øyenskygge

Disse fargene får øynene dine til å «poppe»​

Slik velger du riktig skygge til blå, grønne eller brune øyne.

ØYENSKYGGEN SOM PASSER TIL DEG: Har du blå, grønne eller brune øyne? Det har seg nemlig sånn at visse farger fungerer bedre sammen med andre, og vil dermed gjøre at øynene dine «poppe»​!
ØYENSKYGGEN SOM PASSER TIL DEG: Har du blå, grønne eller brune øyne? Det har seg nemlig sånn at visse farger fungerer bedre sammen med andre, og vil dermed gjøre at øynene dine «poppe»​! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er ikke alltid like lett å vite hvilken øyenskygge som egentlig passer best til øynene dine. 

Det er heller ikke alltid vi har hverken tid eller lyst til å ta av og på forskjellige farger for å se hvilken som passer best.

Derfor har Tomas Erdis, makeupambassadør for Jane Iredale, gitt oss svarene på hvilken øyenskygge du bør velge dersom du har blå, brune eller grønne øyne.

LES OGSÅ: Triksene som gir deg større øyne

FARGESIRKEL: Disse fargene komplementerer hverandre. Foto: Scanpix
FARGESIRKEL: Disse fargene komplementerer hverandre. Foto: Scanpix Vis mer

Dette bør du gå for

Tidligere har vi skrevet om at du bør velge grønn concealer på de røde områdene i ansiktet, og oransje for de områdene som har mer blåskjær. 

Dette er fordi disse fargene er hverandres komplementærfarger.

Komplementærfarger er farger som står direkte overfor hverandre i den såkalte fargesirkelen. Det vil si at disse to fargene utfyller hverandre til en helhet.

Det samme gjelder for øyenskyggen din.

Blå øyne
- Farger som fremhever blå øyne er oransje farger. Kobber, fersken, gull og brun slekter av oransje og funker også fint til blå øyne, sier Erdis.

Grønne øyne
- Her gjelder egentlig det samme som for de med blå øyne, men lilla er også en skygge du kan jobbe inn litt her.

Brune øyne
- På brune øyne er det viktig å se hvilke farger som kommer mest frem i øyet. Hvis du vil fremme den fargen så må du bruke komplimentærfargen til den øyet ditt har. Her kan du leke deg og finne ut hva du liker best selv.

LES OGSÅ: Har maskaraen din tørket ut?

ØYESKYGGEN SOM PASSER DE FLESTE: Oransje er komplementærfargen til blå. Kobber, fersken, gull og brun slekter av oransje og funker derfor godt også. Disse fargene er fine å bruke hvis du har grønne øyne, og kan også være lekkert hvis du har brune øyne. Det er en farge vi ser Kim Kardashian bruker mye! Foto: KK.no
ØYESKYGGEN SOM PASSER DE FLESTE: Oransje er komplementærfargen til blå. Kobber, fersken, gull og brun slekter av oransje og funker derfor godt også. Disse fargene er fine å bruke hvis du har grønne øyne, og kan også være lekkert hvis du har brune øyne. Det er en farge vi ser Kim Kardashian bruker mye! Foto: KK.no Vis mer

Slik legger du øyenskyggen

Ifølge Erdis er det viktig å alltid legge foundation over hele lokket. Deretter legger du en skygge i samme farge som hudtonen din over hele lokket. Dette fungerer som en fin base.

Den enkleste måten å bruke øyenskygge på er å begynne helt inntil roten på den øvre delen av øyet, og duse den lett oppover så avslutningen blir fin.

- Du bør bruke en mørkere skygge i ytterkanten av øyet som du blender sammen med den første fargen for litt dybde, sier makeupartisten. 

Han tipser om å bruke en lysere skygge i øyekroken og midt på øyelokket. Legg gjerne en mørk skygge helt inntil roten både oppe og nede.

Hvis det skulle skje at du bommer, er fuktighetskrem den beste måten å fjerne noe raskt på.

VAKRE ØYNE: Sarah Hyland med nydelig sminke som fremhever øynene. Foto: Broadimage
VAKRE ØYNE: Sarah Hyland med nydelig sminke som fremhever øynene. Foto: Broadimage Vis mer

LES OGSÅ: Slik bruker du hvit øyeskygge

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer