Ballerina-sko

Disse skoene søker vi mest etter nå

Kanskje ikke så rart at du synes du ser de overalt.

BALLERINA-SKO: Disse fra Miu Miu er gått viralt. FOTO: Instagram @rikkekrefting.
BALLERINA-SKO: Disse fra Miu Miu er gått viralt. FOTO: Instagram @rikkekrefting. Vis mer
Publisert

Hva som gjør at enkelte produkter går viralt er ikke alltid så lett å si.

«Fordi sånn er det bare», som datteren min på tre ville ha sagt. Og kanskje er det slik. For hvorfor ellers skulle et par ballerinasko bli årets mest googlede produkt, egentlig?

Slik som «verdens hotteste motemerker» i stor grad var preget av italienske luksusmotehus med Gucci på topp, er listen over produktene vi har søkt mest etter også luksustung, hvis man kan si det.

PÅ TOPP: Denne hvite singleten fra Prada er på listen over motetilbehøret vi har søkt mest etter i det siste. FOTO: NTB.
PÅ TOPP: Denne hvite singleten fra Prada er på listen over motetilbehøret vi har søkt mest etter i det siste. FOTO: NTB. Vis mer

Den er basert på tall fra søkemotoren Lyst som hvert kvartal finkjemmer data fra sine 200 millioner brukere for å slå fast hva som er de hotteste produktene akkurat nå.

Der finner vi blant annet Pradas logo tank top som skal ha æren for at den hvite singleten igjen trender. Ugg-tøfler, solbriller fra Balenciaga og Adidas-sko.

Felles har de alle at de har gått sin seiersgang på sosiale medier. De har gått viralt i en tid der kampen om oppmerksomheten virkelig er knallhard.

På topp troner Miu Miu sine ballettsko.

Du har sikkert sett de allerede når du har scrollet deg nedover Instagram. For det var en periode der de var nærmest overalt.

Og med det kom ballerinas, som skotypen populært er kalt, tilbake i motebildet. Nå skulle plutselig «alle» ha den lave skoen som er så enkel å ta med i veska på fest når føttene verker etter timesvis i hæler.

Apropos høye hæler. Det er åpenbart at listen over enkeltprodukter vi har søkt etter fortsatt er preget av pandemien. For det er ingen høye hæler på lista. Litt ironisk, ettersom det er en av sesongens store trender hva gjelde party-moten.

Mens Miu Miu genererte et boost i søketrafikken etter ballerinas på hele 1100 prosent, er Birkenstocks Boston-modell på listen for femte gang. Adidas's Samba tar en femteplass som den eneste joggeskoen på listen denne gangen mens Guccis Horsebit-loafer og Uggs Tazz-tøfler lander på henholdsvis åttende og fjerdeplass.

Enn så lenge setter vi fortsatt komfort høyt, tydeligvis. Det spørs om ikke neste års liste i større grad vil være preget av produkter som nå får sitt comeback post pandemi.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer