Meghan Markle brudekjole:

Dronningen må godkjenne brudekjolen til Meghan Markle

19. mai får vi endelig se hva det blir!

MEGHAN MARKLES BRUDEKJOLE: Vi venter i spenning på å få se hvordan den ser ut. FOTO: NTB Scanpix
MEGHAN MARKLES BRUDEKJOLE: Vi venter i spenning på å få se hvordan den ser ut. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Like etter det ble kjent at den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36) hadde forlovet seg med prins Harry (33), begynte vi å spekulere i hvordan brudekjolen hennes kommer til å se ut.

Markle ble for alvor kjent etter at hun kapret rollen som Rachel Zane i tv-serien «Suits». Rollen hennes jobber i et advokatfirma, og stilen hennes på tv-skjermen var stilren og klassisk - noe hun også har gått for i sine hverdagslige antrekk utenom serien.

LES OGSÅ: Disse skissene ble avslørt som Meghan Markles brudekjole

Dronningen må godkjenne brudekjolen til Meghan Markle

Vi ser ofte Meghan i lange skjørt, dresser og enklere kjoler, men hun tilfører antrekkene det lille ekstra ved å style det med iøynefallende sko eller en veske i farger. Så, med dette som grunnlag. Hva slags brudekjole kommer 36-åringen til å gå for?

- Jeg tror Meghan velger en enkel og stilren brudekjole med lange ermer - kanskje noe i blonde ... Og kanskje gjør hun som Grace Kelly i sin tid gjorde, og hopper bukk over alle de kjente motehusene og lar sin faste sydame i Suits skape kjolen? Kjolen Edith Head skapte til fyrstinne Grace er jo legendarisk og gjentatte ganger kåret til tidenes vakreste, kongelige brudekjole, har Kjell Arne Totland, TV2s kongehusekspert, tidligere uttalt til KK.

INSPIRERT AV GRACE KELLY: Totland spekulerer i om Markle kommer til å la seg inspirere av Grace Kelly. Noe også hertuginne Kate muligens gjorde til sin store dag i 2011. Foto: Scanpix
INSPIRERT AV GRACE KELLY: Totland spekulerer i om Markle kommer til å la seg inspirere av Grace Kelly. Noe også hertuginne Kate muligens gjorde til sin store dag i 2011. Foto: Scanpix Vis mer

Forandret stil

Flere har også spekulert i om Markle kommer til å gå for samme designer som sto bak kjolen hun hadde på til fotograferingen av forlovelsesbildene, Ralph & Russo. En kjole som har en prislapp på 500 000 kroner.

- Det er selvsagt massiv spenning knyttet til hvem som skal lage brudekjolen og hvordan den kommer til å se ut. Det er mye etikette knyttet til kongelige seremonier, men Meghan har flere ganger vist at hun ikke er redd for å ta egne valg og utfordre etiketten til en viss grad, sier Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør i KK.

INGEBORG HELDAL: KK-redaktøren håper Markle går for en kjole designet av Ralph & Russo. Foto: Astrid Waller
INGEBORG HELDAL: KK-redaktøren håper Markle går for en kjole designet av Ralph & Russo. Foto: Astrid Waller Vis mer

Selv håper hun Markle går for en kjole designet av Ralph & Russo, men tror at mange hadde foretrukket om hun valgte en britisk designer.

- Da er Christopher Bailey et hett navn. Uansett hvem som lager kjolen håper jeg den ikke blir for stram og tilkneppet. Jeg håper hun tør å sette litt personlig preg på kjolen, og at den blir avslappet og glamorøs med litt edge - som bruden selv.

Heldigvis behøver vi ikke vente lenge på å få svaret, da bryllupet til prins Harry og Meghan Markle er like rundt hjørnet. Men ei som allerede vet hva skuespilleren skal ha på seg, er dronning Elizabeth (92).

RALPH & RUSSO: Kjolen Meghan Markle hadde på seg på forlovelsesbildene koster 500 000 kroner og er designet av Ralph & Russo. Foto: Scanpix
RALPH & RUSSO: Kjolen Meghan Markle hadde på seg på forlovelsesbildene koster 500 000 kroner og er designet av Ralph & Russo. Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge HELLO!s kongeekspert, Emily Nash, er det tradisjon at dronningen får se kjolen før bryllupet, slik at hun kan godkjenne den.

- Jeg vet at Autumn Kelly, som giftet seg med Peter Phillips, gjorde det. Og dersom kjolen hennes (Markle) er på Windsor, er det bare høflig å vite den til Hennes Majestet før den store dagen, sier Nash i podcasten «On Heir».

Men dette er ikke første gangen dronningen skal ha hatt noe å si på antrekkene til Markle. Stilen til skuespilleren har nemlig forandret seg på den korte tiden hun har vært «en del av» den britiske kongefamilien.

FØR: Noen av antrekkene Meghan Markle har hatt på seg i løpet av de mange årene i rampelyset. Foto: Scanpix
FØR: Noen av antrekkene Meghan Markle har hatt på seg i løpet av de mange årene i rampelyset. Foto: Scanpix Vis mer

Det skal faktisk ha seg sånn at dronningen selv har innført et par regler når det kommer til kleskode for hertuginnene. Ifølge flere utenlandske medier, deriblant Cosmopolitan og The Sun, skal dronningen visstnok ikke tillate at knærne synes.

Hollywood-stjernen har i løpet av sine mange år i rampelyset gått med antrekk som er langt ifra provoserende, men som kanskje ikke hadde blitt godkjent hos dronningen i dag ... Det innebærer blant annet dype utringninger og kjoler som gjerne viser både lår og knær.

Men etter at Markle begynte å vise seg offentlig med prinsen, har stilen hennes forandret seg. Vel, vi har hvert fall ikke sett knærne hennes på en god stund! Det vi derimot har sett, er lekre sko, flotte kåper og antrekk som passer svært godt til en kommende hertuginne.

Nå gjenstår det bare å se hva hun velger til den store dagen 19. mai!

LES OGSÅ: Dette vet vi om bryllupet til Meghan og Harry

NÅ: Ingen tvil om at stilen til den kommende hertuginnen er blitt langt mer sofistikert. Foto: Scanpix
NÅ: Ingen tvil om at stilen til den kommende hertuginnen er blitt langt mer sofistikert. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer