Oscar-utdelingen 2022

Dette var motesignalene på den røde Oscar-løperen

Se bildene her.

BEST KLEDTE: Jada Pinkett Smith hylles for sitt antrekksvalg på den røde Oscar-løperen. FOTO: NTB.
BEST KLEDTE: Jada Pinkett Smith hylles for sitt antrekksvalg på den røde Oscar-løperen. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Natt til mandag norsk tid var det duket for årets Oscar-utdeling, og igjen flokket stjernene til den røde løperen.

Blant nattens store høydepunkt motemessig var selvsagt norske Renate Reinsve som skapte overskrifter med sitt antrekksvalg. Les mer om kjolevalget her.

Så hvorfor er nettopp Oscar-utdelingen så viktig motemessig? Vel, rent bortsett fra catwalken er den designeren og motehusenes kanskje viktigste arena for å vise seg frem. Og for stjernenes del er det en mulighet til å posisjonere seg, ikke bare innen moteverdenen, men i mange tilfeller også politisk. For i en verden i krise kan den røde løperen være en arena for både å ta avstand og å vise sin støtte, enten det er å kle seg relativt sobert eller ved å bruke antrekket for å sende et signal. Klær er makt, og mote er symbolikk. Det vet stjernene å bruke for alt det er verdt.

Mens Kirsten Dunst tok et mer bærekraftig valg ved å velge en Christian Lacroix-kjole fra 2002, valgte Liya Kebede en kjole fra nykommer Pieter Mulier for Maison Alaïa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer