Farger

Disse fargene bør du ha på deg nå

Ekspert mener du bør styre fullstendig unna noen farger.

BRUK FARGER I HØST: Disse antrekkene er fra høstkolleksjonene til Cedric Charlier, Hermes, Valentino og Boss. Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe oppfordrer KK-leserne til å bruke masse farger denne sesongen. Foto: Scanpix
BRUK FARGER I HØST: Disse antrekkene er fra høstkolleksjonene til Cedric Charlier, Hermes, Valentino og Boss. Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe oppfordrer KK-leserne til å bruke masse farger denne sesongen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mange av oss tyr til mørke farger som svart og grått når høsten melder sin ankomst.

Ifølge fargeekspert og kreativ leder hos Fargerik, Dagny Thurmann-Moe, er dette faktisk det motsatte av hva vi trenger.

- Siden lyset og fargene forsvinner fra omgivelsene våre, er det viktig å tilføre hverdagen dette på andre måter. 

Thurmann-Moe forklarer at hvert eneste år får vi et større behov for energi. Det er fordi solen forsvinner, fargene blir borte fra naturen og det rundt oss.

- Livet blir mer eller mindre en gråskala. En løsning på dette er farger! Rødt, oransje og gult er de fargene som «booster» oss mest, og er perfekte for både kåper, jakker og strikkegensere. 

Unngå svart og grått

Ifølge fargeeksperten finner vi mye rødt denne sesongen. Hun mener også at de typiske kalde fargene blå og grønn er bra i mørketiden. 

- Alt er faktisk bedre enn sort og grått. Det har en uheldig effekt som gjør huden gusten, fremhever fine linjer i ansiktet og poser under øynene.

- At disse fargene finnes i alles klesskap er rett og slett helt vilt. Det er farger som faktisk gjør deg mindre attraktiv. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer