Motebabbe

Disse motetabbene bør du unngå!

Etter hektiske dager i moteuken i New York, har vi innsett hvilke motetabber vi er skyldige i å begå, og har laget en liste over motetabbene man helst ikke burde gjøre!

Disse motetabbene bør du unngå!
Publisert
Sist oppdatert

Sminke på kragen

Vi alle har gjort det. Vi har sminket oss klare for dagen eller fest, tatt på oss de lyse plaggene, og oppdaget at sminken har smittet av på stoffet, og gjerne i kragen, hvor det er synlig for alle. 

Tips: Smink deg etter du har kledd på deg antrekket. Ofte kan det være fristende å hoppe rett ut av dusjen og sminke seg inntullet i håndkleet mens håret tørker og antrekket ligger klart på sengen. Prøv å snu vanen til at håret tørkes, klærne tas på og sminken kommer til slutt. Ofte er det også bedre a sminke seg etter at antrekket er tatt på, slik at du ser hvilken look som passer best til klærne. Ønsker du likevel å sminke deg først, bruker makeup artister ofte å legge et håndkle over hodet på modellene mens de skifter klær på fotoshoot. På den måten beskytter du plaggene for pinlige sminkerester. 

Undertøy som synes

Det mest behagelige undertøyet er ofte ikke det mest sexy. Og i hvert fall ikke under ettersittende plagg som viser hva som skjer under. Sømmen fra trusen kan vises gjennom plagget og ødelegge den sexy kjolen eller buksene som ellers sitter så fint på.

Tips: Gå for en sømløs truse, her har det begynt å komme mange varianter, og også noen som både er fine og behagelige på. 

Klistremerke under skoen

Hvem har vel ikke vært i ekstase over de nye skoene, og hoppet rett i dem uten å fjerne prislappen hunder sålen? Vi alle har vært der, og det er en pinlig motetabbe å gjøre når du har lagt tid i antrekket. 

Tips: Gjør det til en rutine at du alltid impregnerer eller prepper de nye skoene dine før bruk. På denne måten forlenger du levetiden til skoene, samtidig som at du garantert kommer til å titte på skoens såle og oppdage prislappen. Bruk en fuktig klut om lappen er vanskelig å rive av. 

Feil størrelse 

Om drømmekjolen er en størrelse for stor eller liten kan det likevel være fristende å kjøpe den. Den er jo så fin! Men dropp det. Nydelige plagg er ikke lenger så nydelige når de ikke passer kroppen. 

Tips: Ta alltid med deg et par størrelser av plagget når du skal inn i prøverommet. Da får du testet størrelsene opp mot hverandre og sett hva som sitter best på din kroppsfasong. Husk også at størrelser kan variere fra butikk til butikk og også land til land. 

Feil BH-farge

Om det ikke er gjort som et statement at en sexy BH skal vises under overdelen, er det flaut når BHen tar oppmerksomheten fra et antrekk. Husk å velge riktig farge og fasong på BHen i forhold til det du har på deg på overkroppen.

TIPS: Visste du at en hudfarget BH synes aller minst under en hvit topp? Og velg alltid en svart BH under en svart topp, selv om det ser usynlig ut i speilet, kan BHen skinne igjennom hvis du er på fest og det tas bilder med blits. 

Gå på spikeren

Det både sees og høres lang vei om du har tråkket gjennom hælen på skoen og går på spikeren. Og det er ikke lekkert.

Tips: Kom deg deg til skomakeren først som sist, eller kryp til korset og kjøp et nytt par. 

Flassende neglelakk

Lite er så lekkert som flassende neglelakk. Spesielt i sexy åpne sko, kan en gammel pedikyr ha mye å si for helheten og ødelegge hele uttrykket. 

Tips: Om du ikke har tid til å få lagt ny manikyr og pedikyr, er det bare å finne frem neglelakkfjerneren. En naturlig look er uansett noe av det fineste du kan gå for akkurat nå, og er definitivt bedre enn halvveis rødlakkede negler. 

Rynkete silkeskjorte

Det er ikke mye som er så elegant og tidløst som en stilren silkeskjorte. Men dessverre er det så lite som skal til for å ødelegge hele looken. Silkeskjorter blir krøllete og rynkete av ingenting, og da kan man like gjerne droppe å bruke den.

Tips: En steamer eller et strykejern er verdt sin vekt i gull når du skal bruke silkeskjorten. Gå lett over skjorten en gang, og du er klar! Men husk å sette jernet på lav temperatur før du stryker den over skjorten. Om du er på reise og ikke har med deg et strykejern eller en steamer, kan det lønne seg og henge skjorten på badet og skru på dusjen med varmt vann noen minutter. Dampen vil da rette ut skjorten. 

Stappfull veske

Det er både slitsomt, irriterende og lite lekkert å drasse rundt på en stappfull veske. I tillegg kan det ødelegge formen og foret i vesken, noe som er veldig kjedelig - spesielt om det er snakk om en designerveske som synker i verdi med en gang den mister form og revner i sømmene på innsiden. 

Tips: Trenger du virkelig en ekstra genser, et til par sko, tre par solbriller, magasinet, hele sminkepungen og alt annet vi jenter finner på å legge i veskene? Gå ordentlig gjennom innholdet i vesken før du går ut av døren, og vurder om alt er noe du virkelig bruker hver eneste dag, eller om du bare drasser det rundt for ingen nytte. Om du ikke klarer å velge bort noen ting, er det bare å innse at du må opp et hakk i veskestørrelse. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer