Mote:

Disse Vogue Italia-forsidene er tegnet av barn

Barn fra alderen to til ti år har fått slå seg løs på et av verdens største magasiner.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Den italienske versjonen av Vogue har alltid vært kjent for å skille seg ut. Spesielt da avdøde Franca Sozzani satt i sjefsstolen. Hun har blant annet laget en utgave med fokus på plastisk kirurgi. Det fikk navnet «makeover madness» og spilte på nettopp galskapen rundt å ta slike drastiske valg.

Dette er bare ett av mange måter den tidligere redaktøren har brukt magasinet til å dele et budskap eller standpunkt.

Siden Sozzani gikk bort i 2016 har det ikke vært helt det samme, men likevel lager magasiner over hele verden utgaver som skiller seg litt ut.

Nylig kunne Vogue Portugal dele en utgave som virkelig fikk folk til å sperre opp øynene. Midt i korona-pandemien slapp de nemlig utgaven ved navn «Freedom on hold. Covid-19: Fear will not stop us», hvor en mann og en kvinne kysser hverandre iført munnbind.

Ikke lenge etter delte også britiske Vogue tre forskjellige forsider som hyller de som har stått i frontlinjen under koronakrisen. Redaktør Edward Enniful hadde følgende å si om de sterke utgavene:

«Hvis du hadde fortalt meg i begynnelsen av året at coverstjernene for juli-utgaven av British Vogue skulle inkludere en jordmor, togfører og butikkmedarbeider, hadde jeg nok ikke trodd det. Men nå som nasjonen fortsetter å kjempe mot Covid-19, befinner vi oss i den situasjonen at vi lener oss på vanlige mennesker og deres ekstraordinære styrke og godhet», skriver Enniful på Instagram.

Nå har også italienske Vogue kastet seg rundt og laget forsider som virkelig skiller seg ut i bladhylla.

Utgaven har fått navnet «Out New World» og er dedikert til barn. De åtte forskjellige forsidene er tegnet av åtte veldig unge forfattere mellom to og ti år.

I et sitat delt på Instagram sier sjefsredaktør Emanuele Ferneti at «barna er mest oversett og de minst åpenbare ofrene for pandemien. Vi begynner med dem for å se for oss en ny verden.»

Under ser du alle utgavene hvor den første er laget av bare to år gamle Camilla!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer