Motenyheter

Disse motenyhetene må du få med deg

Vi har laget en oppsummering med alt som har skjedd de siste ukene.

MOTENYHETER: Nye butikker, bærekraftig arbeid, nye kolleksjoner og nye ansikt utad: Dette har skjedd i moteindustrien de siste ukene. Foto: Sarenza
MOTENYHETER: Nye butikker, bærekraftig arbeid, nye kolleksjoner og nye ansikt utad: Dette har skjedd i moteindustrien de siste ukene. Foto: Sarenza Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mye skjer i moteindustrien om dagen og derfor har vi samlet sammen noen av nyhetene som har kommet de siste ukene. Det er stor fokus på bærekraftig arbeid, kjendiser som fronter merker, og nye butikker har åpnet. 

LES OGSÅ: Toppmodell Winnie Harlow om hudsykdommen: - De kalte meg ku og sa «møø»

COS FYLLER 10 ÅR

Den svenske kjedebutikken COS feirer 10 år i handlegatene med en helt spesiell kolleksjon. Fra og med 24. mars vil du nemlig finne en kolleksjon bestående av 10 plagg for dame, herre og barn i butikkene. Det som også er spesielt ved plaggene er at designerne har laget klærne med utgangspunkt i ett stort tøystykke. For å bruke opp alt av dette har de derfor designet plaggene utifra hvordan de kan bruke hele biten med tøy.

- Designtemaet så på dette som en mulighet til å leke og eksperimentere med hele prosessen ved å skjære ut tøystykker. Vi vil fortsette å ha fokus på bærekraftig bruk av stoff og tenke fremover med nye teknikker, sier COS' kreative direktør Karin Gustafsson.

NIKE LANSERER HIJAB

Like før kvinnedagen 8. mars lanserte Nike «The Nike Pro Hijab». Flere utøvere har vært med i et testpanel for å bidra med innspill. Blant dem er kunstløperen Zahra Lari som skrev følgende på sin Instagramkonto: «Jeg kan ikke tro at den endelig er her!! Jeg er så glad for å vise dere «The Nike Pro Hijab»!! Så stolt over å få være med på denne reisen.»

Hijaben kommer i et elastisk, pustende materiale og i tre forskjellige farger. Fra og med neste år er den ute for salg.

LINDEX LANSERER RE:DESIGN

Og når vi er inne på bærekraftige kolleksjoner: I mars lanserer kjedebutikken Lindex en kolleksjon laget av gjenbrukte plagg som er blitt redesignet og omformet. Kolleksjonen består av seks produkter som vil inngå i damesortimentet. 

- Å forlenge livstiden gjennom redesign, som gjør plaggene om til nye, flotte produkter, er virkelig et nytt steg mot en mer bærekraftig og ressurseffektiv måte å skape mote, sier Sara Winroth, bærekraftssjef i Lindex.

H&M MED UNISEX DENIMKOLLEKSJON

Den svenske kjedebutikken H&M lanserer en egen denimkolleksjon laget av bærekraftige materialer. I tillegg er kolleksjonen unisex og Kristin Fjeld, PR-sjef i H&M Norge, sier at de ønsker å tenke nytt rundt klær til han og henne og utfordre normene. 

- Vi benytter materialer og silhuetter tradisjonelt brukt i dame- eller herreklær på tvers av hverandre. 

Kolleksjonen er i salg fra 23. mars. LES OGSÅ: Ukens stilcrush: Sarah Harris

Disse motenyhetene må du få med deg

NY SKOBUTIKK: SARENZA

Den Paris-baserte skonettforhandleren Sarenza åpner nå i Norge og Finland! Skonettbutikken tilbyr mer enn 750 forskjellige merker og fri frakt og retur. Yay! Sarenza vant nylig prisen for «Beste moteforhandler på nett» i Frankrike.

- Så langt har tilbakemeldingene fra Norge og Finland vært veldig positive. Vi kan knapt vente med å gjøre en forskjell i disse landene, sier Stéphane Treppoz, Sarenzas CEO.

Sarenza åpner i Norge! Foto: Produsenten
Sarenza åpner i Norge! Foto: Produsenten Vis mer

NIKE x ZARA LARSSON

Det er ikke bare et rykende fersk album svenske Zara Larsson er aktuell med i disse dager. Nå fronter hun også nemlig Nike også! Nærmere bestemt én spesiell sko. Nike lanserer nå en Air Max Month og Zara Larsson har fått jobben med å representere skoen som  har fått navn Air Max Jewell. Skoen ble lansert på kvinnedagen, 8. mars. Psst; Her er 9 ting du ikke visste om Zara Larsson.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

KENDALL JENNER x DANIEL WELLINGTON

Reality-stjerne og toppmodell Kendall Jenner (21) fronter nå klokkemerket Daniel Wellington. Til sine nesten 77 millioner følgere på Instagram forteller Jenner at hun er så glad for å være merkets ansikt utad. Fra før av er også 21-åringen ambassadør for sminkemerket Estée Lauder.

LES OGSÅ: Så mye kostet bursdagskjolen til Kendall Jenner (21)
LES OGSÅ: Derfor slettet hun Instagram-kontoen sin
LES OGSÅ: Så mye tjener Kendall Jenner på ett Instagram-innlegg!

Kendall Jenner er Daniel Wellingtons nye ansikt utad. Foto: Produsenten
Kendall Jenner er Daniel Wellingtons nye ansikt utad. Foto: Produsenten Vis mer

WRANGLER 70 ÅR

Jeansmerket Wrangler fyller i år hele 70 år og dette skal markeres. Den første delen av feiringen består av at de slipper en ny kolleksjon kalt Retro Glory - inspirert av 70-tallet. Kolleksjonen slippes i butikk i uke 12.

LES OGSÅ: Slik finner du riktig jeans til din figur

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer