Kvinnelige stilikoner fra 1960-1990

Du husker sikkert hvem hun er - men når var hun idolet?

Vet du hvem som oppfant miniskjørtet, eller hvorfor 70-tallsklær fortsatt er så populære blant kvinner den dag i dag?

Husker du hvilket tiår Brigitte Bardot var et stort moteikon? Les videre for se om du hadde rett! Foto: Moviestore/REX/NTB Scanpix.
Husker du hvilket tiår Brigitte Bardot var et stort moteikon? Les videre for se om du hadde rett! Foto: Moviestore/REX/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Selv om ungdommen gjennom tidene alltid har hatt sine egne trender og stilarter, er det ingen tvil om at dagens moter henter masse inspirasjon fra 40- til 90-tallet. Hvem av oss har vel ikke lagt merke til vide slengbukser på arbeidsplassen, eller 80-tallets «mamma-jeans» på ungdommen.

Det er nettopp det som er så flott med motehistorie; Vi liker å minnes og ta vare på det vi har gjort og brukt før.

Trendene på 40-tallet

Mens andre verdenskrig herjet i Europa, satt amerikanerne full fokus på Hollywood-glamouren. Filmene fra både 30-og 40-tallet er spesielt kjente for sine fantastiske, og forholdsvis moderne, kostymer. Den lange, tettsittende kjolen med detaljer på skuldrer og fokus på bysten har nok satt standarden for klassiske rødløper-kjoler den dag i dag. Når de store filmstjernene som Veronica Lake, Rita Hayworth og Lauren Bacall skulle kles opp til eventer, var det ofte den beryktede designeren Adrian som fikk jobben. Designeren, hvis fulle navn var Adrian Adolph Greenburg, var en beryktet filmkostyme-designer på 30-tallet, og jobbet eksklusivt med store navn som Greta Garbo, Jean Harlow og Katharine Hepburn. Da andre verdenskrig satt en stopper for eksport av designkolleksjoner fra Paris til Amerika, så Adrian sitt snitt til å hoppe ut av filmsettet, og starte sitt eget merke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer