Koronaviruset:

Donerer millioner til sykehus

Donatella og Allegra Versace bidrar til koronakrisen i Italia.

DONERER PENGER: Sammen med en rekke andre moteaktører, donerer Versace-designeren Donatella Versace millioner av kroner for å bekjempe koronaviruset. Foto: NTB Scanpix
DONERER PENGER: Sammen med en rekke andre moteaktører, donerer Versace-designeren Donatella Versace millioner av kroner for å bekjempe koronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er triste tider vi er inne i. For hver dag som går blir flere og flere smittet av koronaviruset, og verst av alt: flere dør. Heldigvis gjøres det tiltak verden over for å forhindre dette.

Italia er blant landene som er hardest rammet. Både når det kommer til antall smittede, men også fordi det ikke finnes nok utstyr til å behandle disse menneskene.

Akkurat det er det ikke lett å stå og se på. Det er derfor flere kjente mennesker som har bidratt til kampen om å bekjempe dette viruset.

Designer Donatella Versace (64) har sammen med datteren Allegra (33) donert 200 000 euro til intensivavdelingen på sykehuset San Raffaele i Milano. Det tilsvarer cirka 2,3 millioner norske kroner.

I tider som disse er det viktig at vi står sammen og støtter de som trenger det, står det i et innlegg lagt ut på Instagram.

Donatella og Allegra legger til at det er viktig å stå sammen som en samfunn og ta vare på hverandre.

Men mor og datter Versace er ikke de eneste italienske profilene som har åpnet lommeboka for å hjelpe landet sitt. En av verdens største influensere, Chiara Ferragni (32), har sammen med mannen sin Federico Leonardo Lucia (30) donert 100 000 euro. Det tilsvarer cirka 1,1 millioner norske kroner.

I tillegg startet de en innsamlingsaksjon som så langt har fått inn over fire millioner euro! På godt norsk blir det rundt 46 millioner kroner.

WWD melder også at flere kjente moteaktører donerer store penger for å bekjempe viruset. Vi finner flere italienske designere i den franske Kering-gruppen - deriblant Gucci og Bottega Veneta.

Tidligere denne uken kom det frem at de donerer to millioner euro til kampen mot koronaviruset. 1,25 millioner euro kommer også inn fra Giorgio Armani. Og selv om Kering-gruppen allerede har gitt store summer, skal Gucci-CEO Marco Bizzarri personlig donere en sum på 100 000 euro.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer