Hårtrender:

Disse tre hårfargetrendene vil dominere i 2022

- Det er virkelig noe for enhver smak, men det er noen av som stikker seg fram, sier frisøren.

FARGETRENDER: Frisøren trekker frem særlig tre hårfargetrender for 2022. Foto: NTB
FARGETRENDER: Frisøren trekker frem særlig tre hårfargetrender for 2022. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er vel få ting som opptar oss mer enn hår, eller hva? Kanskje særlig nå «etter pandemien», hvor det faktisk er vits i å flotte seg litt. Vi savner i alle fall verken joggedress eller sofakontor!

Å synke ned i frisørstolen er ikke bare digg i seg selv, men det er også en perfekt måte å ønske våren velkommen på. Enten du vil gå for en større forandring, eller friske opp ditt naturlige utgangspunkt, har Aicha Hissaoui hos Nikita Hair råd.

Frisøren kan fortelle at det i år er såpass stort spenn mellom fargetrendene, at det finnes noe for alle. Likevel, er det først og fremst disse tre trendene du bør notere deg.

- Det er flere fargetrender som gjelder i år. Det er virkelig noe for enhver smak, men det er noen av som stikker seg fram, sier Hissaoui til KK.

1. Det varme

Det er de varme tonene som gjelder akkurat nå - enten du er blondine eller brunette.

Er du blond, passer det ypperlig å prøve seg på en varmere variant nå.

- I Skandinavia er det mye av de kalde blondtonene, og det er på en måte en signatur her. Nå ser vi at flere ønsker en rikere og varmere blondtone, bekrefter Hissaoui.

- Det er enklere å vedlikeholde og gir en annen glød til håret, sier hun.

Uansett utgangspunkt, kan Hissaoui fortelle at det er mange som går over til Team Brunette i år.

- Rikt brunt hår med forsiktig dimensjon i mørke nyanser, gir håret en mye rikere og glamorøst preg. De små detaljene gjør stor forskjell. Mange hopper på denne trenden i 2022!

En tredje farge på den varme delen av spekteret, er kobber. Gjerne med litt spill.

- Kobberfarger er veldig hot. Gjerne med dimensjon, som for eksempel med en dypere kobbertone som gir fint spill i håret, forteller Hissaoui.

Hvorfor er det akkurat dette som gjelder nå? Hissaoui mener det har en helt naturlig forklaring.

Mange vil ha en forandring - og gjerne noe som synes, men samtidig er naturlig og enkelt å vedlikeholde. Det er også fokus på sunt og glansfullt hår, og derfor ser vi mye mer av rike og varme farger, forklarer hun.

2. Det grå

En annen viktig fargetrend akkurat nå, er det grå. Og nei, ikke det kjemisk fargede, kalde grå. Det naturlige grå! Kvinner i alle aldre omfavner sitt naturlige hår going grey for tiden. Det er slettes ikke nødvendig å eliminere grå hår for å se fresh ut.

Og faktisk, er dette nok en ting vi kan «takke» pandemien for.

- Mange sparer ut sitt naturlige grå hår nå, det er en trend vi ser fikk medfart under pandemien, sier Hissaoui.

- I tillegg, er det flere som gjør fargebehanlinger som ikke tar alt det grå, men lar sølvmanken skinne gjennom.

3. De store highlightsene

Denne trenden varer og rekker. Det er langt fra for seint å kaste seg på! Ulike former for store, såkalte chunky highlights er fortsatt temmelig hot. Og det vil de fortsette å være utover i 2022, forsikrer Hissaoui.

- Dette er spesielt fint hvis man har krøller, da forsvinner ikke stripene i håret og man får et fint popp av lyst spill.

- Disse nittitalls-inspirerte stripene som er større og tydeligere kommer vi til å se enda mer av, mener hun.

Hissaoui sier at det nå for tiden er særlig trender fra 90- og 2000-tallet som gjelder (igjen) - på lik linje med trendene i motebildet.

CHUNKY HIGHLIGHTS: Artist Dua Lipa er blant flere kjente profiler som har rocket chunky highligst i det siste. Foto: NTB/Valerie Macon
CHUNKY HIGHLIGHTS: Artist Dua Lipa er blant flere kjente profiler som har rocket chunky highligst i det siste. Foto: NTB/Valerie Macon Vis mer

Husk på dette når du skal farge håret:

Frisør Hissaoui deler sine beste tips til deg som skal farge håret. Husk at det krever litt av både forhåndsregler og vedlikehold.

Hva kler du?

- Først og fremst er det viktig å finne en trend som passer deg og din identitet. Så er det også lurt å ta hensyn til hudtonen din, er den varm eller kald? Man fort kan se blass ut hvis man velger feil farge, forteller Hissaoui.

- De fleste vil kle en farge som er nær sin naturlige dybde mot ansiktet.

Hva er utgangspunktet ditt?

Ta egen hårfarge med i betraktningen. Frisøren vet som regel råd.

- Det vil kreve mye mer å opprettholde fargen hvis man farger håret mye mørkere eller mye lysere enn den naturlige hårfargen.

GRÅTT ER RÅTT: Skuespiller Hilarie Burton Morgan, kjent fra blant annet One Tree Hill og The Walking Dead, er en av flere kjente profiler som omfavner sitt grå hår om dagen. Foto: NTB/REX
GRÅTT ER RÅTT: Skuespiller Hilarie Burton Morgan, kjent fra blant annet One Tree Hill og The Walking Dead, er en av flere kjente profiler som omfavner sitt grå hår om dagen. Foto: NTB/REX Vis mer

Hvordan bør du pleie farget hår?

Pleie i etterkant av farging er viktig.

- Man må bruke en fargeshampo, den renser håret skånsomt slik at fargen varer lengre, understreker hun.

- Kure det jevnlig. Hvis håret ditt er slitt, vil fargen kunne falme fortere og det vil se blassere ut.

Hissaoui minner også om bruk av varmebeskyttelse før man styler håret med varme.

Ikke overdriv!

- Noen hårtyper tåler mer enn andre - men farger og lysner man håret mye vil det bli mer porøst og se blast og livløst ut. Da oppnår man sjeldent det resultatet man ønsker!

- Ikke farg håret unødvendig mye, minner hun.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer