Hår

Disse 11 hårproduktene er de beste jeg har testet i år

Vi har testet så du slipper.

HÅRFINT: Sommeren kan være en stor påkjenning for håret. Her er produktene som hjelper. FOTO: KK.
HÅRFINT: Sommeren kan være en stor påkjenning for håret. Her er produktene som hjelper. FOTO: KK. Vis mer
Publisert

Sommer og sol er snart et fjernt minne, og nå er tiden inne for å pleie håret som mest sannsynlig har fått hard medfart. For sommeren kan være en skikkelig påkjenning for håret, med sol, strand og salt- og klorvann som verstinger.

I toppen av saken har jeg samlet noen av produktene jeg har testet i år. Her er 11 favoritter som redder sommerhåret.

Dynamisk duo

Den nye hårpleieserien fra japanske Shu Uemura lukter litt vel maskulint for min smak, men produktene er det ingenting å utsette på. Å gå til innkjøp av hele serien vil nok for mange være litt i overkant, men start gjerne med sjampoen og hårmasken.

Ashita Supreme Shampoo 300 ml, kr 495 og Supreme Mask 200ml kr 780.
Ashita Supreme Shampoo 300 ml, kr 495 og Supreme Mask 200ml kr 780. Vis mer

Denne rensesjampoen skal komme i tillegg til din vanlige sjampo og ikke i stedet for. Bruk den én gang i uken for en slags dobbelt rensing av håret. Det høres kanskje litt tungvint ut, men er ikke det. Det tar et par ekstra minutter i uken, bare.

En hårmaske er et must etter sommeren. Denne styrker, fukter, jevner ut og mykgjør håret. Med andre ord alt en god hårmaske skal gjøre. Påfør etter sjampo eller skrubb, la virke i fem minutter og skyll ut. Voila!

For farget hår

En annen god investering er hårpleieserien fra Kerastase. Den er i utgangspunktet for deg med farget hår, og skal bidra til å styrke håret fra innsiden og ut for et mer langvarig fargeresultat. Men den fungerer også litt mer sånn fra dag til dag. Heller ikke her trenger du å gå for «hele pakka», men sjampoen og balsamen er et godt utgangspunkt. Og holder faktisk i massevis.

Chroma Absolu Bain Chroma Respect Shampoo 250 ml kr 299.
Chroma Absolu Bain Chroma Respect Shampoo 250 ml kr 299. Vis mer
Chroma Absolu Fondant Cicachroma Conditioner 200ml kr 299.
Chroma Absolu Fondant Cicachroma Conditioner 200ml kr 299. Vis mer

I fast form

Hårpleie i fast form er den store snakkisen i skjønnhetsverdenen. Sammen med refills og andre mer bærekraftige alternativer.

Sjampobar kr 235, Beauty Disrupted.
Sjampobar kr 235, Beauty Disrupted. Vis mer

Men ikke alle har så god erfaring med eksempelvis sjampobarer. Her er noen tips: Sørg for at håret er SKIKKELIG vått før du bruker baren, og jobb deg så gjennom håret seksjon for seksjon. Skyll nøye ut. Ja, det er litt mer jobb enn med «vanlig» sjampo, men både praktisk, smart og mer bærekraftig. Og det er kommet for å bli.

Ut på tur

Erfaringsmessig er det ikke alltid at hårpleien du finner på hotellrom er så bra. Eller kanskje passer det bare ikke for deg. Jeg reiser aldri uten. Da vet jeg at jeg får produktene jeg trenger, så tar jeg heller med meg de andre hjem igjen. Og er du redd for plassen i kofferten, så velger du reisestørrelser. Smart og praktisk.

Disse er for farget hår, og kommer fra Ida Warg til en sympatisk pris, kr 59 per stk.
Disse er for farget hår, og kommer fra Ida Warg til en sympatisk pris, kr 59 per stk. Vis mer

Må-ha

En god tørrsjampo kan som kjent redde dårlige hårdager. Denne er perfekt for deg med krøller, men kan fint brukes også på mitt skandinaviske hår. I motsetning til mange andre tørrsjampoer jeg har testet så klør jeg ikke i hodebunnen av denne.

R + Co Rainless Dry Cleansing Conditioner 147ml kr 419.
R + Co Rainless Dry Cleansing Conditioner 147ml kr 419. Vis mer

Gjør kur

Kultmerket Augustinus Bader er endelig kommet med hårpleie! Merkets hårkur er blant de aller beste; styrker, mykgjør og jevner ut, ultra-nærende og fuktighetsgivende. Den skal også hjelpe med å reverse sprøtt eller svekket hår samt bekjempe stylingskader. Det hele, med andre ord. Påfør en liten mengde i rent eller håndkletørt hår fra hodebunnen og ut i spissene. La håret tørke naturlig eller føn.

Augustinus Bader The Leave-In Hair Treatment 50ml kr 420 hos Gimle Parfymeri.
Augustinus Bader The Leave-In Hair Treatment 50ml kr 420 hos Gimle Parfymeri. Vis mer

Sommer kommer

En saltvannsspray forlenger sommeren, på et vis. Påfør i håndkletørt hår eller også i tørt hår som stylingprodukt. Denne gjør at håret føles tykkere, og gir de perfekte saltvannsbølgene. Pluss for varmebeskyttelse som gjør det enklere å føne inn produktet skulle du ønske det.

Löwengrip Build & Bounce Sea Salt Spray kr 199.
Löwengrip Build & Bounce Sea Salt Spray kr 199. Vis mer

Uten en tråd

Trådløse stylingverktøy er i full fart på vei inn i markedet. De varer dessverre ikke så veldig lenge mellom hver oppladning enda, men det er en start! Og det gjør alt så mye lettere, kanskje spesielt på reise! Denne holder ca 40 minutter, så husk å pakke med lader hvis du skal være lenge borte.

Babyliss Cordless Hot Brush, kr 1899 hos Lyko.no.
Babyliss Cordless Hot Brush, kr 1899 hos Lyko.no. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer