Hårkur:

Du har mest sannsynlig brukt hårkur feil hele livet

- Gjør du ikke dette, er det bortkastet tid, sier frisøren.

HÅRKUR: La kuren trenge gjennom skjellagene for å gi best pleie til lokkene dine. Foto: NTB
HÅRKUR: La kuren trenge gjennom skjellagene for å gi best pleie til lokkene dine. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Er du også usikker på hva de ulike produktene og ingrediensene gjør med håret ditt? Den gode, kjente hårkuren er det mange av oss som bruker, men hva gjør en hårkur og når den skal brukes?

Det å ta hårkur én gang i uken, kan ofte virke som en milepæl i seg selv å få tid til. Du står der i dusjen og tenker at «nå skal jeg ha litt «me-time», nå skal jeg ta meg en god hårkur». Men etter at håret er tørket, og du skal kjenne på den glatte, myke og friske manken din, så merker du egentlig ikke så mye forskjell.

Den største feilen

Det mange av oss gjør galt når det kommer til å bruke kur, er at man gjør sitt vanlige ritual med sjampo etterfulgt av balsam – og så eventuelt hårkur til slutt. Dersom du gjør dette, så er du allerede på villspor til å oppnå den best mulige effekten av produktet ditt.

– Balsam lukker skjellaget ditt uten å reparere eller gi noen dyp virkning i hårets indre. Så hårkur skal alltid påføres i håndkletørt hår etter sjampo, siden en kur ikke klare å trenge igjennom et lukket skjellag, forteller gründer og eier av Gevir, Agnes Gulbrandsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer