Stiltips

Disse motetriksene må du lære deg

For å finne din egen stil, bør du tørre å leke. Lær noen nyttige tips av motebloggerne.

BRUK TILBEHØRET: En militærgrønn vest og en leopardclutch gjør denne søte kjolen både røffere og mer interessant.  Foto: All Over Press
BRUK TILBEHØRET: En militærgrønn vest og en leopardclutch gjør denne søte kjolen både røffere og mer interessant. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi lar oss stadig inspirere av motebloggerne. Ofte er de først med det siste, og det vet å gi antrekkene sine personlig preg og det lille ekstra.

Nå har Glamour.com (ekstern lenke) samlet motebloggernes beste tips, og her er det mye å lære.

1. Ikke vær redd for å fikse på ting

Dette trikset er spesielt nyttig hvis du handler mye vintage, men også ellers bør du ikke være redd for å finne fram saks, nål og tråd.

Den søte, gamle kjolen kan bli et nydelig skjørt på ganske enkelt vis. Er plagget nesten perfekt, kan du fint få passformen helt perfekt ved å sy inn eller legge ut bitte litt. Tør du ikke gjøre det selv, kan du selvsagt ta med deg plagget til en skredder.

2. Lek med proporsjoner

Hvorfor ikke prøve en lang vest over den klassiske hverdagsuniformen jeans og hvit bluse? Gå for en ensfarget vest, for eksempel trendfargen grønt, for å gi antrekket litt farge.

LES OGSÅ: Derfor ser hun fantastisk ut

Lengde på vesten hjelper også til med å balansere en eventuell sleng på buksa.

3. Sett farge på garderoben

Du trenger ikke gå for en eksplosjon av farger fra topp til tå, men det ser veldig kult ut å kombinere for eksempel en mønstret cardigan, blazer eller genser med en vintage T-skjorte.

Enda kulere blir antrekket med kulørt bentøy. Finn deg et par oransje eller røde bukser for en anvendelig å enkel måte å sette sammen et statementantrekk.

Eller du kan gjøre som Rachel Bilson og kombinere rød bukse, småblomstret bluse og leopardpumps – tre superhotte trender i ett antrekk.

4. Miks mønstre i samme fargetoner

Mismatching blir stort i høst, men det kan være en vanskelig trend. Det blir dog enklere å blande ulike mønstre om du holder deg til lignende fargetoner.

LES OGSÅ: Fem plagg du kommer til å elske

5. Piff opp standardantrekket med vågalt tilbehør

Et av de enkleste triksene som finnes, er tilbehør. En rød veske eller et par sko med leopardmønster kan forvandle et enkelt, nesten kjedelig antrekk fullstendig. En jeansvest kan gjøre et søtt antrekk litt røffere.

LES OGSÅ: Skotrikset du må lære deg

6. Androgynt + feminint = sant

Det ser superkult ut å kombinere maskuline plagg som vide bukser med feminine, delikate bluser. Legg til et skikkelig statementsmykke, og vips, har du et trendy antrekk med personlighet.

7. Ikke vær redd for luksusplagg i hverdagen

Enten det er snakk om paljetter, frynser, blonder eller metalliske finisher, bør du prøve å bruke noen mer fancy pynteplagg til hverdagsjeansene dine, eller til olashortsen. Slike kombinasjoner funker utmerket både til hverdags og fest.

8. Gjør mønstre mindre skumle

Selv om du ikke er vant til å bruke mønstrete plagg, kan du øve deg. Et mønstret maxiskjørt kan for eksempel kombineres med en enkel, ensfarget singlet, flate sko og en lekker konvoluttveske.

9. Bli venn med blazeren

Den er på ingen måte reservert til bruk på kontoret eller mer formelle sammenhenger. Velg gjerne en i en lysere farge – hvitt, krem eller pudderrosa, for eksempel.

10. La motsetningene jobbe for deg

Hvorfor ikke leke med overraskende kombinasjoner? En konservativ, innsvingt blazer er en fin motvekt til en leken, søt kjole. Et tøft skinnbelte gjør looken komplett.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer