LENGRE BEN: Drømmer du om lange ben? Da bør du gå for et par smale jeans, tipser eksperten. FOTO: NTB Scanpix
LENGRE BEN: Drømmer du om lange ben? Da bør du gå for et par smale jeans, tipser eksperten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Lengre ben:

Disse buksene gir deg lengre ben

Og du har sannsynligvis en drøss av dem allerede.

Ja, selvfølgelig er vi finest som vi er. Vi er jo det. Men nå har det seg slik at vi kvinner ikke akkurat falt ned i tilfredshets-gryten som barn. Og vi skifter vel stort sett hele tiden mellom hva vi ønsker oss: å være petite den ene dagen og langbente den neste.

Vel, fra en ubesluttsom sjel til en annen: Her er kjendisstylistenes beste triks for dagene vi drømmer om å se ut som Jourdan Dunn, men også som J-Lo eller Marilyn Monroe. Og du, ingen grunn til engstelse- rådene er absolutt reversible.

LES OGSÅ: Slik finner du riktig jeans til din figur

EKSPERTEN: Stylist Line Langmo mener det er viktig å ta hensyn til kroppsfasong når man velger jeans. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Stylist Line Langmo mener det er viktig å ta hensyn til kroppsfasong når man velger jeans. FOTO: Privat Vis mer

- Dersom du ønsker å se lengre ut er smale jeans det mest kledelige. Gjerne den svarte varianten kombinert med litt høye hæler, forklarer stylist Line Langmo.

Hun røper også et annet triks: Velger man en jeansmodell som er litt høy på livet og tucker en topp nedi kan det også gi illusjon om noen ekstra centimeter.

Men, det er viktig å kjenne egen kropp og fasong mener Langmo. Hun understreker at ikke alle kler jeans, selv om de er i trendbilde i dag.

Ønsker man heller å se kortere ut kan man gå for en flared bukse der «slengen» starter over knærne. Foretrekker man denne varianten tipser Langmo om at det kan være fint med en croppet modell som stopper ved anklene slik at man viser litt hud.

- Da er det tøft å kombinere dette med en blazer og lekre pumps, sier hun.

Pssst! Slik går du riktig og pent i høye hæler

JEANS: Et par smale sorte jeans, som gjerne er høye i livet, gjør underverker for høyden din. FOTO: NTB Scanpix
JEANS: Et par smale sorte jeans, som gjerne er høye i livet, gjør underverker for høyden din. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Triksene for å se smalere ...og bredere ut

Så var det hoftebredde. Her har Langmo også tips for det meste, både dagene man drømmer om J-Lo sin livvidde og de der man bare vil smalne alt som kan smalnes.

- Ønsker du å balansere brede hofter er bootcut jeans et fint alternativ. Pass på at bootcuten begynner under -og sitter fint rundt knærne, tipser hun.

Bootcut er for dem av oss som ikke visste det en skjæring der jeansen er noe bredere fra knærne og nedover, men ikke tilstrekkelig nok til at modellen defineres som en slengbukse.

Ønsker du heller å fremheve hofter og rumpe er smale jeans som stopper ved anklene tingen for deg.

-Disse jeansene skaper nemlig en illusjon av at man har større rumpe og hofter, forklarer stylisten.

LES OGSÅ: Slik bruker du 3/4-bukser

Velg riktige lommer!

Ikke minst mener Langmo at det er viktig å velge riktige lommer. Vi vet alle hvor vanskelig dette kan være- men stylisten vet råd.

- Lommene skal ikke sitte for lavt, da får man flat rumpe. Er derimot lommene plassert litt høyere enn midt bak, gir dette rumpen et løft og du kan jukse deg til en sprettrumpe. Eller fremheve en dersom du er så heldig å ha det, forklarer hun.

Så var det favoritten boyfriend jeans, en style det er vanskelig å komme unna. Men hva gjør den egentlig for fasongen vår? Ifølge Langmo er den høyt elskede buksemodellen noe de fleste kler, uten at den gjør noe spesielt formmessig.

- Boyfriendjeansen gjør ikke så veldig mye for fasongen annet enn at oversizede jeans kombinert med en nett topp kan få deg til å virke smalere, sier hun.

For en mer feminin look anbefaler hun å kombinere buksen med ett par høye heler og en pen topp.

LES OGSÅ: - Hvor slengen på buksa starter har mye å si for figuren din

Skulle det (mot all formodning), dukke opp dager der du bare vil være deg sjæl, er det i følge stylisten generelt kledelig å velge jeans med lav skjæring dersom du har rett kropp. Mens de mer formfulle ofte er finest i en jeans med høy skjæring.

Slik blir du høy og hipp

Silje Pedersen er moteekspert og stylist og står bak siden motesilje.com. Hun forklarer at en av de hotteste motene på markedet i dag, er både brukervennlig og virker «benforlengende».

EKSPERTEN: Stylist og moteekspert Silje Pedersen mener at rett skovalg også kan få deg til å se høyere ut. FOTO: Emma Svensson Studio
EKSPERTEN: Stylist og moteekspert Silje Pedersen mener at rett skovalg også kan få deg til å se høyere ut. FOTO: Emma Svensson Studio Vis mer

- 70- tallet er nemlig tilbake denne sesongen og det betyr både høyere liv og mer sleng i buksene. Dette er to ting som er veldig kledelig for ulike figurer og gir illusjon av lengre ben, sier hun og legger til at både dressbukser og demin er hete kandidater i høst. Hun anbefaler også å gjerne ty til en fargerik fremfor en sort variant.

- Burgunder, mørkeblått eller flaskegrønt er fine alternativer. Høsten er fargerik! Sier hun.

Jeans eller bukser med rette ben kan også gjøre at du ser lengre ut forklarer Pedersen. Velger man et par jeans som slutter ved anklene med et par pumps eller ankelboots oppnår man også ekstra lengde.

- Da slipper du også at jeansen «poser» seg nederst og blir for lang til bootsene eller skoene, tipser stylisten.

LES OGSÅ: Så høye er vi i Norge - og dette avgjør høyden din

Disse skoene bør du velge for lengre ben

Som nevnt kan pumps eller ankelboots gjøre susen. Men stylisten forklarer at skoens fasong også spiller inn. Spiss tupp gjør nemlig mer for lengde dimensjonen enn rund.

- Høye hæler gir også bedre holdning som gjør at du ser lengre ut, men det forutsetter selvsagt at du kan balansere på de, sier hun.

Heldigvis, mener stylisten at en kitten heel, det vil si en lav hel, kan være et like fint og et mer behagelig alternativ.

- Men går du for 70-talls jeansen eller vide dressbukser, så hadde jeg valgt et par spisse pumps eller boots under, sier hun.

Også fargen du velger på fottøyet vil på virke resultatet forklarer Pedersen. Sterke farger vil bryte opp, mens en sko i samme nyanse som buksen vil gjøre at du ser lenger ut.

LES OGSÅ: Slik finner du ut hvilke farger som passer perfekt til DEG!

Sjekk KKs store årshoroskop!