Løsvipper:

Disse vippene bør du velge om du er nybegynner

Sliter du også med å påføre løsvipper? Her er ekspertenes beste tips!

LØSVIPPER: Et par løsvipper er ofte et must når man skal pynte seg litt ekstra, men hvordan setter man dem egentlig på? FOTO: NTB Scanpix
LØSVIPPER: Et par løsvipper er ofte et must når man skal pynte seg litt ekstra, men hvordan setter man dem egentlig på? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Få ting er så flaut som når du helt tydelig har prøvd å fiffe deg opp litt ekstra, bare for å faile totalt. Løsvipper på avveie må være kroneksempelet på dette . Bedre blir det ikke av at veien fra vakre dådyrvipper til mindre fine og gammeldagse falske øyevipper kan være skremmende kort. Så hvordan legger man egentlig vippene riktig? Vi har spurt ekspertene om deres beste triks!

La oss begynne med å se nærmere på problematikken når de enda henger fast. For er det egentlig mulig å få løsvipper til å se naturlig ut? Skjønnhetsblogger Precilia Isaksen er en av de som har lært seg å temme vippene og hun mener man absolutt kan få dem til å se ekte ut ! Isaksen som står bak siden precilia.no kan røpe at trikset ligger i å velge en diskré lengde.

LES OGSÅ: Kan ødelegge vippehårene dine

Disse vippene er perfekte for nybegynnere!

Men så var det de ulike vippetypene, for de som ikke har fått det med seg finnes det nemlig flere typer: den klassiske remsen med vipper og vipper man setter på punktvis. Men når bruker man de ulike? Isaksen forteller at hun foretrekker remser til litt tyngre øyesminke.

- For et naturlig resultat, velger jeg remser som ikke har lik lengde på alle vippene. Da blir ikke resultatet så tungt, sier hun.

EKSPERTEN: Skjønnhetsblogger Precilia Isaksen. Foto: Privat
EKSPERTEN: Skjønnhetsblogger Precilia Isaksen. Foto: Privat Vis mer

Skjønnhetsbloggeren forteller at hun også er glad i punktvipper. En fordel med disse mener hun er at de kan bygges mer opp og at de ofte ser mer naturlig ut enn en rems.

- Er du nybegynner er punktvipper et supert sted å starte, sier hun.

Slik påfører du punktvipper!

Så til den virkelige vanskelige biten: Hvordan setter man så finstasen på? Vi begynner med punktvippene. Isaksens tips er å begynne med et tynt lag med maskara på dine naturlige vipper- før du påfører løsvippene. Hun forklarer at løsvippene slik vil blande seg penere inn.

- Det er også viktig å investere i et godt vippelim. Min favoritt er duolash, røper hun.

Hun anbefaler å begynne med å påføre limet og la det tørke litt før du setter vippene på vippekanten. Skjønnhetsbloggeren forklarer at limet er best når det er litt seigt. Hennes tips er å vippe hodet litt tilbake, se litt ned, og så sette punktvippene på med pinsett.

- Ikke stress hvis vippene ikke lander slik du ville. Du kan enkelt styre vippene med pinsetten. La de heller tørke godt når du er fornøyd med resultatet, sier hun og legger til:

PUNKTVIPPER: Ekspertene anbefaler punktvipper om du er nybegynner. Foto: NTB Scanpix
PUNKTVIPPER: Ekspertene anbefaler punktvipper om du er nybegynner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ønsker du et naturlig resultat er et supert triks å ta to eller tre punktvipper på den ytterste vippekanten etter du har påført maskara. Vippene ser lengre og fyldigere ut, uten å bli for tunge!

Og det var akkurat det da. For vår frykt for å ende opp med vipper som ser for tunge ut er stor! For å unngå dette anbefaler Isaksen å bruke en vippetang før du setter på løsvippene. Dette vil sammen med maskaraen åpne blikket. Setter du løsvippene på en måte slik at de imiterer vippenes fasong, unngår du dermed problemet. Dette skal også funke like godt på rems som på punktvipper.

LES OGSÅ: Maskarateknikken som gir volum, fylde OG lengde

Slik legger du rems-vipper

Så var det rems-vippene, som for mange er de skumleste. Ifølge makeupartist Jeanette Gjerde Olsen hos Pudder Agency, gjør du lurt i å tenke gjennom hvilke uttrykk du er ute etter .

- Vipper kommer i flere lengder og fasonger. Ønsker du et naturlig resultat burde du velge de som er cirka like lange som dine egne, eller bare litt lengre. De bør heller ikke være for fyldige, sier hun.

REMSVIPPER: Disse klassiske remsvippene, mener ekspertene er supre til tyngre øyensminke! Foto: NTB Scanpix
REMSVIPPER: Disse klassiske remsvippene, mener ekspertene er supre til tyngre øyensminke! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre forteller hun at det her også kan være lurt å bøye bøye vippene med en vippetang og påføre litt maskara. Deretter kan du bruke en liten neglesaks som du klipper til remsen slik at den passer øyevippene dine. Her kan du klippe litt av på siden, samt på lengden. (Pssst! Bruker du vippetangen riktig?)

Så var det limet. Gjerde Olsen forteller at hun også alltid tyr til Duo sitt vippelim. En fordel med dette, mener hun er at det blir transparent ved påføring. Hun anbefaler videre å ta litt lim på hånden og dyppe løsvippene med hele nedsiden i limet.

EKSPERTEN: Makeupartist Jeanette Gjerde Olsen hos Pudder Agency. Foto: privat
EKSPERTEN: Makeupartist Jeanette Gjerde Olsen hos Pudder Agency. Foto: privat Vis mer

- Men vær forsiktig så det ikke kommer for mye lim på. Da kan resultatet bli klumpete og ujevnt! Dessuten må du passe på at det kommer helt ut i ytterkantene, sier hun.

Deretter forklarer hun at du bør vente i noen sekunder så limet kan tørke på vippene. Makeupartisten forteller at hun foretrekker å bruke pinsett til å så påføre remsen.

- Påfør løsvippene så tett innpå dine egne vipper som mulig. Vent til alt er tørt og legg deretter en tynn liner like overfor vippekanten, sier hun.

Endte du likevel opp med tunge lokk kan makeupartisten fortelle at du sannsynligvis har valgt for store vipper. For å unngå dette tipser hun om å heller velge punktvipper. Dette er også de vippene hun foretrekker på generell basis.

- Dette gir helt klart best resultat, tipser hun.

LES OGSÅ: Vær forsiktig med vippetangen

- Ikke velg dette limet!

Skjønnhetsblogger og makeupartist Tone Skipá har samme erfaring med løsvipper:

- En sort våtliner langs kanten er et lurt triks for å skjule lim, og maskaraen gjør at vippene blander seg fint med løsvippene, sier hun.

EKSPERTEN: Skjønnhetsblogger og makeupartist Tone Skipá. Foto: Privat
EKSPERTEN: Skjønnhetsblogger og makeupartist Tone Skipá. Foto: Privat Vis mer

Hun har dessuten flere tips i vippe-nøden. Først og fremst mener hun at man burde investere i et annet vippelim enn det som følger med i pakken. Hun synes rett og slett disse er for dårlige, mye fordi de tørker altfor raskt. Ønsker du at vippene dine skal sitte bedre, kan hun komme med følgende råd:

- Klipp de til på siden slik at de ikke stikker ut. Dette kan nemlig være en årsak til at de sitter dårligere, sier hun.

LES OGSÅ: Det verste du kan gjøre med brynene dine​​

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer