<strong>SKO MED HØYE HÆLER - POTENSIELL SEXBOMBE:</strong> Å gå i stiletter kan få sexy konsekvenser, skal vi tro den legendariske skodesigneren Christian Louboutin. Foto: All Over Press
SKO MED HØYE HÆLER - POTENSIELL SEXBOMBE: Å gå i stiletter kan få sexy konsekvenser, skal vi tro den legendariske skodesigneren Christian Louboutin. Foto: All Over Press Vis mer

Sko

Dette visste du ikke om høye hæler

Som å ha orgasme, ifølge Hollywoods favorittdesigner Christian Louboutin.

Publisert
Sist oppdatert
De får deg til å strekke deg litt lenger mot himmelen og gir deg milelange ben. Den lille sorte får en ekstra wow-faktor, og stilen blir velkledd og smart.

Det er ikke så rart vi elsker å gå i høye hæler. Faktisk skal det være bra for knærne dine også, viser nye undersøkelser.

Supersexy effekt

Men designeren bak favorittskoene til Sarah Jessica Parkers Carrie-karakter i Sex og Singelliv, Christian Louboutin, mener stiletter har en mye kraftigere effekt på kvinner enn som så.

Ifølge Daily Mail får vi vite dette i et intervju The Sunday Times har med designeren, der han refererer til en samtale med en fransk dame:

- Hun sa at det som er sexy i høye hæler er buen på foten, fordi den ser nøyaktig lik ut som når hun får orgasme, sier Louboutin.

- Så ved å putte foten din oppi et par høye hæler, setter du deg selv i en mulig orgasmisk posisjon.

Vi vil lide for skjønnheten

Og Loubutin, som er kjent for sine signatursko med rød såle, bør vite hva han snakker om.

I over 20 år har han laget sko for kvinner, og over 600 000 par har blitt revet ut av hyllene.

For vi skal være helt ville etter dem. Skuespiller Blake Lively kjøper 40 om gangen, mens Victoria Beckham bruker dem selv når hun er høygravid eller bærer rundt på lille baby-Harper.

Og til tross for at de kan være smertefulle å gå i, har bestselgeren faktisk 15 centimeter høye hæler. Den franske designeren er nemlig overbevist om at kvinner er villige til å lide mye for skjønnheten.

- Det er et forførerisk element i sko som ikke er laget for menn. En kvinne kan være sexy, sjarmerende, morsom eller sjenert i skoene sine, sier han.

Men for menn er det annerledes.

- Herresko handler om eleganse eller rikdom, de leker ikke med den indre karakteren. På grunn av alt dette er kvinner bare glade for å gå i smertefulle sko, konkluderer han.

Slik finner du drømmeskoene

Men til tross for lekre ben, er ikke sko à la Sex og Singelliv alltid like komfortable å gå med.

De kan gi deg smerter i tåballene fordi sålen er for tynn, eller ende opp med å gnage både her og der.

Heldigvis finnes det noen tips som gjør at høye hæler blir en lek, også på lange dager.

Her er huskelisten du trenger i skobutikken:
 • Sjekk ut vinkelen på hælpartiet - jo mer horisontale de er, jo mer komfortable er de å gå i. Grunnen er enkel. Hælen, og ikke tåballene, bærer mer av kroppsvekten din.
 • Har skoen platå foran? Det kan faktisk gjøre skoen mer behagelig, fordi det jevner ut vinkelen på foten.
 • Er skoen laget av skinn tvers igjennom? Det har mye å si for komforten. Det kan derfor lønne seg å gå litt opp i pris. Sørg også for at innsiden av skoen er i lær eller skinn, så foten holder seg fin og tørr.
 • Om du er blant dem som ikke klarer å gå pent på eller får veldig vondt av høye hæler, kan kilehælsko med platå være tingen for deg. Dette er monsterhøye hælers mer behagelige lillesøster.
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer