Sko

Eier Anna Wintour bare ett par sko?

Verdens mest berømte moteredaktør har gått i de samme skoene siden 1994...

FEM ANTREKK - ETT PAR SKO: Vogues Anna Wintour er verdens mektigste moteredaktør, og bestemmer hva vi skal ha på oss sesong etter sesong, men selv sverger hun til et par nudefargede sandaler som hun har gått i helt siden 1994. Her ser vi henne på ulike visninger under moteukene i New York og London denne høsten. Foto: All Over Press
FEM ANTREKK - ETT PAR SKO: Vogues Anna Wintour er verdens mektigste moteredaktør, og bestemmer hva vi skal ha på oss sesong etter sesong, men selv sverger hun til et par nudefargede sandaler som hun har gått i helt siden 1994. Her ser vi henne på ulike visninger under moteukene i New York og London denne høsten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Alle vet at i enhver kvinnes garderobe må det være et par sko eller to. Støvletter og boots til kalde høstdager, gummistøvler når det regner og pumps og høye hæler når du skal på fest.Men selv om skoparken din har flust med fottøy av ymse slag, er det nok én som overgår deg i antall. Verdens mest legendariske moteredaktør, Anna Wintour (64), har antageligvis nok sko til å fylle opp bassengene på Frognerbadet, og mer til.Så hvorfor i all verden går hun alltid i de samme skoene? Siden midten av nittitallet har sjefredaktøren for amerikanske Vogue stilt i et par nudefargede sandaler med sling back og spiss tå på de fleste motevisninger, røde løpere og kjendisfester.LES OGSÅ: Hun bestemmer hva du ska ha på deg

Trofast bruker i 20 år

Ifølge den engelske avisen Daily Mail ble skoene spesialdesignet til henne av «Sex og Singelliv»-stjernen Sarah Jessica Parkers favorittdesigner, Manolo Blahnik, allerede i 1994. Og Wintour har vært ivrig bruker av dem helt siden.Selv om Blahnik har designet sko i friske pasteller med pynt og bling bling for sin neste vår- og sommer, som han viste under London Fashion Week nylig, har altså ikke Wintour latt seg friste.

Derfor elsker hun dem

For hun er trofast mot sine hudfargede undersåtter. Hvorfor? De er nok utrolig gode å gå i, til tross for at lilletåa har en tendens til å sprette ut av de to skinnremmene som krysser foran.Blahnik har nemlig hatt en tremodell av Wintours fot når han har laget dem, slik at de skal sitte som støpt. Moteredaktøren får tilsendt flere identiske par hver sesong, slik at hun slipper å gå i samme sko to dager på rad, som skal være kardinalsynd nummer èn når det kommer til motebransjens faux pas. Men nudetonen varierer litt fra gang til gang, og enkelte av skoene har struktur mens andre er blanke og festligere.

Nude passer jo til alt

En annen grunn til at Wintour foretrekker de beige sandalene, kan jo være, som KK.no har skrevet om flere ganger, at nude passer til alt. Slik kan moteguruen gå i sine turkise Burberry-kåper, tweedrutete Chanel-drakter og blomsterkjoler i 60-tallsstil - helt uten å måtte gruble så mye på hvilke sko som egner seg best. Og nude er lysere og mindre strengt enn svart - noe som kanskje gjør seg på første rad. Kanskje Wintour synes det er litt deilig å slippe å få så mye fokus på hvert eneste par med nye sko, dessuten?

Gir lange bein

Et annet pluss med nudefargede sko, er at siden fargen går i ett med hudtonen din så gir de en illusjon om enda lengre bein.Så lenge du kombinerer med bar hud eller hudfargede strømpebukser, vil det nemlig gi inntrykk av at du har lengre legger enn du egentlig har. For en helhetlig linje i én farge ser lengre ut enn en linje som brytes opp med flere forskjellige farger.

En fasjonabel signatur

Anna Wintours Manolo-sko er på samme måte som pasjeklippen og de duse svale kardiganene hun sverger til, et varemerke for verdens mektigste motekvinne. Og det viser dessuten at har du først funnet noe du liker, være seg sko eller andre plagg, så har du knekt en viktig kode. Det gjør jo også alt så mye enklere, hver gang du skal pønske ut nye antrekk og garderobeinnkjøp? For du vet alltid at skoa - jo, de har du allerede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer