Silje Norendal:

Disse 3 produktene har hun alltid med på tur

Silje Norendal deler sine skjønnhetsrutiner og hvordan hun tar vare på huden i hardt vintervær.

SMINKE PÅ TRENING: For den norske snowboarderen er det blitt en vane å sminke seg hver dag, men hun gjør det ikke for noen andre enn seg selv. FOTO: NTB scanpix
SMINKE PÅ TRENING: For den norske snowboarderen er det blitt en vane å sminke seg hver dag, men hun gjør det ikke for noen andre enn seg selv. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Silje Norendal (26) er en av verdens beste snowboardere og en profilert idrettsutøver med fire gull fra X-Games. Tidligere i år var hun å se i TV-Norges realitykonkurranse «71 grader nord».

Som toppidrettsutøver er hun stadig ute på reise og trener mye ute i kaldt vintervær. Selv om hun har en travel hverdag og er mye på farten, tar hun seg tid til sminke og hudpleie hver eneste dag.

- Jeg går ikke ut uten sminke, men bruker ikke så mye. Jeg sminker meg hver dag, også når jeg bare skal på trening. For meg handler det om å være mer komfortabel, og var et valg jeg tok tidlig om å føle meg litt bedre.

På trening i bakken bruker hun hjelm, store briller og pakker seg inn i varme klær. Likevel liker hun å sminke seg, selv om det ikke synes så godt under alt utstyret.

- Mange har sagt at jeg gjemmer meg jo hele dagen under klærne, men jeg sminker meg jo ikke for noen andre enn meg selv.

Viktig med solfaktor

Silje forteller at hun ikke liker å bruke så mye sminke og tror det er best med minst mulig. Hun bruker hovedsakelig foundation og solpudder på huden, og hudkrem for å unngå tørr hud, men det viktigste er at det inneholder solfaktor.

- Jeg er ganske nøye med å bruke solfaktor, så det har jeg alltid i hudsminken og på leppene.

- Ellers bruker jeg litt mascara. Jeg liker å bruke minst mulig.

Hun legger til at hun har en enkel hudpleierutine og ikke bruker så mange produkter, men er nøye på å ta av sminken og alt huden har tatt til seg i løpet av dagen.

- Jeg er alltid nøye med å få av alt på kvelden. Jeg tar ordentlig varmt vann og skrubber litt for å få bort alt huden har plukket til seg. Og jeg er opptatt av å bruke en god fuktighetsgivende krem morgen og kveld, spesielt i høyden. Jeg bruker mest penger på håret

Silje har alltid freshe blonde krøller hengende utenfor hjelmen, noe som nesten er blitt et kjennetegn for den norske snowboarderen. Hun forteller at håret er noe av det som slites mest på, på grunn av været.

- Håret utenfor hjelmen får gjennomgå mest, så jeg bruker ganske mye hårprodukter. Det blir fort tørt, og jeg bleker det så jeg bruker mye balsam og olje. Jeg bruker nok mer penger på produkter til håret, enn til ansiktet.

- Jeg liker å ha noe hår som synes utenfor hjelmen, og det krøller jeg med en rettetang og tar på mye hårspray. Resten fletter jeg og gjemmer inni jakka for å skåne det mest mulig for været.

Over 240 reisedager i året

Som toppidrettsutøver er hun mye på reise for å trene. Silje har mellom 240-260 reisedager i året, og på tur er det noen ting hun ikke klarer seg uten.

- På reise har jeg alltid med meg c-vitaminer i tilfelle jeg blir syk. På flyet liker jeg å ta av sminken, og har alltid med sminkeservietter og fuktighetskrem.

I snowboard-miljøet har det vært overtall av gutter, og når Silje er på reise er hun ofte den eneste jenta. Hun sier at hun liker å være med guttene, og at det blir et slags søskenforhold.

- Det er en idrett som er mannsdominert, og da er det kult å være den jenta som er «jentete». De skjønner ikke at jeg gidder å bruke tid på sminke, men er alltid veldig snille og sier jeg er fin uten.

Silje forteller at hun ble tagget til en bilde-utfordring på Instagram, hvor man blir nominert til å legge ut et ufiltrert bilde. Kampanjen #AsSheIs oppfordrer til å poste bilde uten sminke eller filter, og at man skal nominere andre til å gjøre det samme. Hun liker kampanjen og synes det er en god oppfordring, men er noe hun vanligvis ikke gjort.

- Det er jo litt sårbart, og noe jeg vanligvis ikke ville gjort, men er litt befriende og. Mange tror jeg bruker veldig mye sminke og mye tid på det, men det har jeg aldri gjort.

EYELINER: Slik kan du bruke lineren på tre forskjellige måter. Video: Cecilie Krogh Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer