Trender:

Disse 12 sommertrendene sverger moteprofilene til nå

Fokuser på disse plaggene for å holde deg moteriktig i sommer.

SOMMERTRENDER: Hent inspirasjon fra de norske stilstjernene i sommer. Avbildet er Marianne Theodorsen, Darja Barannik, Annabel Rosendahl og Tine Andrea Lauvli under CPHFW i fjor. Foto: NTB/Shutterstock
SOMMERTRENDER: Hent inspirasjon fra de norske stilstjernene i sommer. Avbildet er Marianne Theodorsen, Darja Barannik, Annabel Rosendahl og Tine Andrea Lauvli under CPHFW i fjor. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi gleder oss til sommergarderoben året rundt – og nå er den her igjen. Det er både gøy og deilig å kunne style lettere looks. Kanskje føles det også litt lettere å ty til spreke farger og mønster?

For å holde oss moteriktige i sommer, lar vi oss inspirere av hva en rekke freshe moteprofiler sverger til. Det er disse 12 tendensene som gjelder akkurat nå.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Fjær

Fjær er å se i mange former og farger om dagen – stikkende ut fra bukse- og ermekant eller som hele, voluminøse kjoler eller topper. Lekent og fresht! Og akkurat passe glam.

FJÆR: Moteprofil Janka Polliani i fjærsett. Foto: Instagram @polliani
FJÆR: Moteprofil Janka Polliani i fjærsett. Foto: Instagram @polliani Vis mer

Moteprofil Janka Polliani er en av mange moteprofiler som har rocket en fjærfull look i det siste.

– Jeg elsker den ekstravagante trenden, sier hun.

– Men går for fusk om mulig, legger hun til.

Polliani sier at hun digger fjær til en skikkelig festlook, men at det også funker til en mer avslappet look.

– En fjærtopp til jeans og heels er gull, tipser hun.

Cutouts

Å vise litt ekstra hud har vært trendy en god stund allerede, men nå har vi endelig været som hører til. Benytt sjansen til å bruke freshe kjoler, bukser og topper med cutouts uten å måtte fryse!

HUD: Cutouttrenden gir oss en leken måte å vise litt hud på. Her rocker Nikoline Anundsen en fresh body med flere åpne partier. Foto: Instagram @nikolineanundsen
HUD: Cutouttrenden gir oss en leken måte å vise litt hud på. Her rocker Nikoline Anundsen en fresh body med flere åpne partier. Foto: Instagram @nikolineanundsen Vis mer

Moteprofil og ernæringsveileder Nikoline Anundsen kan fortelle at hun er helt med på cutout-trenden.

– Cutouts kommer i utallige varianter, og man kan velge plagg etter sin egen kroppsfasong og fremheve det man ønsker, sier hun.

Anundsen er sikker på at alle finner noe de liker når det gjelder cutouts – enten man foretrekker mindre og mer diskré detaljer eller går for de plaggene som viser mer hud enn stoff. Cutouts åpner for stor variasjon når det kommer til styling.

– Det jeg liker er at en look kan bli mer interessant og at man kan vise litt hud uten å måtte gå for den klassiske utringningen, sier Anundsen.

Selv har hun flere favoritter i garderoben, blant annet en hvit topp fra Attire med cutouts på kragebeina, polohals og åpen rygg med knyting bak.

– Og en limegrønn kjole fra Jacquemus som kom i poste i dag tidlig! Den kommer jeg til å bruke masse i sommer, legger hun til.

Knyteblusen

Florlett og feminin, og en bluse som kan styles på utallige måter. Ja, takk! Akkurat slike plagg vi vil ha i sommergarderoben.

KNYTING: Søte, lette bluser med knyting trender. Moteprofil Nnenna Echem sverger til looken i sommer. Foto: Instagram @nnennaechem
KNYTING: Søte, lette bluser med knyting trender. Moteprofil Nnenna Echem sverger til looken i sommer. Foto: Instagram @nnennaechem Vis mer

Moteprofil Nnenna Echem har lagt sin elsk på looken. Instagram-feeden hennes er fylt av fine knytebluser av ulike farger og styling!

– Det er gøy at knytebluser trender. Det minner meg om en lengre versjon av bolerojakken som var trendy på 2000-tallet, sier Echem.

Personlig, liker hun best å kjøre en avslappet look med de lette blusene.

– Jeg styler den gjerne med et skjørt eller med en oversized bukse eller jeans for en relaxed look, sier hun.

Flip flops

Det enkle er ofte det beste, eller hva? Moteprofiler over hele verden sverger til flip flops akkurat nå.

FAVORITT: Flip flops er en storfavoritt blant moteprofilene i sommer. Ida Broen har designet sitt eget par sammen med Sleepers. Foto: Instagram @idabroen @shopsleepers
FAVORITT: Flip flops er en storfavoritt blant moteprofilene i sommer. Ida Broen har designet sitt eget par sammen med Sleepers. Foto: Instagram @idabroen @shopsleepers Vis mer

Moteprofil og PR-konsulent Ida Broen mener flip flops kan gi antrekket det lille ekstra.

Jeg elsker at man kan slenge på seg et par flip flops til absolutt alt, spesielt hvis de er i en fresh farge eller form, sier hun.

Selv har hun akkurat designet et eget par flip flops i samarbeid med norske Sleepers. De skal bli flittig brukt i sommer.

Jeg styler de helst med et par baggy bukser eller til et skjørt med en stor skjorte. Min go-to-outfit denne sommeren!

Striper

Få ting er vel så klassisk som striper. Denne sommeren er det bare å finne frem stripene – gjerne i form av en myk genser å slenge over skuldrene, eller et par avslappede bukser.

STRIPER: Tidløst og sommerlig - og en smart måte å få inn både farger og mønster i et antrekk, minner Tine Andrea Lauvli. Foto: Instagram @tineandreaa
STRIPER: Tidløst og sommerlig - og en smart måte å få inn både farger og mønster i et antrekk, minner Tine Andrea Lauvli. Foto: Instagram @tineandreaa Vis mer

Moteprofil Tine Andrea Lauvli er fan av en stripete look. Striper har vært i trendbildet lenge, og er et av de mest tidløse mønstrene man kan kle seg i, minner hun.

– Striper er en veldig fin måte å få inn litt mønster i antrekkene, spesielt om man ikke kler seg så fargerikt fra før av, tipser hun.

– Jeg har blitt skikkelig glad i de vide, stripete buksene! Jeg styler dem med en enkel topp eller skjorte, og et par sandaler eller sneakers til en herlig sommerdag, forteller hun.

«Den stripete genseren» er en tidløs favoritt.

– Den funker til alt fra skjørt til shorts, eller bare over skuldrene på stranden for en litt mer maritim og avslappet look, sier Lauvli.

Dressvesten

En dress er god å ha året rundt. Sommerversjonen er i vinden om dagen – med dressvest mot lange eller korte buksebein. Très chic, sier vi bare.

SOMMERDRESS: Sofie Årnes synes dressvest er både sexy og feminint. Perfekt om sommeren! Foto: Instagram @sofieaarnes
SOMMERDRESS: Sofie Årnes synes dressvest er både sexy og feminint. Perfekt om sommeren! Foto: Instagram @sofieaarnes Vis mer

Moteprofil og PR-konsulent Sofie Årnes sier hun elsker dressvesten. Den er sexy og feminin!

– Jeg synes det er en chic og kul vri på suiten – samtidig som man slipper å svette i hjel om sommeren, påpeker Årnes.

Jeg vil bare style dressvesten akkurat sånn den er. Det er ubersexy med vest uten noe under, og vide, matchende bukser til.

Chunky hæler

Glem de slankeste, spisseste hælene i skapet. I sommer kan du benytte sjansen til å gå hakket stødigere og velge et par solide, chunky hæler. Gjerne i en poppende farge!

CHUNKY: Det er ikke stilletthælene som er i fokus i sommer. Nathalie Helgerud ser fresh ut med et par chunky hæler. Foto: Instagram @nathaliehelgerud
CHUNKY: Det er ikke stilletthælene som er i fokus i sommer. Nathalie Helgerud ser fresh ut med et par chunky hæler. Foto: Instagram @nathaliehelgerud Vis mer

Moteprofil Nathalie Weinberger Helgerud har funnet frem de chunky hælene for sommeren.

Hun påpeker at trenden tross alt er både mer behagelig og ganske så flatterende.

Man får så lange ben! Skoene har jo en «plattform» både foran og bak, noe som gjør at du kommer høyt opp, samtidig som foten ikke skråner for mye. Det gjør de mer behagelige å gå med!

– En perfekt trend til korte kjoler, som den jeg har på bildet, og til eksempelvis jeans og en dressjakke, tipser Helgerud.

Tubekjolen

Om den er lang eller kort, løs eller trang er ikke så viktig - men moteprofilene er i alle fall glade i et ermeløst snitt som går tvers over brystet. Bare skuldre og armer er tross alt en veldig sommerlig, feminin look!

EFFORTLESSLY CHIC: Tubekjolen gir mange stylingmuligheter. Julie Varner ser veldig effortlessly parisian ut med denne stripete, lange tubekjolen. Foto: Instagram @julie.varner
EFFORTLESSLY CHIC: Tubekjolen gir mange stylingmuligheter. Julie Varner ser veldig effortlessly parisian ut med denne stripete, lange tubekjolen. Foto: Instagram @julie.varner Vis mer

Julie Varner, ansvarlig for konsept og sosiale medier i Bikbok er å se i flere varianter av tubekjolen om dagen.

– Det er desidert en favoritt om dagen, til alle anledninger, slår hun fast.

Og da er det snakk om både parisian chic med striper som på bildet over, florlett hvitt og løst, og sort lang med høy glam-faktor!

Varner synes kjolen gir mange stylingmuligheter.

- Enten med blazer og flip flops, eller med kitten heels og store øredobber. Det er jo også en perfekt modell på stranden over bikini!

– Så skal det sies at jeg liker tubekjole best når den er helt lang. Jeg er på utkikk etter den perfekte fotside, lange i hvit à la Hailey Bieber.

Varner innrømmer at det akkurat nå er ganske mange tubemodeller i sommergarderoben. Hun har rett og slett «fått litt dilla».

– Men jeg må si at min lyseblå i silke som jeg hadde i et bryllup i mai er en favoritt. Den er fin, med åpen rygg og har en perfekt lengde. Like fin med heels som med flate sko. forteller Varner.

Y2K-solbrillene

At 90- og 2000-tallet er i fokus i trendbildet om dagen, har vel gått få hus forbi. På solbrillefronten er tendensene fra årsskiftet veldig tydelige.

Y2K: Trendbildet inspireres i stor grad av 90- og 2000-tallet om dagen. Haddy Ceesay har flere par y2k-inspirerte solbriller. Foto: Instagram @haddster
Y2K: Trendbildet inspireres i stor grad av 90- og 2000-tallet om dagen. Haddy Ceesay har flere par y2k-inspirerte solbriller. Foto: Instagram @haddster Vis mer

Modell og med-gründer av det norske smykkemerket Diawéne, Haddy Ceesay, har flere y2k-inspirerte brillepar. Hun elsker hvordan det er lett å leke seg med denne solbrilletrenden.

Elsker. Jeg har vært en stor fan av solbriller i mange år, understreker Ceesay.

Ifølge Ceesay, har hun solbriller til enhver anledning.

Jeg bruker ofte mørke solbriller på dagtid og lysere glass på kvelden eller på klubben, tipser hun.

Det er heller ikke bare Y2K-solbriller hun elsker – store deler av årtusenskifte-estetikken passer til.

– Jeg digger low waist-jeans, vester, bodychains og grillz – er det 2000, egentlig?

Sateng

Sommer + Sateng = Sant. Myke, silkeaktige stoffer gir et helt nydelig om sommeren, og det er nærmest et must å ha et utvalg favoritter i alle former – bukse, skjørt, kjole og topp!

I SOMMERVARMEN: Sateng er både elegant og behagelig i varmen! Erica Kvam har flere sateng-plagg i sommergarderoben. Foto: Instagram @ericakvam
I SOMMERVARMEN: Sateng er både elegant og behagelig i varmen! Erica Kvam har flere sateng-plagg i sommergarderoben. Foto: Instagram @ericakvam Vis mer

Influencer Erica Kvam kjører gjerne sateng om sommeren.

– Sateng er den perfekte kombinasjonen av elegant og komfortabelt, og perfekt å ha på i sommervarmen, sier hun.

Faktisk, har hun langt flere enn én sateng-favoritt i årets sommergarderobe.

– Jeg gikk nylig til innkjøp av et hvitt maxiskjørt i sateng, og det elsker jeg å bruke det med en løs skjorte, croptop og sandaler – eller pynte det opp med et par heler og en dressjakke, forteller Kvam.

Cargobuksene

Denne avslappede buksetrenden har vært med oss en stund allerede, og er perfekt på en kjøligere sommerdag. Buksene styles enkelt opp og ned med flip flops, sneakers eller høye hæler.

CARGO: Cargobuksene har vært tilstede i trendbildet en god stund. Madeleine Pedersen innrømmer at hun brukte litt tid på å bli fan. Foto: Instagram @madeleinepedersenn
CARGO: Cargobuksene har vært tilstede i trendbildet en god stund. Madeleine Pedersen innrømmer at hun brukte litt tid på å bli fan. Foto: Instagram @madeleinepedersenn Vis mer

Influencer Madeleine Pedersen er ikke alene om å ha lagt sin elsk på cargobuksen – men hun måtte prøve den på for å bli overbevist.

Jeg var egentlig ikke fan av denne trenden, helt til jeg prøvde en bukse på for gøy. Da tenkte jeg «okey, jeg skjønner denne trenden nå», innrømmer Pedersen.

Buksene styler hun stort sett etter dagens humør.

– I det siste, har jeg stylet cargobuksene med tanktops, sneakers og en oversized jakke til – men siden det føles ut som om det er 40 grader om dagen, har jakken blitt liggende igjen hjemme, forteller hun.

Den oversizede blazeren

Denne trenden har vart og vart, og vi ser ikke slutten på den enda. Hendig å ha med seg til kjølige sommerkvelder – men også kul å rocke med bare en bikinitopp under.

KLASSIKEREN: En god blazer eller to er et must. I sommer skal den helst være oversized, som her på influencer og beautyprofil Emilie Tømmerberg. Foto: Instagram @emilietommerberg
KLASSIKEREN: En god blazer eller to er et must. I sommer skal den helst være oversized, som her på influencer og beautyprofil Emilie Tømmerberg. Foto: Instagram @emilietommerberg Vis mer

Den oversizede blazeren har blitt en stor favoritt i klesskapet, og er et plagg jeg gjerne kan legge litt penger i, forteller hun.

– Er den i god kvalitet og har et fint snitt, kan den heve de fleste antrekk!

I sommer styler Tømmerberg aller helst blazeren til et par jeansshorts, med singlet og loafers til, eller over en lang silkekjole sammen med noen høye sandaler.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer