Falske nettbutikker:

Disse nettbutikkene bør du styre unna

Black Friday-tilbudene er allerede i gang, og du kan ende opp med å tape masse penger.

FALSKE NETTBUTIKKER: Listen over de falske nettbutikkene er lang. Se hvilke sider du bør styre unna nederst i saken. FOTO: NTB Scanpix
FALSKE NETTBUTIKKER: Listen over de falske nettbutikkene er lang. Se hvilke sider du bør styre unna nederst i saken. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du ser de overalt. Annonser som lover deg de mest utrolige tilbudene på produktene du har siklet etter så lenge. Hva kan vel gå galt? Svært mange har tilgang og kunnskap til å opprette en nettside som kan se både profesjonell og troverdig ut. Men ifølge Forbrukerombudet risikerer du falske merkevarer, skadelig programvare på datamaskinen din, eller at varene du har bestilt aldri kommer.

De mener du alltid bør være skeptisk før du handler på ukjente nettbutikker. Derfor har de laget en sjekkliste over ting du bør tenke på før du handler på nett. Noe som kommer i grevens tid siden Black Friday er rett rundt hjørnet, og mange er på utkikk etter å gjøre en skikkelig god deal. Her finner du listen over de falske nettbutikkene.

LES OGSÅ: Prøver Chanel-vesken å lure deg?

Tenk på dette før du handler

1. Er nettbutikken seriøs?
Du burde alltid kunne finne kontaktinformasjon til selskapet. Dersom dette ikke ligger på nettsiden bør du være kritisk. Ifølge Forbrukerombudet er det en EU-lovgivning som pålegger nettbutikker å opplyse om geografisk adresse, e-post og organisasjonsummer. Legg merke til dårlig språk eller automatiske oversettelser på nettsiden. Du kan sjekke hvem som har registrert domenet og hvor de kommer fra på Whois.com.

2. Sjekk andres erfaringer
Selv om et søk på Internettet ofte kan gi deg flere ulike svar, skader det ikke å søke litt etter andres erfaringer med nettbutikken du vurderer å handle fra.

3. Ikke betal på forskudd
Dette gjelder generelt ved alle kjøp du gjør på nett, og spesielt ved kjøp gjennom nettauksjoner eller ukjente nettbutikker, advarer Forbrukerombudet.

4. Bruk kredittkort
Gjør du dette har du rett etter finansavtaleloven § 54 b å få refundert pengene fra banken dersom du ikke får varen.

IKKE LA DEG LURE: Hvis noe som normalt koster litt plutselig er satt ned til en latterlig billig pris, er dette en liten varsellampe. Foto: Shutterstock / Rawpixel.com
IKKE LA DEG LURE: Hvis noe som normalt koster litt plutselig er satt ned til en latterlig billig pris, er dette en liten varsellampe. Foto: Shutterstock / Rawpixel.com Vis mer

LES OGSÅ: Merverdiavgiftgrensen har økt til 350 kr

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer