HVILKEN CUP ER DU? Sannsynligvis skal du egentlig opp noen cupstørrelser, ifølge statistikken. Foto: Colourbox
HVILKEN CUP ER DU? Sannsynligvis skal du egentlig opp noen cupstørrelser, ifølge statistikken. Foto: Colourbox Vis mer

Bh

- Du har større pupper enn du tror

Hvilken bh-størrelse er du? Sjansen er stor for at du bør bruke en større cup.

Publisert
Sist oppdatert
- Jeg trodde jeg var en C-cup. Men en ordentlig bh-prøving viste at jeg faktisk var en E-cup, sier stylist Marthe Kveli Valeberg.

Og hun er ikke alene. Hele 7 av 10 kvinner bruker feil bh.

SE OGSÅ: Bør du sove med bh?

Bruker for liten cup

Kveli Valeberg som mandag presenterte Triumphs nye shapewear-kolleksjon, tror mange jenter ville gjort seg selv en tjeneste ved å tenke litt mer på undertøy.

- Ja, så mange som 70 prosent av kvinner har feil bh-størrelse. Jeg anbefaler derfor alle å gå et sted hvor de virkelig kan undertøy, sier hun.

Og en som kan dét er Mia Wahlstedt, selger og såkalt fittingekspert for undertøysprodusenten Triumph. Ifølge Wahlstedt er den vanligste feilen følgende:

- De fleste kvinner tror de har mindre cupstørrelse enn de egentlig har. 95 prosent av de som bruker feil bh gjør akkurat denne feilen, forteller hun til KK.no.

HVILKEN ER D-CUP? Du blir gjerne overrasket når du får vite at bh-en til venstre er B-cup (90B) og bh-en til høyre en D-cup (70D). - Cupstørrelsen er ikke konstant, understreker Mia Wahlstedt. Omkretsen til bh-en styrer nemlig hvor stor cupen er. Foto: Tone Ra Pedersen
HVILKEN ER D-CUP? Du blir gjerne overrasket når du får vite at bh-en til venstre er B-cup (90B) og bh-en til høyre en D-cup (70D). - Cupstørrelsen er ikke konstant, understreker Mia Wahlstedt. Omkretsen til bh-en styrer nemlig hvor stor cupen er. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer

...og for vide bh-er

I tillegg tror de fleste at de er større rundt bysten og velger derfor en for vid bh, ifølge Wahlstedt.

- For eksempel kan en kvinne som bruker bh-størrelse 75B egentlig være en 70C.

Hvis du har problemer med at stroppene hele tiden detter av skuldrene, har du sannsynligvis valgt en bh med for stor omkrets.

- Dette er de vanligste feilene. Det er svært sjelden jeg har truffet noen som bruker en bh som er for stram og har for stor cup, sier Wahlstedt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)- Cupen er ikke konstant

Grunnen til at mange velger feil skyldes hovedsakelig to ting, ifølge fittingeksperten.

- For det første tror mange kvinner at cupstørrelsen er konstant, og da høres kanskje D-cup kjempestort ut. Dette stemmer ikke. Cupen på en 70D-bh er ikke like stor som på en 90D-bh. Omkretsen til bh-en styrer hvor stor cupen er.

- I tillegg er det viktig å huske på at størrelsen varierer etter merke og modell. Dette er noe de fleste kvinner vet når det kommer til bukser og topper. Og det gjelder også for bh-er.

- Det er derfor alltid lurt å prøve før du kjøper, avslutter Wahlstedt.Ja, jeg tror det...
 
489 (39%)
Nei, jeg bruker nok feil
 
472 (37%)
Ja, det vet jeg!
 
298 (24%)

Består du bh-testen?

Lurer du på om du bruker riktig bh. Her får du løsningen på noen av de vanligste bh-problemene, hentet fra en tidligere KK.no-artikkel:

 • Hvis puppene tyter ut av bh-en, må du gå opp i størrelse
 • Hvis det er bulker i bh-en, kan du gå ned i størrelse
 • Hvis du får valker på ryggen, er det vanlig å tenke at bh’en er for liten, men sannheten er faktisk at den er for stor. Først når du får en mindre størrelse rundt kroppen som blir plassert lavt nok der den skal være, vil valkene forsvinne
 • Hvis stroppene detter ned, betyr det bh-en er for vid rundt kroppen og du trenger en mindre størrelse

 • Noe du lurer på? Spør KK.no


  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  <strong>FITTINGEKSPERT:</strong> Mia Whalstedt fra Triumph. Foto: Tone Ra Pedersen
  FITTINGEKSPERT: Mia Whalstedt fra Triumph. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer