Moteserie

EKSKLUSIV MOTESERIE: 6 nøkkelplagg jeg bruker hele året

Tenk deg en ekstra gang om før du rydder bort sommertøyet - det er faktisk mange plagg som kan brukes året rundt!

Publisert
Sist oppdatert

Ikke pakk bort alle sommerfavorittene enda, for med enkle grep kan plaggene brukes året rundt. Og hvor deilig er det ikke å investere i plagg som faktisk ikke er sesongavhengig. Det er hvert fall en viktig faktor for meg når jeg er ute og shopper. Enten det er klær, tilbehør eller sko.

Det gjør ikke bare garderoben mye mer praktiske, men det gir hele stilen et uanstrengt og kult uttrykk. Enten det er skjorten som kan mikses og matches på utallige måter eller den perfekte jeansen.  Nøkkelen til et vellykket antrekk mener jeg er en gjennomført og tidløs basisgarderobe. Det er visse plagg du bør ha hengende i skapet, som er klassiske og kan brukes året rundt.

En skjorte, culotter, t-skjorte, kimono og en god jeans er eksempler på plagg med et godt utgangspunkt til å brukes i ulike anledninger og årstider. 

Photo: Stephen Butkus. Styling og modell: Darja Barannik. Makeup: Sara Schultz Pedersen.

Jeansen

I sommer har jeg brukt jeansen med denne bodyen og store statement-øredobber. Begge plaggene er perfekte å bruke nå og senere i høst. Jeansen lever jeg selvsagt i året rundt – buksen som har blitt aksepter i så å si alle anledninger og sørger for en uanstrengt hverdagsstil. Bodyen vil derimot være ypperlig når festsesongen slår til for fullt med selskaper og julebord: Anstendig og annerledes under en dressjakke, elegant med et fotsidt skjørt og sexy med et par stramme sigarettbukser.

Jeans fra Totême, kr 1200. Body fra H&M, kr 199.  Foto: Stephen Butkus
Jeans fra Totême, kr 1200. Body fra H&M, kr 199. Foto: Stephen Butkus Vis mer


Kjolen

Rødt er en farge jeg er helt opphengt i om dagen – jeg får liksom ikke nok. Fargen oser selvtilgitt og gir meg en helt spesiell følelse når jeg bærer fargen. Denne kjolen er dessuten helt fantastisk enten du skal på fest, på den franske rivieraen, feire nasjonaldagen eller i et middagsselskap. En fotsid kjole kan enkelt dresses opp eller ned etter anledning. Jeg valgte å gå for en avslappet stil med et par sandaler i sommer, og i høst kan kjolen få samme avslappet uttrykk med et par boots og en høyhalset genser under.  Er du derimot klar for glamour og eleganse er det bare å slenge på seg hæler og statement-øredobber.

Kjole fra By Malene Birger, kr 4000 (salg). Belte fra Soohia, kr 1450. Sandaler fra Becksöndergaard, kr 899.  Foto: stephen Butkus
Kjole fra By Malene Birger, kr 4000 (salg). Belte fra Soohia, kr 1450. Sandaler fra Becksöndergaard, kr 899. Foto: stephen Butkus Vis mer

Culotter

De todelte, matchende settene holder seg i motebilde, og nå skal gjerne buksene ha vide ben og stoppe ved anklene. Den hvite fargen er ekstra elegant på høsten, og antrekket får enkelt en høstlig makeover kombinert med en kamelfarget kåpe over skuldrene gjerne i materialer som ull, kasjmir eller skinn.  Følg årets største 90-tallstrend og bruk en t-skjorte, genser eller skjorte under spagettistropp-toppen. Et par oversized briller er prikken over i-en! 

Topp og culotter fra Altewaisaome/ NR.9, kr 800 og 1600. Sko fra ATP Atelier, kr 2000. Solbriller fra Sunbuddies, kr 1350.  Foto: Stephen Butkus
Topp og culotter fra Altewaisaome/ NR.9, kr 800 og 1600. Sko fra ATP Atelier, kr 2000. Solbriller fra Sunbuddies, kr 1350. Foto: Stephen Butkus Vis mer

Skjorten

Skjorten er og forblir en klassiker, som enhver kvinne bør ha i skapet. Den kan brukes på utallige måter, passer i alle anledninger og gir en avslappet og kul stil. Jeg tyr alltid til skjorten når «jeg ikke har noe å ha på meg». Denne varianten med vidde i ermene er supertrendy – den gir enkelt liv til antrekket alene eller under en genser hvor ermene synes. Jeg elsker å la knappene på skjorteermene være oppkneppet - det gir antrekket en uanstrengt vri og tilføyer mer personlighet til stilen, samtidig som det er en spennende detalj folk legger merke til. De store accesoirerene sørger for litt hverdagsglamour! 

Skjorte fra H&M, kr 399. Ring fra Tom Wood, kr 3000. Smykke fra Bik Bok, kr 199. Armbånd fra Bik Bok, kr 99. Skjørt fra Carven, kr 1799.  Foto: Stephen Butkus
Skjorte fra H&M, kr 399. Ring fra Tom Wood, kr 3000. Smykke fra Bik Bok, kr 199. Armbånd fra Bik Bok, kr 99. Skjørt fra Carven, kr 1799. Foto: Stephen Butkus Vis mer

T-skjorten

En t-skjorte med perfekt passform i gode kvaliteter er undervurdert – det kan jeg skrive under på. For en t-skjorte som holder seg i fasongen og fargen vil kunne brukes sesong etter sesong, både til jobb- og festantrekkene dine. Her har jeg valgt å brukt den under en stripete topp med gullaccessoirer på jobb, mens jeg i høst vil bruke t-skjorten kombinert med tettsittende skinnbukser og en fotsid kåpe. 

T-skjorte fra Julie Josephine, kr 799. Topp fra Carven/ NR.9, kr 1499. Smykke H&M, kr 199. Armbånd Bik Bok, kr 99. 
 Foto: Stephen Butkus
T-skjorte fra Julie Josephine, kr 799. Topp fra Carven/ NR.9, kr 1499. Smykke H&M, kr 199. Armbånd Bik Bok, kr 99. Foto: Stephen Butkus Vis mer

Kimonoen

Kimonoen har blomstret i sommer og butikkene har bugnet av ulike modeller. Den er komfortabel og anvendelig, samtidig som den enkelt kan styles opp og ned. Et plagg som er kult over en jeans samtidig som du får et lekkert festantrekk med et par hæler.  En mønstret kimono er dessuten gjerne det lille ekstra som skal til for å oppgradere den «lille sorte» til julebordsesongen. På jobb passer kimonoen ypperlig som en omslagsjakke med et belte i midjen, smale jeans og en høyhalset genser under.

Kimono fra H&M, kr 399. Bukse fra Frame Denim, kr 1800. Sko fra aeyde, kr 1500.  Foto: Stephen Butkus
Kimono fra H&M, kr 399. Bukse fra Frame Denim, kr 1800. Sko fra aeyde, kr 1500. Foto: Stephen Butkus Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at Darja Barannik er blant bloggerne AdLINK Media jobber kommersielt med. AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media, som eier KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer