Ralph Lauren

Ekstemt tynt fra Ralph Lauren

Ralph Lauren bruker en syltynn modell i sin kampanje, men nekter andre å publisere bildet.

BILDET SOM SKAPER BLEST: Ralph Lauren bruker bildet i sin egen kampanje, men er rasende fordi det ble gjengitt i bloggen Boing Boing. Nå går bildet verden over. (FAKSIMILIE)
BILDET SOM SKAPER BLEST: Ralph Lauren bruker bildet i sin egen kampanje, men er rasende fordi det ble gjengitt i bloggen Boing Boing. Nå går bildet verden over. (FAKSIMILIE) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Motebransjen er kjent for sin hang til syltynne, nærmeste anorektiske modeller - og har fått masse pepper for det. Under London Fashion Week ifjor kom blant annet meldinger om at en ny ekstremdiett var iferd med å bre seg blant modeller som ville nå opp til det syltynne idealet.

Gikk amok i Photoshop

Det er lite som tyder på at bransjen med det første vil satse på litt mindre naturstridige kvinnekropper. Snarere tvert i mot, skal vi tro en ny annonsekampanje fra selskapet Ralph Lauren. Jenta på bildet i den nye kampanjen er så tynn at det ikke er mulig. Bokstavelig talt - for dette er en ikke helt vellykket jobb i bildebehandlingsprogrammet Photoshop, som de fleste grafiske designere bruker.

- Misbruk av vår eiendom

Bloggen Boing Boing tok opp saken - og viste fram bildet som en illustrasjon på hvor galt det kan gå når grafiske designere som åpenbart har et par løse skruer et sted blir satt til å manipulere modellbilder. Det likte Ralph Lauren så dårlig at de øyeblikkelig lot sine advokater sende en såkalt «cease and desist»-medling bloggen. Les mer på IT-avisen: Dette bildet vil de ikke du skal se

- Truer pressefriheten

I brevet henvises det til den såkalte DMCA (Digital Millennium Copyright Act)-loven i USA, som forbyr gjengivelse eller kopiering av andres intellektuelle eiendom. Boing Boing henviser på sin side til pressefriheten og «fair use»-prinsippet. De mener at det ville være umulig å behandle denne saken som en nyhet dersom man ikke samtidig publiserte bildet. Like fullt går bildet nå sin seiersgang over hele verden – som et skrekkeksempel på hvor langt mote- og modellverdenen er villig til å gå for å leve opp til et kvinneideal som muligens bare bakmenn i motebransjen fortsatt har…

Prada valgte «tjukk» modell

Prada har forsøkt å snu den såkalte size zero-trenden, blant annet ved å bruke en modell i størrelse 38 under moteuka i Milano høsten 2007. I Frankrike har man også forsøkt å forby bruken av radmagre modeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer