Hår:

Disse frisyrene bør du sove med om natta

Og slik har KK-redaksjonen håret mens vi sover.

SOVEFRISYRE: I tillegg til sengetrekk har også frisyren på håret noe å si for hvor godt manken ivaretas i løpet av den tiden man får på øyet. FOTO: NTB Scanpix
SOVEFRISYRE: I tillegg til sengetrekk har også frisyren på håret noe å si for hvor godt manken ivaretas i løpet av den tiden man får på øyet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det florerer mange teorier på hvordan man bør ha håret om natten mens man sover for at det skal slites minst mulig. Hvem har vel ikke våknet opp om morgenen og sett at det ligger flere hårstrå på puten? Tro meg, du er ikke alene!

Sengetøy har selvfølgelig noe å si for hva som er bra for håret og ikke - og her regnes flannel og tykke bomullstrekk som verstingene når det kommer til hårslitasje. Disse stoffene skaper nemlig mer friksjon enn andre, rett og slett fordi hårstråene lettere hekter seg fast i fibrene i disse stoffene. Det har Agnes Gulbrandsen, gründer av frisørsalongen Gevir, tidligere sagt til KK.

Men i tillegg til sengetrekk har også frisyren på håret noe å si for hvor godt manken ivaretas i løpet av den tiden man får på øyet. Frisør og leder for Defines frisørteam, Lise Holm-Glad, sier til KK at om du har langt hår, er det smart å flette det i en løs flette og feste den med stoffstrikk.

Ingen styling

- Børst gjennom håret før du gjør det, og bruk gjerne en børste med naturbust eller en annen god børste med myk bust. Dette gjør at håret ikke floker seg mens du sover. Å børste ut floker sliter jo også på håret.

Holm-Glad sier at hvis du først skal ha noe i håret gjennom natten, så må det i så fall bli en god leave-in-kur.

- Det er ikke noe poeng i å pøse på med styling. På morgenen har du kanskje fått et litt fint fall i håret etter fletten, da er det fint å freshe det opp innerst ved røttene med litt tørrsjampo. Voilà - så er du fin og fjong på morgenen!

LES OGSÅ: Veldig mange bruker feil produkter til håret sitt

Holder seg i ro

Også hårstylist Sacha de Carteret slår et slag for å sove med flette. Han mener at det aller beste for håret om natten er å først dra gjennom med litt hårolje i tuppene, før du deretter fletter alt i en tjukk flette.

- Når man fletter håret holder det seg i ro og man slipper å få floker. Det er også mindre sjanse for at man ligger på håret sitt, og på den måten unngår man å lugge ut hårene.

Hårstylist Cim Mohany fra L'oreal mener imidlertid at det beste for håret er å sove med det rett ned.

- Gni inn litt fuktighetsgivende hårmaske eller olje i tuppene før du legger deg, og bare la håret henge. Hårstrikker vil lugge i håret gjennom natten, og dermed gjøre at hårstråene slites, så det anbefaler jeg ikke, sier Mohany.

Slik har KK-redaksjonen håret mens vi sover

Ansvarlig redaktør, Ingeborg Heldal (45)

FOTO: Line Kirkhus
FOTO: Line Kirkhus Vis mer

- Jeg sover alltid med håret løst, men har et putetrekk i silke, som gjør at det ikke er helt krise når jeg våkner allikevel. Det hender også at jeg sover med en hårkur i, men da legger jeg et mykt håndkle over puta. Jeg sover også med en sovemaske fra Holistic Silk, som har lavendel inni. Jeg er helt avhengig av den.

Praktikant, Alexandra Mieszkowska (21)

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

- Hvis håret mitt fortsatt er vått etter dusjen pleier jeg å flette det eller sette det opp i en strikk - da får jeg fine krøller dagen etterpå, samtidig som det føles som at fuktigheten holder seg lenger i håret. Er håret mitt slitt eller ganske «stort» etter jeg har børstet det, pleier jeg å ta litt olje i håret og flette det. Da pleier det å være ganske fint når jeg våkner dagen etterpå.

Journalist, Malini Gaare Bjørnstad (31)

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

- Jeg pleier ikke å ha håret mitt i noen spesiell frisyre om natten (ler egentlig litt av det konseptet), MEN det er to ting jeg passer på i forkant:

1. Ikke legge meg med vått hår (da ser jeg ut som en sau på håret dagen etter) 2. Ikke føne håret kort tid før leggetid (da ser jeg også ut som en sau på håret dagen etter) Mitt knalltips er å bruke en dæsj moroccan oil i hårtuppene før og etter føning – da blir håret silkemykt!

Sosiale medier-ansvarlig, Mina Helene Knudsen (30)

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

- Da jeg hadde langt hår flettet jeg det ALLTID. Nå som håret er kortere, har jeg det løst, eller i en miniflette. Jeg vet ikke, men tror dette hjelper mot floker, det innbiller jeg meg hvert fall. Jeg skulle nok ha vært flinkere til å bruke hårmasker, ellers er jeg stor fan av litt olje i tuppene.

Frontansvarlig, Ronja Rognmo (29)

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

- Jeg sover fryktelig dårlig med håret ned om natten – det kiler bare på skuldrene. Derfor liker jeg å sette det opp i en tutt med en klype før jeg legger meg. Ofte bruker jeg i tillegg et hårbånd som også holder alle de små hårene borte fra ansiktet. Da sover jeg ekstra godt!

Journalist, Silje Helgesen (23)

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

- Hver kveld før jeg legger meg pleier jeg å børste gjennom håret skikkelig for å være sikker på at jeg ikke har noen floker, deretter drar jeg litt hårolje gjennom tuppene og fletter alt i en tjukk flette bak. Hvis jeg akkurat har dusjet er jeg nødt til å la det lufttørke før jeg hopper til sengs. Da blir det gjerne 2-3 episoder med litt søppel-tv mens jeg venter (hehe)!

Journalist, Malin Gaden (25)

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

Jeg gjør ingenting med håret mitt før jeg legger meg. Jeg har hørt mye forskjellig om hva man burde gjøre, men har aldri fått vite akkurat hva som er best. Det eneste jeg tenker litt på, er at jeg ikke legger meg med vått eller delvis vått hår. Vet ikke om det har noe å si på om håret blir skadet, men jeg liker sjelden resultatet når jeg våkner om morgenen.

LES OGSÅ: 5 hårtabber du kanskje gjør daglig

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer