ByTiMo:

Disse damene lager Norges mest populære kjoler

Tine og Elisa Mollatts merke er elsket av kjendiser som Taylor Swift og Drew Barrymore.

BYTIMO: Mor og datter, Tine (t.v.) og Elisa Mollatt (t.h.), driver et av Norges mest populære merker sammen. Foto: Ole Martin Halvorsen
BYTIMO: Mor og datter, Tine (t.v.) og Elisa Mollatt (t.h.), driver et av Norges mest populære merker sammen. Foto: Ole Martin Halvorsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fordelt på tre etasjer i en gammel murvilla på Frogner, finner vi damene som har skapt et av få norske motemerker som får stor internasjonal anerkjennelse.

Opp trappene og inn i andre etasje, omringet av de mest fargerike plaggene - alt fra sommerlige omslagskjoler i silke til blomstrete skjørt med volanger - sitter Elisa Mollatt.

Da hun forlot London etter endte studier til fordel for Norge for fem år siden, var ikke disse vakre plaggene fullt så synlige - hvert fall ikke slik de er nå. Bare i 2019 har stjerner som Taylor Swift og Emma Stone brukt klær designet av Tine Mollatt, Elisas mor.

For 15 år siden bestemte Tine Mollatt seg for at tiden var inne for å gå sin egen vei. Hun hadde i lang tid jobbet kommersielt hos store merkevarer her til lands, gått på skredderlinjen, studert ved tegneskole og utdannet seg innen varehandel på BI.

Med all den erfaringen og kunnskapen i bunn kunne designeren starte sitt eget merke. Et merke som hadde de verdiene hun trodde på.

- Jeg har måtte gå på akkord med mine verdier mens jeg jobbet hos andre. Alt ifra til prising og valg av materialer til hvilke fabrikker vi skulle jobbe med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer