Redigering

Disse appene gir deg plettfri hud på 1-2-3

Ikke alt du ser på Instagram er 100 prosent ekte.

Er det ok å redigere bildene sine? Gi oss din mening.  Foto: Mari Torvanger Knap
Er det ok å redigere bildene sine? Gi oss din mening. Foto: Mari Torvanger Knap Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi lever i et digitalt samfunn hvor vi daglig blir eksponert med tilsynelatende perfekte bilder. Retusjering av modeller har vært et omdiskutert tema i en årrekke, men hva skjer når nabojenta plutselig er rynkefri, har plettfri hud og et colgate-smil vi andre bare kan drømme om?

«Hvordan i all verden fikk hun til det?», tenker kanskje du, som så en diger kvise på haken hennes senest bare noen timer før bildet ble postet. 

LES OGSÅ: Tabbene du bør unngå på Instagram!

Vel, vi bestemte oss for å belyse denne problematikken. En stor del av den norske befolkningen befinner seg på Instagram, skroller seg daglig gjennom titalls bilder, redigerer og deler fra sin egen hverdag. Filter, lysstyrke og kontraster har blitt et en del av vårt vokabular, og jeg tror de aller fleste av oss redigerer bildene sine. Men, hvor går egentlig grensen?

Facetune er en app elsket av kjendiser verden over. Kardashian-familien sverger til dette verktøyet, så det er ikke rart at huden deres er plettfri på Instagram. Denne appen er et levende bevis på hvor mye et bilde kan lyve! Sjekk forskjellen på vidoen HER: 

Selv bruker jeg VSCO til å redigere bilder. Jeg legger på et lett filter og justerer lys, bildestyrke og kontraster dersom bilde trenger det. 

LES OGSÅ: Her er foundation-vinneren norske kvinner elsker!

Overdreven bruk av redigering med appen Facetune - dette anbefales ikke!  Foto: Per Ervland
Overdreven bruk av redigering med appen Facetune - dette anbefales ikke! Foto: Per Ervland Vis mer

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer