Da Rihanna lanserte Fenty Beauty i 2017, snudde hun sminke- industrien på hodet over natten. Med sine 40 nyanser ble de mørkeste av dem utsolgt i en fei, og Fenty beviste dermed at inkludering i skjønnhetsbransjen ikke bare er etisk viktig, men også svært lønnsomt.
Fenty Beauty ble en «wake up call» og fikk de fleste merker til å innse at inkludering i skjønnhetsbransjen er viktig. Det handler ikke bare om antallet nyanser, men om å åpne øynene om mangfoldet vi lever i.
Skjønnhetsinfluenser Nneoma Ukwuoma sier til KK at det er merkelig at det måtte en såkalt «Fenty-effekt» til for å bekrefte det helt åpenbare: Kvinner med mørkere hudfarge liker også sminke og er ivrige etter å kjøpe det.
- Det har vært en stor forandring i bransjen, men samtidig forventer jeg mye mer nå i 2022. Det handler ikke bare om å se bra ut, det handler om kunsten, det å uttrykke seg selv gjennom sminke. Det er viktig at vi også føler oss sett og akseptert i bransjen, sier Nneoma.
Det handler ikke om foundations, men likestilling
Mange unge jenter som ønsket å begynne med sminke slet tidligere med å finne nyanser som passet, og makeupartist og influenser Chioma Anugweje sier at det er bra at Fenty Beauty satt standarden og ristet skikkelig i bransjen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger