VÅRENS HOTTESTE SKO: Ankelboots er superanvendelige og fås i alle stiler og fasonger. Se våre beste kjøpetips i saken. Foto: Produsentene
VÅRENS HOTTESTE SKO: Ankelboots er superanvendelige og fås i alle stiler og fasonger. Se våre beste kjøpetips i saken. Foto: Produsentene Vis mer

Sko

Disse bootsene kan du bruke året rundt

Passer perfekt både til vinterjeans og sommerskjørt.

Publisert
Ankelboots er en bombesikker investering, da de kan brukes hele året.

«Men blir ikke det litt kaldt?», tenker du sikkert. Om vinteren legger du bare i et par ullsåler, så slipper du å fryse på føttene. Og nå som våren kommer, er det bare å legge bort sålene fra de verste kuldeperiodene.

LES OGSÅ: Ballerinaskoene trenger ikke være sukkersøte - bare se her!

Gir en avslappet look

Ankelboots passer like godt til bukser og shorts, som til korte, løse sommerkjoler. Snart kan du også droppe strømpebuksa til fordel for bare, lekre sommerbein.

Ankelboots gjør antrekket mer avslappet og kult, og er den perfekte motsetning til en sukkersøt blondekjole à la Tone Damlis på bildet til høyre.

LES OGSÅ: Skodetaljen du ikke kommer unna nå

– La skoene få all fokus

Gå for svarte, grå eller jordfargede støvletter, hvis du ikke er av den vågale typen. Det gjør dem mer anvendelige, og det blir lettere å mikse og matche skoene med antrekkene dine hele året.

Men du kan også oppdatere skosamlingen med et par fargede ankelboots, bare for forandringens skyld. Ingenting sier mer «vår» enn noen herlige mintgrønne sko.

– Husk bare at når du bruker pumps i sterke farger, kan det lønne seg å la skoene få all fokus. La resten av antrekket være relativt enkelt, har Hilde Tucker, innkjøper hos Eurosko, tidligere uttalt til KK.no

Se ankelbootsene vi drømmer om akkurat nå:


LES OGSÅ: Husk dette før du legger bort sommerskoene

Tenk kvalitet

Selv om det finnes superfine ankelstøvletter i imitert skinn, gjør du lurt i å bruke litt ekstra penger på «the real deal». Skinnsko varer ofte flere sesonger - hvert fall hvis du er flink til å behandle dem riktig.

Her er et par ting du bør tenke på:

1. Materialet de er laget av
Ønsker du at skoene dine skal vare festsesongen gjennom, kan det være lurt å droppe falsk skinn til fordel for ekte. Ekte skinn puster langt bedre enn skinnimitasjon.

I tillegg blir skinnet finere med årene – så fremt du steller skoene jevnlig. Sørg for at du impregnerer skoene ofte hvis du bruker dem utendørs, fjern stygge flekker med én gang og bruk skånsomme rensemidler for skinn når du skal ta bort skjolder.

Husk også at semsket skinn ikke tåler vann, salt og slaps spesielt godt. Så dersom du investerer i et par til festsesongen - sørg for at du bruker støvletter til og fra festen.

LES OGSÅ: Derfor bør skoen ha skinn på innsiden

2. Hælen
En god hæl i passende høyde er alfa og omega når du skal investere i et par nye sko - uansett modell eller type.

Sørg for at støvlettene du er interessert i har en god og stødig hæl som du faktisk klarer å gå på. Er de ukomfortable og vonde, eller altfor høye, vil du garantert ende opp med å bruke dem mindre enn du hadde planlagt.

Test skoene ordentlig i butikken før du kjøper de, og dersom det er trapper der - prøv å gå litt opp og ned trappene, da ujevnt underlag (som det gjerne er utendørs) vil gi deg et litt mer realistisk inntrykk av hvordan det er å gå med skoene.

Gjør som Tone Damli og kombiner sommerkjolen din med et par tøffe ankelboots. Foto: Sara Johannessen
Gjør som Tone Damli og kombiner sommerkjolen din med et par tøffe ankelboots. Foto: Sara Johannessen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer