Bruktkjøp:

Dette trikset skal fjerne «brukt-lukten» i klærne

Det er lettvint, men verken nødvendig eller å anbefale, mener ekspertene. Og med særlig ett materiale risikere å gjøre vondt verre!

BRUKTKJØP: Flere omtaler et hendig bruktkjøp-hack som skal hjelpe på den karakteristiske «brukt-lukten» samt drepe bakterier. Men er det egentlig så lurt? Foto: NTB
BRUKTKJØP: Flere omtaler et hendig bruktkjøp-hack som skal hjelpe på den karakteristiske «brukt-lukten» samt drepe bakterier. Men er det egentlig så lurt? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Bruktkjøp er i vinden som aldri før. Det kan trygt sies at de aller fleste av oss har et par brukt- eller vintagefavoritter hengende i skapet. Og godt er dét – både for planeten og lommeboka.

Derimot er det dessverre ikke alltid slik at bruktshopping er en helt behagelig opplevelse. Skattene du tar med hjem er nemlig av og til preget av den typiske «bruktbutikk-lukta». Som ikke er den friskeste! Og tanken på at det kanskje ikke bare er lukt det dreier seg om, men også bakterier og skitt, er ikke nødvendigvis lett å legge fra seg.

Forståelig nok! Samtidig frister det gjerne lite å slenge unike vintage- eller bruktskatter, sarte materialer eller ønskeplagget du har lett lenge etter rett i vaskemaskinen når du kommer hjem. For hva om det blir ødelagt eller redusert? Nei, takk.

Nettet har, som vanlig, kommet fram til en løsning i form av et hack som innebærer en sprayløsning av vodka og vann men ekspertene er rett og slett skeptiske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer