Hårstyling

Disse kan brukes til mer enn du tror

Hårnåler er slettes ikke bare til å få luggen vekk fra fjeset eller hårtoppen til å sitte.

KAN GODT SYNES: Hårnålene er enkle å skjule, men hvorfor ikke gå for fargerike hårnåler og gjøre dem til en synlig del av frisyren? Du kan også bruke dem til helt andre ting, så du kan virkelig ikke få nok av disse geniale nålene. Foto: Aina Kristiansen
KAN GODT SYNES: Hårnålene er enkle å skjule, men hvorfor ikke gå for fargerike hårnåler og gjøre dem til en synlig del av frisyren? Du kan også bruke dem til helt andre ting, så du kan virkelig ikke få nok av disse geniale nålene. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To ting du sikkert allerede vet om hårnåler: 1. De kan redde enhver hårkrise i en fei. 2. De forsvinner kjappere enn høyresokken forsvinner i tørketrommelen.

At hårnålene er geniale for å sette opp håret, enten det er luggen du vil ha vekk eller du vil kopiere Kates kongelige oppsats, er noe du nok er godt kjent med. At du kan bruke dem til å skape lekre design på neglene eller for å feste de falske øyevippene, er kanskje ikke like åpenbart. 

Med tipsene under får du mest mulig ut av hårnålene dine.

LES OGSÅ: Festfrisyren du får til på to minutter

1. Bruk dem riktig vei

Mange bruker hårnålene sine feil og går dermed glipp av noe av det gode holdet du kan få når du faktisk bruker dem riktig. En hårnål har som kjent en glatt side og en ruglete side, og det er den ruglete siden som skal inn mot hodebunnen. Først når du gjør dette får du maks ut av hårnålene dine. 

FORSKJELL PÅ LØSE OG STRAMME HÅRNÅLER: Det gjelder å vite hvilken nål som skal brukes når.   Foto: Per Ervland
FORSKJELL PÅ LØSE OG STRAMME HÅRNÅLER: Det gjelder å vite hvilken nål som skal brukes når. Foto: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: Hårnålskrysset som får frisyren til å sitte

2. Spray for ekstra hold

Om hårnålene sklir lett ut av håret ditt, selv når du har dem riktig vei, kan du spraye dem med hårspray eller tørrsjampo før du setter dem i håret. Legg hårnålene på et stykke tørkepapir og spray dem godt før du fester dem i håret. Vips, bedre hold, skriver Cosmopolitan.com

3. «Lås» nålene i håret

En annen måte å forsikre seg om at hårnålene sitter godt og holder håret på plass hele dagen, er å bruke en slags låsemekanisme for å feste dem. Start med å føre den åpne enden av hårnåla inn i håret i den samme retningen som håret ditt er dratt. Bøy så den lukkede enden over mot andre siden slik at du ender opp med å holde nåla motsatt ende av der du startet. Den åpne enden skal hele tida være inne i håret. Dytt nåla helt inn i håret, og vips sitter den! 

LÅS DEM: Slik fester du hårnålene i håret så de holder frisyren på plass hele dagen. Foto: Aina Kristiansen
LÅS DEM: Slik fester du hårnålene i håret så de holder frisyren på plass hele dagen. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

4. Fest fletta

Vi elsker som kjent alle slags fletter. Ikke bare er de superfine, men de er veldig praktiske også. En annen fordel er at fletta sitter enda bedre når håret ikke er helt nyvaska, så det er den perfekte frisyren på dag to eller tre. Om du ikke har med deg en hårstrikk eller bare vil ha en litt mer moderne og kul flette, kan du feste dem med en hårnål. 

5. Gi hestehalen et løft

Om du synes hestehalen din er litt for slapp og ikke har riktig så mye volum som du ønsker, kan du gi den et aldri så lite løft med bare et par-tre hårnåler. Fest hestehalen med en strikk der du vil ha den. Stikk så et par hårnåler ned i strikken og inn i håret på undersiden av hestehalen. Flipp håret bakover igjen og rufs til frisyren for en mer fyldig, løftet hestehale som holder seg på plass. 

LES OGSÅ: Gi hestehalen mer volum

6. Skap lekker negldesign

Har du hatt lyst på polkadotnegler, men ikke helt visst hvordan du skulle få det til uten profesjonelt utstyr? Vel, det skal ikke mer til enn en hårnål. Åpne hårnåla så du kan jobbe med bare ett av beina, dypp det i neglelakken og plassér prikkene der du ønsker dem. 

PRIKK, PRIKK, PRIKK: Bruk hårnåla til å lage polkadotnegler selv. Foto: Aina Kristiansen
PRIKK, PRIKK, PRIKK: Bruk hårnåla til å lage polkadotnegler selv. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

LES OGSÅ: Én farge, ti ulike stiler

7. Lim på vippene

Enten du foretrekker løsvippene i hele remser eller punktvipper, har du sikkert erfart at det kan være vanskelig å få på limet uten å søle. Klemmer du rett fra limtuben kan det fort bli altfor mye lim og masse søl. Ha heller litt lim på en skål – eller på plastboksen vippene kom i – og bruk tuppen på en hårnål til å påføre et passe tynt lag lim på vippene. Det er ikke mye som skal til, og med hårnåla som verktøy er det enkelt å være presis. 

LES OGSÅ: Lær deg å bruke punktvipper 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer