DAITH PIERCING: Det hottest du kan ta nå er en daith piercing!  Foto: Skjermdump Instagram
DAITH PIERCING: Det hottest du kan ta nå er en daith piercing! Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

øredobber

Du vet kanskje ikke hva en daith piercing er, men du vil helt sikkert ha en!

Trenden har tatt av i utlandet, men hvordan er det med lille Norge?

Publisert
Sist oppdatert

Å bruke mange assessoarer har lenge vært en trend på smykkefronten, og flere av oss har pøst på med x antall armbånd, ringer på alle fingre og flere enkle smykker i ulike lengder. I det siste har også ørene stått i fokus, og det er ikke lenger nok å ha ett hull i hver øreflipp. Nå skal du gjerne ha både tre og fire hull oppover øreflippene, samt piercinger i brusken. 

En piercing som har tatt USA med storm er daith piercingen - som er lokalisert i brusken vi har rett over øreinngangen. Brian Keith Thompson, som eier og jobber hos Body Electric Tattoo, har fortalt til Refinery29 at trenden har tatt helt av i L.A. 

- Hvis du skal ta en ny piercing akkurat nå vil jeg anbefale øreflippen, targus eller daith. Den sistnevnte piercingen er superpopulær! Og det er kanskje ikke så rart, for den ser jo dødskul ut alene, eller i kombinasjon med andre piercinger!

By BKT #BodyElectricTattoo #BrianKeithThompson

Et innlegg delt av Brian Keith Thompson (@bodyelectrictattoo)

Daith by BKT. #BodyElectricTattoo #BrianKeithThompson #bvla

Et innlegg delt av Brian Keith Thompson (@bodyelectrictattoo)

LES OGSÅ: Ønsker å forby hull i ørene på småbarn

Har merket en liten økning i den popularitet

Men hvordan er det her i Norge - er det mange som har kastet seg på trenden? Ina Veronica Pedersen, som er daglig leder hos Pinpoint Piercing i Oslo, forteller til KK.no at daith piercinger ikke er blant de mest populære øre-piercingene de gjør hos dem. 

- Men det skal sies at vi har merket en liten økning i dens popularitet den siste tiden. Vi opplever også at antallet henvendelser angående denne piercingen har økt, da mange har hørt at den potensielt skal kunne kurere migrene og er nysgjerrige på om dette stemmer - noe vi mener det ikke gjør, da det ikke finnes medisinsk forskning på at det faktisk har noen effekt, annet enn placebo. 

- Er det vondt å ta denne piercingen?

- Smerte oppleves forskjellig fra person til person, og det som oppleves som smertefullt for en vil kanskje ikke oppleves som det minste vondt for en annen. Teknikken og utstyret vi bruker hos oss gjør prosedyren kjapp og så skånsom som mulig, og stikket i seg selv er unnagjort på et øyeblikk.

Videre forteller hun at det er selve groperioden på en slik, og de fleste andre piercinger, som kan oppleves som ubehagelig.

- Dette er en plassering som er mye utsatt for press ved at man for eksempel ligger på den, eller kommer borti den, noe som både kan føles ubehagelig, og skape komplikasjoner. Piercingen bruker minst seks måneder på å gro, og i flere tilfeller er det snakk om lengre grotid enn det også. Man bør med andre ord være forberedt på å ta vare på og følge opp piercingen en god stund i etterkant. 

- Kan alle ta en daith piercing? 

- Nei, da en daith piercing er i likhet med en del andre piercinger anatomisk betinget. Dermed er det ikke alle som har plass til å få satt denne piercingen. 

<strong>DAITH PIERCING:</strong> Ina Veronica Pedersen, som er daglig leder hos Pinpoint Piercing i Oslo, forteller at de har merket at flere har fått øynene opp for daith piercinger.  Foto: Pinpoint Piercing
DAITH PIERCING: Ina Veronica Pedersen, som er daglig leder hos Pinpoint Piercing i Oslo, forteller at de har merket at flere har fått øynene opp for daith piercinger. Foto: Pinpoint Piercing Vis mer

LES OGSÅ: Trend fra catwalken: Store øredobber

- Hva annet er populært hos dere for tiden? 

- Vi fører månedlig statistikk hos oss, og i januar var klassisk hull i øreflippen det vi gjorde absolutt mest av, med hull i ørekanten (helix) på en god andreplass. Tett oppunder antallet ørekantpiercinger kommer piercing i brystvortene. Piercing i septum (neseskilleveggen) er også populært hos oss. 

- Trender herjer også i piercingindustrien, og vi merker stor forskjell på hva vi gjør mye av i dag, kontra det som var populært for bare noen år siden, sier hun. 

LES OGSÅ: Så fort blir du hekta på tatoveringer

Ikke ta daith piercing eller andre piercinger hos frisøren  

- Ørene våre har tusenvis av nerve- og terapipunkter. 141 av disse skal absolutt ikke berøres av piercing, men de færreste har peiling på hvor de er, har Håvard Frisell, som er bodypiercer og daglig leder for Madison Piercing & Tattoo i Sarpsborg, tidligere fortalt til KK.no. 

Derfor bør man oppsøke profesjonelle (ikke en frisørsalong) dersom man vurderer å pierce seg (altså i brusken. Øreflippen går helt fint), og det er også svært viktig å stelle riktig med såret.

- Vi lager våre egne rensemidler spesielt for piercing. Klorhexidin og Pyrisept fra apoteket er laget med tanke på sår i hudoverflaten og blir som regel alt for sterkt på et penetrert hull med permanent fremmedlegeme, som en piercing er.

- Nikkelintoleranse, blødninger og irritasjoner i huden er komplikasjoner vi ofte ser som et resultat av dårlig satt ørepiercing med feil metallegering i smykket, har han fortalt. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer