Barack Obama

- Dette var en tabbe, Michelle!

Presidentfruen får kritikk for at hun ikke valgte afroamerikansk.

KUBANSK DESIGN: Den nye førstedamen i en gyllen kjole med matchende kappe signert Isabel Toledo under innsettelsen av President Barack Obama. Foto: All Over Press
KUBANSK DESIGN: Den nye førstedamen i en gyllen kjole med matchende kappe signert Isabel Toledo under innsettelsen av President Barack Obama. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Gjennom hele valgkampen har den nye førstedamen fått mye skryt for sin fasjonable stil. Mange mener hun kommer til å bli et like stort stilikon som Jackie Onassis var i sin tid.Mange ventet derfor i spenning på hva Michelle valgte å ha på seg under seremonien der ektemannen Barack Obama ble innsatt som den nye presidenten i USA 20. januar.

Gikk for gull

På den store dagen hadde Michelle på seg en gyllen og skimrende kjole og kappe skapt av den kubanskfødte designeren Isabel Toledo.Et antrekk som begeistret mange, blant annet journalistene i The New York Times:- Som de sier i moteverden; «it makes a statement», skrev Cathy Horyn i en kommentar. Den hvite og asymmetriske ballkjolen Michelle brukte senere på kvelden, signert designeren Jason Wu, som har røtter i Asia, fikk også masse ros.

Får også kritikk

Men ifølge danske Fri er det ikke alle som er like begeistret for førstedamens klesvalg. Og det er verken gullpynten eller brokadestoffet som har hisset opp Amnau Eele, medstifteren av The Black Artists Association, BAA, og tidligere modell for blant annet Yves Saint Laurent, Giorgio Armani og Bill Blass.Det er valget av nettopp designerne Eele kritiserer, skriver det amerikanske motenettstedet Women's Wear Daily.

Hvorfor ikke en afroamerikansk designer?

For hvis klærne skulle være et utstillingsvindu av et fargerikt USA, hvor ble det så av de afroamerikanske designerne? Eele mener førstedamens valg var en smule naivt.- Hvis du vil ha Isabel Toledo til å designe innsettelseskjolen, og Jason Wu til å lage ballkjolen, hvorfor ikke velge Kevan Hall, B. Michael, Stephen Burrows eller en annen svart designer til å designe noe også, spør Eele WWD.- Hvorfor bar hun ikke noe av en svart designer? Dette var vårt øyeblikk, legger hun til.På vegne av BBA vil hun nå sende en formell appell til Michelle Obamas kontor og oppfordre henne til også å bruke afroamerikansk design.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer