Dianas makeup-artist avslører: 7 skjønnhetstriks prinsessen sverget til

Noe å bli inspirert av?

MOTEIKON: Prinsesse Dianas fantastiske stil ble tidlig lagt merke til. Det var også stor interesse for prinsessens skjønnhetsrutiner – og nå deler hennes tidligere sminkør, Mary Greenwell, hemmelighetene! FOTO: NTB Scanpix
MOTEIKON: Prinsesse Dianas fantastiske stil ble tidlig lagt merke til. Det var også stor interesse for prinsessens skjønnhetsrutiner – og nå deler hennes tidligere sminkør, Mary Greenwell, hemmelighetene! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år er det 22 år siden Diana Spencer ble drept i en bilulykke i Pont de l'Alma-tunnellen i Paris. En hel verden sørget da det ble kjent at hun var død, kun 36 år gammel.

Den britiske prinsessen var høyt elsket av folket, og ble med tiden en rollemodell for mange.

Hun fikk også mye oppmerksomhet for sin utpreget gode sans for mote, og dét allerede før hun ble kongelig: Fra hun dukket opp litt sky og sjenert på slettene i Wales på sine første stevnemøter med prins Charles, i tweedskjørt og matchende dressjakke, til hun seilte over røde løpere og bonede dansegulv i elegante kjoler.

Det var også stor interesse for prinsessens skjønnhetsrutiner – og nå avslører prinsessens tidligere makeup-artist, Mary Greenwell, nettopp dem ovenfor Marie Claire.

Under finner du syv skjønnhetstips Diana sverget til:

LES OGSÅ: 10 make up-produkter norske kvinner elsker

VAKKER: I denne saken kan du bli inspirert av selveste prinsesse Dianas skjønnhetsrutiner. FOTO: Scanpix
VAKKER: I denne saken kan du bli inspirert av selveste prinsesse Dianas skjønnhetsrutiner. FOTO: Scanpix Vis mer

#1: Unngå eyeliner i samme farge som øynene dine

Da hun først entret rampelyset, var Diana fan av å bruke blå eyeliner. Dét sluttet hun med etter at hun møtte Greenwell:

– Blå øyne bør aldri matches med blå eyeliner eller blå øyenskygge – det gjør at øynene dine «popper» mindre, forklarer sminkøren.

#2: Ha en god hudpleie-rutine

– Diana hadde fantastisk hud, sier Greenwell.

Makeup-artisten forteller at dét kan skyldes gode gener, men at det likevel er viktig å ha en god hudpleie-rutine: Gå til anskaffelse av rens, fuktighetsgivende kremer og produkter som beskytter huden din mot solen.

#3: Alt med måte

– Etter at jeg begynte å jobbe med henne, var Diana veldig balansert og gjorde alt med måte. Hvis du røyker, drikker eller gjør altfor mye av noe, ødelegger du det viktigste utgangspunktet for alle skjønnhetsrutiner: Huden din, sier Greenwell.

#4: Få nok søvn

Neida, vi kommer ikke unna dette tipset her heller – så det er kanskje på tide å innse at det ikke er ideelt å sitte oppe til halv to på natten for å «binge» Netflix-serier...

Kroppen begynner å produsere søvnhormonet melatonin når du legger deg, og det er da cellefornyelsene starter. Det er mest effektivt når du sover – i våken tilstand vil nemlig stresset i kroppen kunne forstyrre prosessen.

(Pssst: Hudens absorbasjonsevne er på sitt aller beste om natten, og det er derfor lurt å påføre en god krem før du hopper til sengs.)

ESSENSIELT: Å prioritere søvn er viktig for å holde huden ung. Er du trøtt, ser du trøtt ut – enkelt og greit! FOTO: Scanpix
ESSENSIELT: Å prioritere søvn er viktig for å holde huden ung. Er du trøtt, ser du trøtt ut – enkelt og greit! FOTO: Scanpix Vis mer

#5: Påfør mascara fra røttene og opp

– Jeg lærte henne at det var viktig – når hun skulle ta på mascara selv – at hun dekket vippenes røtter også. Fra bunn til topp, forklarer Greenwell.

Vi får ta oss litt mer tid før neste fest (og kanskje begynne tidligere enn tjue minutter etter at vi allerede skulle vært på plass...) for å sikre at vi gjør det riktig!

#6: Finn en parfyme du elsker

– Diana brukte alltid, alltid, alltid parfyme. For henne var dét å legge siste hånd på verket; å gå ut døren og lukte fantastisk og særegent, sier makeup-artisten.

#7: Våg å prøve noe nytt

Diana var kjent for å gå sine egne veier. Dét gjaldt også på skjønnhetsfronten.

Et godt eksempel var da prinsessen, helt spontant, klippet seg kortere enn noensinne etter en photoshoot med Vogue i 1991. På bildene fikk nemlig frisør Sam McKnight håret hennes til å se kortere ut enn det var ved å bruke spenner – noe Diana tydeligvis likte.

Se et av bildene fra den ikoniske Vogue-photoshooten:

– Da vi var ferdig, spurte hun meg: «Hva vil du gjort med håret mitt hvis jeg ga deg frie tøyler?». Jeg svarte at jeg ville klippet det av, og hun var umiddelbart overbevist, sa McKnight til Daily Mail i 2016.

– I ettertid ville alle ha Diana-frisyren. Jeg tror det handlet om at man var litt lei av det store 80-tallshåret! Dette var en sporty, mer androgyn look, fortsatte hårstylisten den gang.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer