Svart

Disse fargene er like slankende som svart

Bytt ut svarte plagg med mørkeblått og burgunder i høst.

TRENDFARGENE: Burgunder, lilla, mørkegrønn og mørkeblå er hot i høst. Bytt ut den lille sorte med disse fargene eller kombiner dem sammen med svart overdel eller underdel. På bildet: Burgunder genser (Lindex, 250 kr), blått blyantskjørt (Kappahl, 199 kr), fotsid skjørt (Gina Tricot, 199 kr), blå bluse (Gina Tricot, 199 kr), grønn kjole (Bik Bok, 400 kr).  Foto: Produsentene
TRENDFARGENE: Burgunder, lilla, mørkegrønn og mørkeblå er hot i høst. Bytt ut den lille sorte med disse fargene eller kombiner dem sammen med svart overdel eller underdel. På bildet: Burgunder genser (Lindex, 250 kr), blått blyantskjørt (Kappahl, 199 kr), fotsid skjørt (Gina Tricot, 199 kr), blå bluse (Gina Tricot, 199 kr), grønn kjole (Bik Bok, 400 kr). Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Svart er alltid trendy og du har helt sikkert fått med deg at fargen har en slankende effekt. Men det er faktisk ikke den eneste fargen som gjør deg den tjenesten.

– Hva med å bytte ut svart med mørkeblått og burgunder? De er like slankende som svart, sier Silje Pedersen, KKs mote- og skjønnhetsredaktør.

Du har altså ingen grunn til å gjemme formene dine bort i svart fra topp til tå, selv om du føler at du har noen kilo ekstra.

– Ikke gjem deg bort i store svarte plagg, da ser du bare større ut enn du egentlig er. Klærne må ikke være svarte heller. Mørkegrønt, lilla og burgunder funker like bra, forteller Cornelia Brunasso, KKs bli ny-stylist.

LES OGSÅ: Undertøyet som kler deg slank

Svart har en bieffekt

Selv om svart blir sett på en sikker vinner, har faktisk «fargenes farge» en bieffekt. Fargekonsulenter mener nemlig at det å bruke svart tett opp mot ansiktet kan få deg til å se dramatisk eldre ut.

– Det kan elde ansiktet ved å fremheve mørke linjer under haken, skygger under øynene og rynker på kinnene, ifølge en artikkel på Marie Claire.

LES OGSÅ: Nå skal midjen i fokus

TRENDY I PEPLUM:  KKs moteredaktør Silje Pedersen iført en blå peplumtopp under Oslo Fashion Week.  Foto: Per Ervland
TRENDY I PEPLUM: KKs moteredaktør Silje Pedersen iført en blå peplumtopp under Oslo Fashion Week. Foto: Per Ervland Vis mer

Slik kler du frem formene dine

Både Cornelia og Silje råder formfulle kvinner til å fremheve formene sine i stedet for å skjule dem.– Alle har noe de er fornøyd med, så fokuser på det, påpeker Silje.

En dressjakke eller cardigan med innsving i livet er geniale for å skape eller fremheve midjen, ifølge Cornelia. Du gjør også lurt i å investere i en topp, skjørt eller kjole med en liten kappe som vipper seg elegant ut fra midjen eller hoften.

Peplum er veldig trendy nå og noe alle kler. Peplum gir deg en market midje og volangene skjuler det du ikke er fornøyd med. Style det med et blyantskjørt, foreslår stylisten.

LES OGSÅ: Slik kler du bort magen

Striper fremhever

Det kan også være smart å kle seg i striper, men da må du også være klar over effektene mønsteret kan skape.

– Er du storbystet og vil unngå fokus der, bør du styre unna striper på langs. Gjør det motsatte dersom du ønsker å fremheve, råder Cornelia.

I vår ble sidestriper på buksene supertrendy og trenden fortsetter utover høsten. Og det beste av alt? Fartsstripen har en flatterende virkning på beina dine og gjør at de virker smalere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer