Frisørene spår

Disse hårtrendene får vi se i 2021

- Det er en glede å ønske denne fargen velkommen tilbake.

HÅRTRENDER FOR 2021: Denne sveisen til Zoe Kravitz er blant det vi kan forvente oss. Foto: NTB
HÅRTRENDER FOR 2021: Denne sveisen til Zoe Kravitz er blant det vi kan forvente oss. Foto: NTB Vis mer
Publisert

2020 har ikke vært det mest oppløftende året. Det er nok mange som gleder seg til et nytt år - og det kommer nok til å merkes på flere måter.

I trendbildet ser vi blant annet at farger mest sannsynlig kommer til å ta stor plass. Pantone har utnevnt fargen «Illuminating» til årets farge i 2021. Riktignok sammen med en gråfarge, men vi hang oss selvfølgelig mest opp i den deilige gulfargen ved navn «illuminating».

Ordet betyr lysende, og det er akkurat det vi håper det kommende året blir. Siv Oldervik, frisør og eier av Stas hår og bryn i Trondheim, kan fortelle til KK at hun tror flere plasseringer av farger er et stikkord når man snakker om hårtrender for 2021.

- Vi vil nok fortsette å se en del balayage og babylights, men jeg tror i i 2021 vil få et comeback på endimensjonale farger. Enten den er sort, brun, blond eller rød - det handler om samme farge fra rot til spiss.

Oldervik forteller at dersom du holder deg til én farge, oppnår du en glansfull og fresh look. I tillegg er det også enkelt å friske opp en slik frisyre.

Ønsk kobberrødt velkommen

Men tilbake til disse fargene. Her må du selvfølgelig gå for fargen du liker best, men frisøren har stor tro på kobberrødt for det kommende året.

THE UNDOING: HBO-serien har hatt massiv suksess. Kanskje mange har fått øynene opp for Nicole Kidmans kobberrøde hår i serien også? Foto: NTB
THE UNDOING: HBO-serien har hatt massiv suksess. Kanskje mange har fått øynene opp for Nicole Kidmans kobberrøde hår i serien også? Foto: NTB Vis mer

- Det er en glede å ønske denne fargen velkommen tilbake! Har du lysebrun til middels brun, ufarget hår, kan du oppnå denne uten bleking!

Birgit Flønes, frisør og eier av salongen B. Hair i Molde, tror også vi kommer til å få se ulike rød-nyanser på nyåret.

ISLA FISHER: Skuespilleren har vært tro til sine røde lokker i lang tid. Foto: NTB
ISLA FISHER: Skuespilleren har vært tro til sine røde lokker i lang tid. Foto: NTB Vis mer
Foto: Birgit Flønes
Foto: Birgit Flønes Vis mer

- Jeg har en liten magefølelse på varme toner som fersken, rosé og nyanser mot det oransje. Litt 70-tallsvibber!

KRØLLE HÅRET: Så enkelt kan du selv lage råflotte krøller (beach waves) med rettetanga! Video: Cecilie Krogh Vis mer

The Crown-effekten

At 70-tallet er på vei tilbake er også Siv Oldervik enig i. Hun mener nemlig klippet som kalles «the shag» vil gjøre et comeback i 2021.

- Oppklippet og etasjeklippet hår er tilbake og gir et rått uttrykk! Får du denne klippen skikkelig godt klippet, vokser den seg fin og det er veldig lettstelt og fresh! Den fungerer til så og si alle hårtyper.

PIXIE: Zoe Kravitz i den kule pixie-frisyren. Foto: NTB
PIXIE: Zoe Kravitz i den kule pixie-frisyren. Foto: NTB Vis mer

I høst kom den nyeste sesongen av «The Crown», og jammen meg har vi ikke fått Diana på tankene nok en gang. Vi lar oss stadig vekk inspirere av ikonet, men siden hun var så sentral denne høsten, er det ingen hemmelighet at man på mange måter har «oppdaget henne igjen».

Siv Oldervik tror også dette vil gjenspeile seg i hårtrendene.

- Den korte pixie-frisyren er tilbake. Personlig tror jeg Diana-frisyren vil blomstre som aldri før. Det har allerede blitt en snakkes igjen, forteller frisøren.

DIANA-EFFEKTEN: I den nye sesongen av The Crown er Diana en sentral karakter. Mon tro det har gjort at folk lar seg inspirere av henne nok en gang? Foto: NTB
DIANA-EFFEKTEN: I den nye sesongen av The Crown er Diana en sentral karakter. Mon tro det har gjort at folk lar seg inspirere av henne nok en gang? Foto: NTB Vis mer
Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer