UGGs:

Ekspert advarer mot svært populær vintersko

Derfor mener den britiske kirurgen at du bør styre unna UGGs.

STYR UNNA UGGS: Svært populære og svært komfortable, men kan også være svært uheldige for beina dine. FOTO: Scanpix
STYR UNNA UGGS: Svært populære og svært komfortable, men kan også være svært uheldige for beina dine. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har nok sett dem før og mange av oss eier et par eller to, men sannheten er at UGGs ikke er veldig bra for deg. Ikke bare for føttene dine, men faktisk for holdningen din, knærne og ryggen. Det forteller den britiske kirurgen Ian McDermott, som er spesialisert i kneoperasjoner, til The Sun.

- Skoene er kanskje komfortable, men de gir ikke nok støtte og kan gjøre deg kalvbeint, sier han og forteller at ved verste tilfelle kan de også gi deg dårlig holdning, smerter i både knær og rygg som kan bli så ille at man faktisk må operere.

Dermott legger også til at dette ikke bare gjelder UGGs, men alle slike myke sko. Og grunnen til det er enkel: de gir deg ikke nok støtte. Vivienne Locke, kiropraktor hos Atlasklinikken, forteller til KK at hun er enig i det den britiske kirurgen sier, men at det ikke bare er skoen sin feil.

LES OGSÅ: Nå kommer korsettet du skal bruke på trening

- Den myke sålen i de mest populære utgavene forsterker de underliggende svakhetene mange jenter allerede har i beina. Det er derfor ikke helt skoen sin «feil», men det at noen har for svak muskulatur i legger og føtter som gjør at de faller innover i fotbuen - såkalt overpronasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer