Blogg

Disse bloggene bør du lese

12 norske moteblogger det er verdt å ta turen innom.

ANERKJENTE BLOGGERE: Både Hanneli Mustaparta (t.v.), Elin Kling og Hedvig Opshaug er skandinaviske bloggere som har gjort det stort, også i utlandet. Både Hanneli og Hedvig er norske, mens Elin Kling er svensk.  Foto: All Over Press
ANERKJENTE BLOGGERE: Både Hanneli Mustaparta (t.v.), Elin Kling og Hedvig Opshaug er skandinaviske bloggere som har gjort det stort, også i utlandet. Både Hanneli og Hedvig er norske, mens Elin Kling er svensk. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De får sitte på første rad under motevisningene, og skriver om livet sitt på nett. Vi snakker selvfølgelig om bloggere.

Det bugner av dem på nettet, og kan være super lesning (og bildetitting).

SE OGSÅ:Burburry-visningen under London Fashion Week

Mote er definitivt den mest populære kategorien, og det kan være vanskelig å finne frem de gode bloggene når det er så mange å velge blant. Hvilke blogger er verdt å lese?

Her er undertegnedes liste over 12 gode, norske moteblogger det er verdt å ta turen innom.

Ulrikkelund.com

Ulrikke er 22 år gammel, og var en av de som startet blogg-bølgen i Norge. Hun har blogget i over 5 år, og har bare vokst seg større. Bloggen har i dag cirka 40 000 lesere daglig, og er en av de mest leste bloggene i Norge.
Ulrikke er hele tiden på farten, og reiser verden rundt med kameraet sitt. Hun trenger ikke en fest for å skulle pynte seg, og trosser minusgrader og glattis for å gå i høye hæler og bare legger. Hun er alltid velkledd, har mange baller i luften, og har blant annet sin egen nettbutikk kalt Fashionlove.no

Livingdoll.modette.no

Dette er bloggen til den 22 år gamle bergensjenta Elise. Hun startet å blogge i 2008, og har siden den gang vært en standhaftig blogger. Denne jenta er både motebevisst og trendy, men kan ikke beskrives som en trendslave av den grunn.

Etniske mønstre, lekre designersandaler, fjær og oversize-jakker er noe du ofte ser henne i. Elise er dessuten en skikkelig lesehest, og skriver ofte innlegg relatert til litteraturen hun leser. OBS: Hun tar seg en ferietur i ny og ne, så hvis du er allergisk mot bilder av solbrun hud og eksotisk landskap bør du trå forsiktig her.

Dagensoutfit.modette.no

Klarer du ikke finne ut hva du skal ha på deg en dag? Fortvil ikke, «Dagens Outfit» gir deg definitivt inspirasjon. Bloggen ble startet opp i 2010 av Marie Nord, og er som en samleside for outfits, hvor bloggere kan sende inn bilder av antrekkene sine.

Dette er en av de få renspikka motebloggene, hvor det kun er antrekk som står i fokus. Bloggadressen til jentene blir dessuten lenket til, så du kan gå inn å se mer av vedkommende om du skulle bli nysgjerrig!

Hanneli.com

Hanneli, er 29 år gammel og har gjort stor suksess som modell. Hun bor i New York, og har de siste årene kanskje vært mer kjent i utlandet, enn i Norge. Hun har ved flere anledninger vært avbildet på Vogue.com, og fashionistaer over hele verden hyller stilen hennes!

For tiden er hun aktuell som kampanjemodell for det danske merket InWear.


Helenesaevik.blogg.no


Denne bloggen tilhører 32 år gamle Helen, som til daglig jobber på et parfymeri. Hun er naturligvis opptatt av skjønnhet, men det er mote som er hovedfokuset på bloggen. Stilen kan beskrives som tidløs og elegant. Du ser henne oftest med jeans, ankelstøvletter, blazere og lekre vesker. Bloggen appellerer i hovedsak til kvinner 25+.

Fashiiondiaries.modette.no

Julie på 19 år, er både vågal og kreativ når det gjelder mote. Stilen kan kanskje bli litt «too much» for mange, med masse farger, skyhøye sko og dristige snitt, men hun er virkelig en fargeklatt! Om ikke selve stilen appellerer til deg, er det massevis av inspirasjon å hente plagg for plagg. Du ser henne ofte i snuppete kjoler og skjørt og høye hæler.
Julie er kampanjemodell for DNA i disse dager, og kommer til å dukke opp på reklameplakater rundt om i landet.

Vanillascented.freshnet.se

Maria Nguyen er 22 år gammel, og er en dreven blogger. Hun har en langt mer minimalistisk og androgyn stil, sammenlignet med de andre jentene. Her er det snakk om minimalisme, asymmetriske kjoler, blazere og sort/hvitt. Hun ser fantastisk ut, selv uten et eneste smykke.

The-northernlight.com

Denne bloggen tilhører Hedvig, som bor i London, men som vokste opp Norge. Navnet på bloggen kommer fra at hun bodde i den nordlige delen av Norge, og dermed fikk gleden av nordlyset.
I likhet med Hanneli har også Hedvig gjort seg bemerket i utlandet med bloggen sin, og ikke minst stilen. Hun har tidligere jobbet som moteredaktør for Fingly, en moteside på nett.

Styledevil.faksimile.no

Marianne Theodorsen på 29 år er rockejenta blant disse bloggerne. Der de andre farger leppene rosa og kler seg i pudderfargede chiffonkjoler, har hun (nesten) alltid rødmalte lepper og en langt mer rocka stil. Med bandtrykk på t-skjortene, Dr. Martens, jeans og knallrødt hår beviser hun at du ikke nødvendigvis trenger å følge trender for å være kul, men heller finne din egen stil.

Idonn.blogg.no

Dette er den store sløyfebloggen. Bloggen er ingen ren moteblogg, men outfit-bildene er allikevel et av høydepunktene. Idunn er bare 16 år, men en svært reflektert 16-åring, vel å merke.
Idunn er «sløyfoman», og går med sløyfer i håret omtrent hver enste dag! Hun en krysning av Minnie Mus og en søt (og svært nedtonet) utgave av Lady Gaga, og kler seg i pasteller, snuppete skjørt og polkadotter med matchende sløyfer på toppen av hodet.

Nettenestea.com

Anette på 21 år studerer Medier & Kommunikasjon på Høgskolen i Oslo og jobber som redaktør på Side2Blogg.no. Bloggen til Anette består både av outfit-bilder, nye innkjøp og inspirasjon hun henter på nett.
Hun blander både klær fra kleskjedene og designerklær, og viser leserne at det ikke nødvendigvis må være dyrt for at det skal være i tiden.

Annabel.faksimile.no

Annabel jobber som innkjøper og avdelingsleder på Høyer Trend, så hun både jobber med mote, og skriver om det når hun ikke er på jobb. Hun har klesskapet fullt av designerklær, vesker og sko. Ofte klassisk antrukket med blazere og plagg i enkle snitt, og piffer opp antrekket med kule accessoirer.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer