Jobbklær

- Dropp hullete jeans på jobb!

Her er tipsene du trenger hvis du ønsker å kle deg litt finere på kontoret.

ALT ER IKKE LIKE FINT PÅ KONTORET: - Har du en jobb med en litt streng kleskode, bør du kanskje avstå fra høstens store grungetrend. Hullete jeans og altfor korte shorts passer nok heller ikke helt inn her, sier designsjef hos MQ, Lotta Lindsten, til KK.no. Foto: All Over Press
ALT ER IKKE LIKE FINT PÅ KONTORET: - Har du en jobb med en litt streng kleskode, bør du kanskje avstå fra høstens store grungetrend. Hullete jeans og altfor korte shorts passer nok heller ikke helt inn her, sier designsjef hos MQ, Lotta Lindsten, til KK.no. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange av oss er tilbake på kontoret igjen, etter en forhåpentligvis lang og fin sommerferie.

Strandsandalene er byttet ut med et par ankelboots, og bikinien er ikke like mye i bruk lenger, dessverre.

Men overgangen fra ferie til jobb kan være en utfordring i klesveien - ikke minst for garderoben.

For hvordan i all verden skal vi kle oss litt chic når vi sitter foran jobb-pc-en eller suser fra møte til møte?

LES OGSÅ: Jakken du alltid kan bruke


Ikke alt som funkerALLTID VELKLEDD OG ELEGANT: Skuespiller Cate Blanchett er en mester i å style blyantskjørtet, blazeren og dressbuksen på en smart måte - og hun klarer alltid å balansere det maskuline og det feminine. Foto: All Over Press
ALLTID VELKLEDD OG ELEGANT: Skuespiller Cate Blanchett er en mester i å style blyantskjørtet, blazeren og dressbuksen på en smart måte - og hun klarer alltid å balansere det maskuline og det feminine. Foto: All Over Press Vis mer

Hvilke plagg egner seg ikke på jobb?Dersom du har en jobb der en uniform eller en frakk er en del av antrekket, som i forsvaret, på et sykehus eller en bondegård, er det selvsagt opp til deg hvordan du velger å kle deg.

Det samme gjelder naturligvis for alle andre jobber der du slettes ikke trenger å trekke i dress hver dag.

Men hvis du jobber et sted der du helst skal kle deg litt pent, er det enkelte plagg du kan la bli igjen hjemme.

Nettingstrømpekjolen med sikkerhetsnåler, vadeboots og grillz på tennene egner seg kanskje ikke like godt på mandagsmøtet i stortingssalen?

- Har du en jobb med en litt streng kleskode, bør du kanskje avstå fra høstens store grungetrend. Hullete jeans og altfor korte shorts passer nok heller ikke helt inn her, sier designsjef hos MQ, Lotta Lindsten, til KK.no.

Hva slags klær bør vi styre unna på jobben? Stem oppe til høyre!


Magetopp
 
(49%)
Superkort shorts
 
(33%)
Hullete jeans
 
(7%)
Utgåtte joggesko
 
(5%)
Caps
 
(4%)
Singlet
 
(2%)
NÅR DU VIL PYNTE DEG LITT PÅ JOBBEN: Hvit bluse med sløyfe (kr 500) og svart skjørt med blondekant (kr 600, begge fra MQ), halskjede (kr 180 og svarte solbriller (kr 280, begge fra Zara), dyriske pumps (kr 1995, Rizzo) og vinrld skinnveske (kr 3995, Adax). Foto: Produsenter
NÅR DU VIL PYNTE DEG LITT PÅ JOBBEN: Hvit bluse med sløyfe (kr 500) og svart skjørt med blondekant (kr 600, begge fra MQ), halskjede (kr 180 og svarte solbriller (kr 280, begge fra Zara), dyriske pumps (kr 1995, Rizzo) og vinrld skinnveske (kr 3995, Adax). Foto: Produsenter Vis mer

Smart og stram på en gang

Selv om du jobber et sted der du må kle deg ordentlig, betyr ikke det at du må se kjedelig og umoderne ut av den grunn.

- Styler du dressen litt uventet og annerledes, kan du få til spennende antrekk uten at det blir kjedelig, sier Lindsten.

Du kan for eksempel bruke en dressjakke til en fin kjole, eller en strikkegenser og et smalt blyantskjørt. Og for en litt mer avslappet stil, er en mørk jeans og en blazer helt perfekt.


- Man kan også toppe stilen med spennende tilbehør som et stort statementsmykke eller sko i en farge som bryter med resten av antrekket, tipser Lindsten.

Se også etter klassiske plagg med en moderne tvist, som en bluse med høy krage eller en blondetopp. Og ikke vær redd for skinnbuksa - med en hvit skjorte til blir du velkledd og kul.

Plaggene du MÅ ha

Den perfekte jobbgarderoben bør være ryddig og organsiert, slik at du lett finner klærne du skal ha på deg hver dag.

Men hvilke nøkkelplagg bør klesskapet inneholde?

- Du bør jo absolutt ha en skreddersydd dress, et blyantskjørt, opptil flere bluser og skjorter og en kjole, sier Lindsten.

Disse plaggene kan du style som du vil, og pynte opp eller ned ved hjelp av tilbehør. Å mikse materialer som silke, skinn og strikk gjør antrekket enda mer spennende.

Og husk at et mørkt belte i livet spriter opp enhver kåpe, kjole eller genser - og du får flott fasong.

Ikke kjøp masse på salg

Når du skal hamstre inn klær til jobben, lønner det seg ikke å kjøpe inn masse som mister form og farge etter første vask. Husk at dette er plagg du skal bruke mye. Så selv om det er fristende å gå bananas på høstsalget, bør du ha tunga rett i munnen.

Bruk heller litt penger på kvalitetsplagg, og se etter topper, jakker og underdeler du lett kan sette sammen.

Passformen er også viktig - dressbuksen, skjørtet og blazeren skal helst sitte som et skudd. Spør om hjelp til å måle fra betjeningen.

Huskelapp når du skal på jobbklærshopping:

 • Hvis du føler at du alltid går i svart, er grått, pudder eller mørkeblått fine alternativ. De er lette å kombinere med alle farger.

 • Korte feminine jakker eller en kul bikerjakke kan gjøre veldig mye med et ellers nøytralt antrekk.

 • Du går aldri feil i klassiske plagg som trenchcoats, enkle sorte kjoler og svarte støvletter.

 • Lekre gullsmykker og skinnvesker av god kvalitet vil alltid være sikre investeringer - passer til alt og går aldri av moten.

 • Sørg for å kjøpe inn nok pumps, så du alltid kan ha et par stående under pulten på jobben. En klassisk dressjakke er også lurt å ha tilgjengelig, i tilfelle. Du vet aldri når du må være litt ekstra formell.

  HAR DU KLESKODE PÅ JOBBEN?: Hva du skal ha på deg varierer fra jobb til jobb, noe skuespiller Anne Hathaway får erfare i filmen The Devil Wears Prada fra 2006. Foto: All Over Press
  HAR DU KLESKODE PÅ JOBBEN?: Hva du skal ha på deg varierer fra jobb til jobb, noe skuespiller Anne Hathaway får erfare i filmen The Devil Wears Prada fra 2006. Foto: All Over Press Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer