FESTIVALVESKA: Den bør ha plass til alt du trenger og være behagelig. Mon tro hva Dita Von Teese har i sin lille veske. Foto: All Over Press
FESTIVALVESKA: Den bør ha plass til alt du trenger og være behagelig. Mon tro hva Dita Von Teese har i sin lille veske. Foto: All Over Press Vis mer

Festival

Dette trenger du i festivalveska

Festivalsommeren er godt i gang. Her er alt du trenger for å pakke riktig.

Festivaler hører sommeren til, og enten du er av typen som bader i gjørme på Roskilde eller sjekker inn på hotell i forbindelse med Øya, er det en del ting du bør tenke på.

Perfekt antrekk

Selvsagt må antrekket være på stell. Det skal være den perfekte blandingen av trendy og praktisk, med ditt personlige preg.

Gummistøvler eller cowboystøvler, sommerkjole eller korte shorts og regnjakke er en festivalklassiker. Det samme er smale jeans, Converse eller andre tøysko, og en kul T-skjorte. Og glem ikke hatt og solbriller!

LES OGSÅ: Lommene på shortsen skal synes

Hvert år melder likevel spørsmålet seg: Hvilken veske skal du ta?

Perfekt veske

Den må være stor nok, men ikke for stor. Kul nok, men kanskje ikke den aller kuleste, fineste og dyreste designveska di bør bli med i et gjørmehull. Den må være god å bære og ikke for tung.

Dita Von Teese har neppe plass til sammenbrettbare gummistøvler og regnjakke i sin lille festivalveske, men jøss, så snasen den er.

Likevel er det mest praktisk å velge en mellomstor veske du kan ha på kryss over skuldrene. Det er mest behagelig å bære på en hel dag, pluss at den rommer alt du trenger.


Dette bør du ha i festivalveska:
 • Poncho eller regntøy – vi bor tross alt i Norge. Med en tynn poncho i gjennomsiktig plast kan du fortsatt vise fram festivalantrekket ditt. Legg igjen paraplyen hjemme; de fleste festivaler tillater ikke at du tar med disse inn på området.
 • Solbriller – hvis du vet du kommer til å være uforsiktig, bør du vurdere å bytte ut de nye designerbrillene med et billigere par du ikke feller tårer over å miste.
 • Dopapir – du har helt sikkert opplevd å sitte der inne uten et tørk i sikte (eller med en klissvåt, møkkete dorull på gulvet).
 • Antibac eller våtservietter – enten du bare vil tørke hendene før du spiser eller faktisk opplever at de går tom for antibac på festivalområdet, er dette veldig kjekt å ha i veska. Reisestørrelser er best.
 • Ekstra sokker – enten du blir våt eller kald, kan sokker være kjekt å ha.
 • Gummistøvler – nå finnes det faktisk støvler du kan rulle eller brette sammen og putte i veska. Kanskje verdt det hvis du er en ivrig festivalgjenger.
 • Solkrem – beskytt deg mot skadelige solstråler, også når sola ikke er merkbart sterk. Faktor 15 holder faktisk her til lands.
 • Ørepropper – husk at du skal nyte musikk med de samme ørene i mange år framover.
 • Leppepomade – du vet hvor plagsomt det er med såre lepper. Dessuten trenger også leppene solbeskyttelse, så velg et produkt med SPF.
 • Penger – legg gjerne igjen lommeboka full av alt av kort og viktige dokumenter hjemme (det er fort gjort å miste, og lommetyver finnes også på festivaler), men sørg for å ha med deg kontanter og ett bankkort.
 • Plaster – gnagsår kan ødelegge enhver konsertopplevelse.
 • En tynn jakke – blir du kald, kan det være deilig med en lett cardigan i veska.

Og uansett hvor smart ideen kan ha virket, tviler vi litt på at GoGirl, trakten som gjør at du kan tisse som en mann, blir sommerens største festivalhit.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: