Zanzibar

Drømmereise til Zanzibar

Like vakkert som Thailand, bare litt færre turister ...

REIS TIL ZANZIBAR: Øya har cirka 650.000 innbyggere. Sammen med Pemba og noen mindre øyer, utgjør Zanzibar en autonom del av Tanzania.  Foto: Annika Goldhammer
REIS TIL ZANZIBAR: Øya har cirka 650.000 innbyggere. Sammen med Pemba og noen mindre øyer, utgjør Zanzibar en autonom del av Tanzania. Foto: Annika Goldhammer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO:  Har du fått nok av vinteren her hjemme i kalde Norge?

Da er Zanzibar virkelig et sted å lengte mot. 

Dette er en idyllisk øy utenfor Tanzanias kyst, hvor korallsanden er kritthvit, havet er turkis og så temperert at du nesten ikke merker berøringen når du tar deg en dukkert. 

LES OGSÅ: Drømmer du om å dra på ekspedisjon?

Har en rekke sjarmerende strandhoteller 

Vi er i landsbyen Nungwi, nord på Zanzibar. Nungwi var først og fremst kjent som et båtbygger-sentrum på Zanzibar, men de siste årene har turisme blitt stadig viktigere.

Her finner du de mest fantastiske strender som til stadighet topper reisemagasinenes lister. 

Du kan innkvartere deg på sjarmerende strandhoteller, i alt fra enklere bungalower, som på Flaming Tree Cottages, til luksuriøse resorter som på den bortgjemte perlen Essque. Klimaet på det som tidligere ble kalt Krydderøya, er perfekt. I januar og februar ligger temperaturen på rundt 30 grader. En svalende bris kommer inn fra Det indiske hav og holder deg behagelig temperert.

Mange har allerede oppdaget denne øyperlen, men Zanzibar er fortsatt ikke like turistifisert og utforsket som deler av Thailand og Karibien.

VAKKER UTSIKT: Dette er Z Hotel i Nungwi på Zanzibar. Legg merke til dørene. Zanzibar er kjent for sine vakkert utskårne tredører.  Foto: Annika Goldhammer
VAKKER UTSIKT: Dette er Z Hotel i Nungwi på Zanzibar. Legg merke til dørene. Zanzibar er kjent for sine vakkert utskårne tredører. Foto: Annika Goldhammer Vis mer

LES OGSÅ: Opplev paradisøya Sri Lanka

Finn roen på Pemba

Vil du ha noe enda mer uberørt, kan du ta turen videre til naboøya Pemba. Her finner du bare en håndfull strand-hoteller.  

Store deler av øya er dekket av kokospalmer og jungelgrønt. Hit drar du for å finne roen, og du bruker dagene til lite annet enn å plukke skjell på stranden, spise fersk mango i hengekøyen, drikke solnedgangsdrinker og bade.

På Pemba finner du et av verdens kuleste hotellrom. Dette gjemmer seg hele 250 meter ut fra stranden og fire meter ned i havet!

Soverommet har panoramavinduer, hvor du kan se på de eksotiske fiskene som svømmer forbi. Om natten er det bare å klatre opp på taket av det flytende hotellrommet, legge seg på en madrass og kikke på stjernene.

Dette er en unik opplevelse, men helt gratis er det ikke da det koster nærmere 1500 dollar natten.

PEMBA: Pemba er naboøya til Zanzibar. Her kan man nyte late dager på kritthvite strender.  Foto: Annika Goldhammer
PEMBA: Pemba er naboøya til Zanzibar. Her kan man nyte late dager på kritthvite strender. Foto: Annika Goldhammer Vis mer

Nydelig standhotell

Etter noen dager på Pemba drar vi tilbake til Zanzibar og sjekker inn på Upendo, et av Afrikas flotteste strandhoteller. 

Hotellet har kun tre rom, alle i en nydelig strandvilla med stor terrasse. Vår favorittplass blir raskt den store hammocken på verandaen, hvor vi blir liggende med blikket hvilende på det stillestående, turkise havet. 

Hver morgen begynner vi dagen med en herlig frokost; pannekaker med lønnesirup og ferskpresset juice.

Hotellet tilbyr også yogaopphold, som passer perfekt for dem som liker å starte dagen med avslappende yoga i soloppgangen.

NAM: Frokosten består i pannekaker, frukt og appelsinjuice.  Foto: Annika Goldhammer
NAM: Frokosten består i pannekaker, frukt og appelsinjuice. Foto: Annika Goldhammer Vis mer

HENNE: Utgave 01/2015. Foto: All Over Press
HENNE: Utgave 01/2015. Foto: All Over Press Vis mer

Zanzibar kan friste med mer enn bare deilig strandliv.

Etter noen dager tar vi turen til Stone Town i hovedstaden Zanzibar by. Gamlebyen står på Unescos verdensarvliste, og det er ikke rart, for å gå rundt i de labyrintiske gatene er som å befinne seg i 1001 natt.

Her blandes nytt og moderne, høyt og lavt, trendy designhotell og hjerteskjærende inntrykk på slavemuseum, tilbaketrukne kafeer og myldrende markeder.

Vi leter oss frem til taket på Emerson on Hurumzi, en av byens absolutte oaser, innredet i arabisk stil med lave bord og fargesterke sitteputer

Her bestiller vi en drink og ser solen går ned over hustakene. Og vi begynner allerede å lengte tilbake.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i HENNE 01/2015.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer