Flip flops, tresko og ballerinasko

Disse skoene gjør comeback i motebildet

Skal vi tro designerne, blir disse vidt forskjellige skoene blant det hotteste for vår- og sommersesongen.

NY VARIANT: Treskoen har fått nytt liv! Her er Givenchys variant for 2021. Foto: NTB
NY VARIANT: Treskoen har fått nytt liv! Her er Givenchys variant for 2021. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Nå virker kanskje både vår og sommer langt unna, men sannheten er jo den at den første måneden ankommer om bare sju uker! Selv om kalenderen da offisielt sier at det er vår, blir det nok en liten stund til før vi kan ty til lettere antrekk og sko-valg som sandaler og flip flops, men man kan da drømme litt?

Vi har faktisk allerede begynt å se litt på hvilke plagg og trender som kommer til å ta mye plass i motebildet framover. Da vi snakket med noen norske moteprofiler før jul, var de ganske enige om at den oversized blazeren kom til å være stor i år.

Når det gjelder sko så er det mange av de gode, gamle variantene som selvfølgelig kommer tilbake. I en god stund nå har flip flops vært superpopulære, og de gjør selvsagt comeback denne sesongen også. Men denne gangen får vi et (gledelig?) gjensyn med en variant av skoene som var svært populær på tidlig 2000-tallet.

Givenchy via Net-a-porter
Givenchy via Net-a-porter Vis mer
Dries van Noten via Net-a-porter
Dries van Noten via Net-a-porter Vis mer

Vi snakker selvfølgelig om flip flops-ene med platå! Designere som Stella McCartney og Jacquemus har lansert sine varianter for året, så nå gjenstår det bare å se om kjedebutikkene også har fått øynene opp for skoene.

Jacquemus. Foto: Skjermdump fra Instagram
Jacquemus. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Mens vi er inne på sko som både er elsket og hatet: Det kan godt hende vi vil se mer av treskoen de neste månedene. Nettmagasinet Metro lagde faktisk en egen sak om at skoen var tilbake: «Lik det eller ei, treskoen gjør comeback i 2021».

Hermes. Foto: NTB
Hermes. Foto: NTB Vis mer
Isabel Marant via Net-a-porter
Isabel Marant via Net-a-porter Vis mer

Vi så allerede i 2019 at flere designere lagde sine varianter av skoen vi kjenner så godt til, men det ble ikke til at vi så den så veldig mye på gaten. Nylig slapp også Givenchy bilder av sin nye kolleksjon hvor det blant annet var et par spennende tresko å spotte.

Disse fikk muligens ekstra mye oppmerksomhet fordi de var utsmykket med pigger. Kanskje det er det som skal til for at 2021 blir treskoens år?

Givenchy. Foto: NTB
Givenchy. Foto: NTB Vis mer

«Ballerinaskoen vil bli stor i 2021». Det skriver italienske Vogue. Den har eksistert i motebildet i lang, lang tid, men designere som Valentino, Dior og Celine har gitt dem nytt liv.

Simone Rocha via Mytheresa
Simone Rocha via Mytheresa Vis mer

Ifølge Vogue har årets ballerinasko blitt mer moderne og flere har fått et røffere uttrykk. «De ser bra ut med ethvert antrekk», påstår magasinet. Er du enig?

Valentino. Foto: NTB
Valentino. Foto: NTB Vis mer
Lanvin. Foto: NTB
Lanvin. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer