Klokke

Ekspertene spår årets store klokketrend for damer!

Maskulin og stor, eller feminin og smal?

KLOKKETREND: Den feminine modellen er det som gjelder nå! De maskuline klokkene har regjert lenge, men nå skal altså klokken være smal, feminin og gjerne i gult gull. Foto: Shutterstock / Ann Haritonenko
KLOKKETREND: Den feminine modellen er det som gjelder nå! De maskuline klokkene har regjert lenge, men nå skal altså klokken være smal, feminin og gjerne i gult gull. Foto: Shutterstock / Ann Haritonenko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trender kommer og går, men hvis det er én trend som aldri ser ut til å gå av moten, så er det klokka. Men akkurat som at et par jeans forandrer seg både i form og lengde, kommer også klokkene i nye varianter år for år. De siste årene har vi sett at klokkene har kommet i herreinspirerte modeller, og mange har til og med lånt klokken til kjæresten! For det er jo bare så kult! Men nå ser det ut til at vi er på vei i en helt annen retning.

- En feminin modell som er mindre enn det vi har sett tidligere. En periode var det svært trendy med rosegull, men gult gull kommer tilbake, forteller Cristina Gjurød Braathen, som er prosjektkoordinator i Nortime.

Andreas Thorén, som er salgssjef for Breitling i Sverige, spår også den samme utviklingen som Braathen.

- Vi tror absolutt at trenden kommer til å helle mer mot de klassiske klokkene. Jeg tror det kommer av at nå har de store klokkene vært i bildet så lenge, at nå vil damene ha noe annet. Noe mindre og noe som kjennes mer som sitt eget - for mange har jo lånt klokken til kjæresten sin! (Nå mangler det vel bare å finne slike klokker? Vi har funnet et stort utvalg - sjekk ut DENNE saken!)

Husk å rengjør klokken din!

Mange av oss har en klokke vi er veldig glad i, som vi ikke har tenkt å bytte ut med det første, men har du noen gang tenkt på at den kanskje trenger en vask? 

Snur du på klokken, så kan du kanskje se smuss på baklokket og mellom lenkeleddene? Dette er i så fall et klart tegn på at klokken trenger en liten vask. Ifølge ekspertene vi har snakket med, samler det seg nemlig mye døde hudceller, rester av kremer og parfyme, samt svette på baksiden av klokken din. 

KLOKKEN: Selve trenden å bruke klokke kommer alltid til å være der, men hvordan de skal se ut varierer. I lang tid nå har den maskuline klokken vært en stor trend blant damer, men nå ser det ut til at den mer feminine varianten vil ta av. Dersom du allerede har en klokke du er fornøyd med, bør du lese teksten under (den bør nemlig rengjøres i ny og ne)! Foto: Scanpix
KLOKKEN: Selve trenden å bruke klokke kommer alltid til å være der, men hvordan de skal se ut varierer. I lang tid nå har den maskuline klokken vært en stor trend blant damer, men nå ser det ut til at den mer feminine varianten vil ta av. Dersom du allerede har en klokke du er fornøyd med, bør du lese teksten under (den bør nemlig rengjøres i ny og ne)! Foto: Scanpix Vis mer

En klokke med skinnreim må behandles litt annerledes enn en klokke med lenke (en klokke med skinnreim kan være like vanntett som en med lenke, men reimen blir jo stygg i kontakt med vann). Heldigvis kan Cristina Gjurød Braathen forklare deg hvordan det hele bør gjennomføres.

- Hvis du har en klokke som er vanntett opptil 100 meter, er det rett og slett bare å bruke en liten tannbørste sammen med zalo-vann, og børste mellom leddene. Her kan det nemlig legge seg mye skitt! Skyll deretter forsiktig av med litt vann, sier klokkeeksperten.

Dersom du har en klokke som er helt vanntett, er det noe viktig du må huske på som ikke mange vet. Inne i disse klokkene ligger det nemlig noen såkalte pakninger som gjør at klokken din blir helt vanntett.

- Disse pakningene bør du bytte når du bytter batteri. Det er fordi det vil etter hvert komme slitasje på pakningene, så ved å bytte dem ut vil du på en måte rengjøre klokken din. Har du en mekanisk klokke, som altså ikke går på batteri, må den inn til service cirka annen hvert år for å bytte pakninger, forteller Gjurød Braathen. 

Har klokken din skinnreim?

Også Andreas Thorén tipser om å kun bruke litt vann og en liten børste for å rengjøre klokken. Men, det er noe helt annet med klokker med skinnreim, derimot. Her er det ikke zalo, børste og vann som skal til. Det beste du kan gjøre for denne typen klokke, er nemlig å ta den av når du ikke skal bruke den og la den få lufte seg. 

- I tillegg er det lurt å bytte skinnreimen annen hvert år. Dette varierer også på hvilket klima du befinner deg i. Er det ofte veldig varmt hvor du er, så kan det jo hende at dette er noe du bør gjøre litt oftere, forteller Thorén.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer