Designere

Dronning på catwalken

«Marie Antoinette» er moteløvenes film med kostymer uimotståelige som kaker.

Dronning på catwalken
Publisert
Sist oppdatert
At «Marie Antoinette» skulle bli en estetisk fest, var ingen overraskelse. Stilikonet Kirsten Dunst har hovedrollen, trendsetteren Sofia Coppola er regissør, og med seg på laget fikk de en av verdens mest ettertraktede kostymedesignere, italienske Milena Canonero.
 • Slik gjenskaper du Kirsten Dunst-stilen
 • Filmen er en moderne tolkning av Marie Antoinettes liv, og ble spilt inn på slottet Versailles utenfor Paris. Til musikk av 80-tallsheltene Bow Wow Wow og låten «I Want Candy» svinger Kirsten Dunst seg rundt i kjoler laget av fløyel, blonder og silke, designet med broderier og enormt volum.
 • La deg inspirere av Alexander McQueen (henne.no)
 • – Filmen er inspirert av 1700-tallet, men representerer ikke en klassisk tolkning. «Marie Antoinette» er et fashion statement. Til tider er den ganske rock'n'roll, sier Milena Canonero, som tidligere har samarbeidet med regissør Stanley Kubrick. De overdådige kostymene har hatt en sterk innflytelse på dagens motebilde.Diors haute couture-visning i sommer var direkte inspirert av filmen, men også designere som Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent og Jean Paul Gaultier bruker kapper, rysjer og korsetter i sine kolleksjoner. Danske Noir har brukt Ludvig 16. som utgangspunkt for vårkolleksjonen, mens Viktor & Rolf leker med rokokkoelementer. Marie Antoinette var et stilikon på 1700-tallet. Nå er hun blitt det igjen.«Marie Antoinette» har norgespremiere 12. januar. LES OGSÅ
 • Slik gjenskaper du Kirsten Dunst-stilen
 • Femina.no - filmanmeldelse: Fjortis-dronningen
 • Femina.no: Slik legger du Marie Anotinette-makeupen
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer