Oscar 2023

Dette var motehøydepunktene fra nattens Oscar-utdeling

Historisk prisutdelingen, men ingen motemessig «rysare».

OSCAR 2023: Rihanna var blant stjernene på den røde løperen under nattens Oscar-utdeling. FOTO: NTB.
OSCAR 2023: Rihanna var blant stjernene på den røde løperen under nattens Oscar-utdeling. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag norsk tid var det duket for Oscar-utdelingen som setter punktum for årets award season.

Forhåndsfavoritten var sci-fi-eventyret Everything Everywhere All at Once som var nominert til flest priser, hele 11. Filmen, som ble en snakkis da den kom i fjor har allerede passert 100 millioner dollar i billettinntekter, og tok ikke overraskende storeslem under nattens prisutdeling.

Som vanlig var det store forventninger knyttet også til hva stjernene ville ha på seg på den røde løperen (som denne gangen ikke var rød, men Champagne-farget) – og kanskje spesielt i år da prisutdelingen var tilbake for fullt for første gang siden koronapandemien.

Tidligere prisutdelinger denne award season har riktignok gitt oss en pekepinn på hva vi kan forvente motemessig; en slags oppdatert tilnærming til mer tradisjonell glamour. Men så vet man aldri.

Slik ble det altså. Ingen motemessig «rysare», men mer en slags tryggere havn. Moderne glamour, om du vil. Og det er selvsagt velkomment etter to år med pandemi som gang etter gang stakk kjepper i hjulene for alt av prisutdelinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer