Hårkur

Drømmer du om mykt og glansfullt hår?

Da bør du prøve disse hårkurene.

PLEIE: En god fuktmaske i håret én til to ganger i uka kan redde deg fra tørt, brusete, glansløst vinterhår.   Foto: Alliance - Fotolia
PLEIE: En god fuktmaske i håret én til to ganger i uka kan redde deg fra tørt, brusete, glansløst vinterhår. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man skulle tro det var enkelt å vaske og kure håret, likevel er det mange av oss som gjør noen feil som gjør at håret ikke er så mykt og glansfullt som det kunne ha vært.

Vanlige vaskefeil kan faktisk ha skylden for at én sjampofri dag ligner mer på en to uker lang hyttetur uten hårvask. Ikke akkurat ideelt når det du drømmer om er tykt, vakkert hår fullt av glans. 

– I en vaskeprosess er det slik at vannet åpner hårstråene, sjampoen rengjør, kuren pleier og bygger opp, mens balsamen lukker skjellagene, forklarte Olimb-frisør Anette Bjørke i en tidligere artikkel om hvordan du unngår at håret ser fett ut.

Legg merke til rekkefølgen: Sjampo, kur, balsam.

Slik bruker du kuren

En kur bør helst påføres i håndkletørt hår. Da suger håret til seg mer næring enn hvis det er klissvått. 

La den så virke i fem til ti minutter, eller så lenge det står oppgitt i bruksanvisningen, og skyll godt. 

Det er ikke alltid du trenger balsam etter hårkuren. En fuktighetsgivende kur er ofte nok i seg selv, siden den lukker skjellagene i håret. Det betyr også at du kan bytte ut balsamen med en hårkur innimellom, gjerne én gang i uka eller oftere. 

Bruker du en proteinbasert eller gjenoppbyggende kur – se for eksempel etter keratiner i beskrivelsen, bør du avslutte med en god balsam for å lukke skjellagene. 

LES OGSÅ: Ni hårtabber du bør unngå

RIKTIG REKKEFØLGE: Husk å ta i hårkuren etter du har vasket håret og før du bruker balsam. Den funker aller best om du påfører den i håndkletørt, ikke klissvått, hår og lar den virke i noen minutter.  Foto: Colourbox
RIKTIG REKKEFØLGE: Husk å ta i hårkuren etter du har vasket håret og før du bruker balsam. Den funker aller best om du påfører den i håndkletørt, ikke klissvått, hår og lar den virke i noen minutter. Foto: Colourbox Vis mer

Ekspertenes favoritter

Rebuilding Hair Mask fra O-Way, kr 249
En dyptvirkende gjennoppbygging for deg med svært porøst og skadet hår.

Nutritive Masquintense fra Kérastase, kr 370
En næringsgivende og rik kur som gir håret masse fuktighet. Den tykke konsistensen føles luksuriøs i håret, men kan bli litt tung for deg med veldig tynt hår eller veldig fine hårstrå. 

K-Pak Reconstruct fra Joico, kr 299
Det er ikke uten grunn at denne kuren stadig kåres til den aller beste hårkuren i kåringer som Stylist Choice Award. Produktet inneholder keratiner som bidrar til å gjenoppbygge håret. Prøv selv og se om du er enig med juryen.

Color Protection Hair Mask fra O-Way, kr 249
Tilfører glans og beskyttelse for farget hår og forhindrer fargen fra å falme.

Silk'n Glow Hair Mask fra O-Way, kr 249
Motvirker brusete, tørt og skadet hår. Etterlater håret silkeaktig mykt og glansfullt.

Deep Conditioner Repair Mask fra Björn Axén, kr 169
Kuren, som er en del av Repair-serien og inneholder arganolje og proteiner fra havet, reparerer og styrker, samtidig som den gir håret fuktighet. 

VIRKER UMIDDELBART: Balsamen har faktisk gjort jobben i det den treffer hårstrået, så du trenger faktisk ikke å vente de 2-3 minuttene du kanskje tenker at du burde vente for å la den virke. Da er tida bedre brukt på en god hårkur, forklarer frisøren. Foto: Piotr Marcinski - Fotolia
VIRKER UMIDDELBART: Balsamen har faktisk gjort jobben i det den treffer hårstrået, så du trenger faktisk ikke å vente de 2-3 minuttene du kanskje tenker at du burde vente for å la den virke. Da er tida bedre brukt på en god hårkur, forklarer frisøren. Foto: Piotr Marcinski - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Her er farget hårs verste fiende

Elixir Ultim fra Kerastase, kr 349
– Dette er min favorittkur, sier Ejla Turkovic er daglig leder ved Gevir Eger. 
– Den er oljebasert og blir lett og luftig i håret, noe som gjør at den passer de fleste hårtypene. Den inneholder maisolje, arganolje og cameliaolje, gir masse fuktighet og nytt liv til tørre lengder som trenger en boost, sier hun. 

Signature Moisture Masque fra Oribe, kr 510. 
Turkovic beskriver denne kuren som en dyptvirkende fuktighetskur som fukter og styrker håret. Den kan brukes etter hver vask. 

– Den gir liv til tørre tupper, er vektløs, reparerende og beskyttende. På få minutter får håret masse fukt og mykhet, sier Turkovic. 

LES OGSÅ: Ikke føn klissvått hår

Creme de Coco Masque fra Bumble and Bumble, kr 279. 
– En herlig fuktighetsgivende maske som dufter kokos. Den etterlater håret mykt og smidig og er uten parabener, sier hun. 

Kuren kan også brukes på farget hår og til alle hårtyper, og den gir fin glans. Om du har veldig, veldig fine hårstrå, kan den virke litt tung, forklarer frisøren. 

Chroma Riche Masque fra Kérastase, kr 319
– Håret blir mykt og smidig, og kuren gir også UV-beskyttelse, sier Turkovic. 

Hun forklarer at kuren også gir en fantastisk fin reflekterende hinne på håret og beskytter farget hår. 

Moroto Volume Treatment fra Shu Uemura, kr 475
– Perfekt for fine hårstrå som mangler volum og hår som blir fort tungt. 

– Kombinasjonen av mineralene og magnesium gir et lett volum. La den virke i fem til ti minutter. Husk å skylle grundig, da den har en gelékonsistens, sier Turkovic.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer