RAMME RUNDT ANSIKTET: Når man får mer rynker og striper vil en «ramme» rundt ansiktet hjelpe til slik at det ikke synes like godt. FOTO: NTB Scanpix
RAMME RUNDT ANSIKTET: Når man får mer rynker og striper vil en «ramme» rundt ansiktet hjelpe til slik at det ikke synes like godt. FOTO: NTB ScanpixVis mer

Hår:

Disse frisyrene får deg til å se yngre ut

Her er noen enkle tips som hjelper deg å beholde den ungdommelige looken.

Etter hvert som man blir eldre er det garantert mange som kjenner seg igjen i at man ikke har lyst til å gi slipp på sitt ungdommelige utseende. Selv om det selvfølgelig er vakkert å eldes, finnes det mange enkle tips man kan følge for å opprettholde en ung look som føles komfortabel. Her spiller håret en viktig rolle, skal vi tro frisør og eier av frisørsalongen Gevir, Agnes Gulbrandsen.

Hvordan man bør ha håret varierer ut i fra ansiktsform og alder. Når man begynner å bli voksen, omtrent fra 35 år og oppover, er det mye som skjer med ansikt og hud. Man får mer rynker i ansiktet og på halsen, og huden kan både se og føles annerledes ut fra tidligere.

- Mitt beste tips da er å ha langt hår. En lengre frisyre på et eldre ansikt vil skape mer mykhet og harmoni. Når man får mer rynker og striper vil en «ramme» rundt ansiktet hjelpe til slik at det ikke får like mye oppmerksomhet.

Hun trekker frem ulike hollywoodstjerner som eksempel - om man ekskluderer de med mye botox og andre injeksjoner.

- Disse har i de aller fleste tilfeller langt hår. Grunnen til det er så enkel som at hele uttrykket blir mykere og man gjemmer «den gamle» huden litt med lange lokker, sier Gulbrandsen.

Psst! Disse frisyrene bør du sove med om natta.

SMELTE SAMMEN: Når man blir eldre blir huden gjerne litt gråere, så da bør håret og huden smelte bedre sammen. FOTO: NTB Scanpix
SMELTE SAMMEN: Når man blir eldre blir huden gjerne litt gråere, så da bør håret og huden smelte bedre sammen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Gagner ikke kunden

Ifølge henne er det en rekke frisører som gjør feil når det kommer til frisyrer. Mange vil ha kundene sine i frisørstolen hver femte uke, noe som ikke nødvendigvis gagner kunden - men kassasystemet.

- Det synes jeg er litt trist, fordi som frisør må man se på kunden. Mange av moren min sine venninner har for eksempel alt for kort hår - de kunne like gjerne vært menn på håret. Ved å beholde det feminine uttrykket hos en kvinne vil man automatisk se yngre ut.

- Hvor mye har hårfargen å si?

- I fargeperspektiv er den perfekte hårfargen stort sett alltid to nyanser opp eller to nyanser ned. Når man blir eldre blir huden gjerne litt gråere, så da bør håret og huden smelte bedre sammen. Store kontraster bør unngås - nettopp fordi detaljene kommer mer til syne om kontrastene i ansiktet blir større.

- Et annet tips er å sørge for å ha volum i håret. Gjennom hele livet vokser både nese og ører, så for å kompensere at ansiktet vokser er et godt triks å gjøre også håret større, legger Gulbrandsen til.

LES OGSÅ: Slik temmer du elektrisk hår

Løst hår

Birgit Flønes, frisør og eier av B.Hair i Molde, er også enig i at håret ikke trenger å klippes helt kort når man bikker 45-50 år - som mange likevel velger å gjøre.

- Så lenge håret er velstelt kan man beholde lengde. Det kan være fint å åpne litt rundt ansiktet, skråklippe i front eller kanskje gå for en fresh lugg som vil være fin til å skjule eventuelle linjer som måtte dukke opp i pannen, sier Flønes.

Når det kommer til styling anbefaler hun å heller gå for løse oppsatser eller løst hår med litt bevegelse og myke krøller. Stramt og stivtsprayet hår gir et mer umoderne uttrykk, som igjen gjør at man kan se eldre ut.

- Det er alltid flatterende å få håret unna ansiktet selv om man har det ned. Trekk det opp på den ene siden med en spenne, bruk en fin hårbøyle eller noe annet tilbehør som er tidsriktig og «in».

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: