Elle

Elle legger ned

Fra og med neste år vil det ikke lenger være mulig å kjøpe i Danmark.

ELLE: Det internasjonale motemagasinet gjør endringer. Foto: Elle Danmark
ELLE: Det internasjonale motemagasinet gjør endringer. Foto: Elle Danmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elle er et internasjonalt motemagasin som har eksistert i flere tiår. Magasinet ble først lansert i Frankrike i 1945 og tittelen Elle betyr ordet «henne» på fransk.

I dag annonserte Aller Media at danske Elle legger ned fra 2024. Det melder Fashion Forum.

- ELLE har vært en del av Aller Media Danmark i 15 år, og vi har alltid vært stolte av å gi ut verdens største motemagasin. Vi har vist mote og fortalt historier som har inspirert, berørt og beveget leserne – og har gått så mye dypere enn klær, uttaler Aller Media Danmarks administrerende direktør, Charlotte Riparbelli, i en pressemelding.

Charlotte Riparbelli. Foto: Aller Media
Charlotte Riparbelli. Foto: Aller Media Vis mer

- Det er derfor heller ingen enkel avgjørelse. Men, som mange andre, har ELLE vært preget av tiden med tap av Facebook-trafikk. Ikke minst har den generelle nedgangen i annonsemarkedet hatt stor innvirkning på vår virksomhet, fortsetter hun.

De har også valgt å fase ut bladet Femina og heller investere i digital vekst.P

- Trist

Sjefredaktør i Elle, Cecilie Ingdal, deler tanker rundt nedleggelsen på Instagram.

- Det vil bli trist å si farvel til arbeidsplassen min på mer enn 15 år, skriver hun.

Det er ikke kjent om hva som vil skje videre for magasinet, men ut fra det sjefredaktøren har delt på Instagram kan det tyde på at de vil fortsette under nye eiere.

- Nå må både jeg og Elle finne et nytt hjem i Danmark. Men før det må mitt lojale, dedikerte og talentfulle team og jeg lage de siste Aller-utgavene av Elle. Etter det starter et nytt kapittel i historien for oss begge, utdyper hun videre.

«Tiffany plate» er en av flere «cottage cheese»-baserte mattrender som tar av på TikTok for tida. Vi tester den. Video: Tiffany Magee (TikTok) / Anette Skarpaas Ramm / Mia Engenes Bratlie. Reporter: Emilie Fyhn. Vis mer

I år feiret norske Elle 26 år. Motemagasinet gis ut i 46 land, ifølge Elle sin nettside.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om