Met-gallaen

Dette vet vi om årets Met-galla

Hvem, hva, hvor og når?

SAGNOMSUST: Hva som skjer på Met-gallaen er egentlig hemmelig, men stjernene gir oss en sniktitt. FOTO: Instagram.
SAGNOMSUST: Hva som skjer på Met-gallaen er egentlig hemmelig, men stjernene gir oss en sniktitt. FOTO: Instagram. Vis mer
Publisert

Så var motens svar på Oscar-utdelingen tilbake slik vi kjenner den.

Den første mandagen i mai er det nemlig tradisjonen tro duket for Met-gallaen i New York. Motens svar på Superbowl, fashion's biggest night out. Ja, du skjønner tegninga.

Etter to år med med pandemi er det nå tilbake til normalen for den gjeve gallaen, selv om det bare er åtte måneder siden sist. Korona stakk nemlig kjepper i hjulene også her, men nå er det business as usual.

Hva er egentlig greia med gallaen alle snakker om? Hva er årets tema? Hvem er verter? Hva kan vi forvente å se på den røde løperen? Hvem er invitert? Og hva skjer egentlig bak lukkede dører på den sagnomsuste gallaen og etterfesten?

Hva er Met-gallaen?

Foruten å være motens store festkveld, er Met-gallaen faktisk en pengeinnsamling.

Gallaen ble arrangert for første gang i 1948 initiert av Metropolitan Museum of Arts Costume Institute i New York grunnlagt av Eleanor Lambert for å samle inn donasjoner til museets moteavdeling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer