Truse

Dronning Victorias truse selges

Trusa er over 100 år gammel!

GAMMEL ROYAL SILKETRUSE TIL SALGS: Nå går undertøyet til Dronning Victoria av Storbritannia under hammeren i Kent, og trusen forventes å gå for over 30 000 kroner. Foto: All Over Press
GAMMEL ROYAL SILKETRUSE TIL SALGS: Nå går undertøyet til Dronning Victoria av Storbritannia under hammeren i Kent, og trusen forventes å gå for over 30 000 kroner. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv har du kanskje en blanding av hipstere, g-strenger og sloggier i undertøysskuffen din. Felles for dem alle er at de ikke går så langt ned på låret, og er ganske små plagg.

Men for hundre år siden, så underbuksene ganske annerledes ut. De var lange, luftige og mye mer påkledd.

Royal truse til salgs

Hadde du råd, gikk du gjerne i undertøy laget av silke. En som elsket slike, var Victoria av Storbritannia, som var dronning av Det forente kongerike Storbritannia og Irland fra 20. juni 1837 til sin død i 1901.

Nå, over 100 år etter, skal en av hennes silketruser selges på auksjon, og forventes å gå for rundt 30 000 kroner, skriver den engelske avisen Daily Mail.

BÅDE SILKETRUSE OG TOPP TIL SALGS: Dronning Victoria av Storbritannia foretrakk undertøy i silke, som var svært kostbart på 1800-tallet. Da hun døde i 1901, gikk undertøyet i arv til andre medlemmer av kongefamilien. Foto: All Over Press
BÅDE SILKETRUSE OG TOPP TIL SALGS: Dronning Victoria av Storbritannia foretrakk undertøy i silke, som var svært kostbart på 1800-tallet. Da hun døde i 1901, gikk undertøyet i arv til andre medlemmer av kongefamilien. Foto: All Over Press Vis mer

Den skal være i tipp topp stand, og ble brukt av dronningen de siste årene av hennes liv. Etter at hun døde, har undertøyet, som er i størrelse XL, gått i arv til andre medlemmer av kongefamilien.

Ikke første gang

Trusen går under hammeren på auksjonshuset Westernhanger i Kent i England 12. oktober, og er ifølge auksjonærene noe av det mer uvanlige de har solgt.

- Dette er helt klart noe av det rareste jeg har fått muligheten til å selge i min 40-år lange karriere, sier auksjonær Michael Hogben til avisen.

Men det er ikke første gang dronning Victorias intime eiendeler har vært til salgs. I 2011 var det en anonym kjøper som bladde opp nesten 100 000 kroner for en knelang underbukse dronningen brukte på 1860-tallet.

Og en bit av bryllupskaken hennes, samt et par sorte silketstrømper har også gått under hammeren tidligere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer